TA van Edward Loef – Wereldhave en Klépierre in de lift

Beursgenoteerde exploitanten van winkelcentra hebben de grootste ellende achter de rug. Dat is de boodschap achter de stijgende aandelenwaarderingen.

Wereldhave op uurbasis vanaf eind juni 2020

Het is al lang geleden dat in het kader van tips over Hollandse Aandelen in mei 2016 juist het vastgoedaandeel Wereldhave bij een beurskoers rond € 55 werd getipt als shortkandidaat. De beurskoers van Wereldhaven was toen al bijna gehalveerd ten opzichte van de koerstop in april 2007. Vorig jaar april bedroeg de beurswaardering nog maar € 6,00. Sindsdien zijn er geen verkopers meer. Een nieuwe groep investeerders kreeg vrij spel en inmiddels is de beurskoers met 100% gestegen. Het omgekeerde hoofd-schouderpatroon in de afgelopen weken is een continuatiepatroon. De recente opleving is waarschijnlijk de start van een verdere opmars naar € 16.

Klépierre vanaf 2018 op dagbasis

Het koersdrama op de beurs in vastgoedexploitanten heeft ook het aandeel Klépierre getroffen. Het dieptepunt in de waardevernietiging werd in september 2020 bereikt rond € 10. De flinke koersstijging deze week brengt in de grafiek een omgekeerd hoofd-schouderpatroon aan het licht. Daarbij is de neklijn opwaarts gepasseerd bij ca. € 19,50. Hierdoor is er in technische zin sprake van een voltooid bodemproces en kan worden begonnen aan flinke stijgingsfase richting € 31. Dit koersdoel kan worden becijferd door het bodemproces onder de neklijn naar boven om te klappen.

AEX op uurbasis vanaf oktober 2020 + relatieve sterkte index (RSI)

De AEX-index is deze week duidelijk verzwakt na de daling onder de (groene) stijgende steunlijn die de bodems van eind oktober en medio december 2020 onderling verbindt. De trendbreuk duidt op een verandering van richting, maar is op uurbasis oversold geraakt in de relatieve sterkte index (RSI). Een herstelbeweging is vandaag ingezet, maar waarschijnlijk zal de gebroken steunlijn in de komende uren/dagen de rol van nieuwe weerstand gaan vervullen. Indien onder AEX 660 een lagere top zichtbaar wordt dan is een daling naar ca. AEX 610-615 te verwachten. Rond AEX 610 kregen in december de optimisten weer de overhand. Verwacht daarom een tradingrange tussen AEX 610 en AEX 660.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×