TA van Edward Loef – Reis en recreatiesector veert op

Naarmate de ‘vaccinatie-tsunami’ ter bestrijding van het coronavirus dichterbij komt, zien beleggers weer brood in de reis- en recreatiesector.

DJ Stoxx Europe 600 Travel & Leisure vanaf 2017 op weekbasis + relatieve sterkte t.o.v. Stoxx600

Aandelenbeleggers hebben de reputatie opportunistisch in het leven te staan. Met een positieve blik gericht op de toekomst anticiperen beleggers op een terugkeer van de vertrouwde vrijheden van voor het coranatijdperk. Sinds begin april 2020 blijkt de Europese reis- en ontspanningssector weer teruggekeerd op het netvlies van de investeerders. De stijging van de koerswaarderingen in de Travel en Leisure sector is vanaf augustus zelfs sterker dan het breder terugkerende vertrouwen (zie roze relatieve sterkte ten opzichte van de DJ Stoxx 600 index). Alle ellende wordt vergeten zodra de koers-toppen van het afgelopen jaar binnenkort worden gepasseerd. Of geldt spoedig ‘het bezit van de zaak is het einde van het vermaak?’

Air France-KLM maakt een ‘technische doorstart’ na een consolidatiefase

Het aandeel Air France-KLM geeft deze week het goede voorbeeld in de AMX-index dankzij een koerssprong van bijna 8%. De koersstijging vandaag uit een symmetrische driehoekformatie wordt beschouwd als een spreekwoordelijke nieuwe vlucht naar voren. Het koersdoel wordt becijferd rond € 7,50 op basis van het halfmast bullish vlagpatroon in de afgelopen maanden. Het is gebruikelijk om na deze adempauze een nieuwe rally overeenkomstig het technisch beeld van november 2020 in te zetten. U kunt nog ‘boarden’ tegen een aantrekkelijk instaptarief voordat straks iedereen over elkaar heen buitelt om erop uit te gaan.

TRIPADVISOR (TRIP) vanaf 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Binnenkort lijkt de wereld er weer op uit te kunnen en mogen trekken om steden en andere bezienswaardige plekken te bezoeken. De opwaartse versnelling in het aandeel TripAdvisor (TRIP), genoteerd aan de Nasdaq, toont immers rallies waarbij de correcties keurig worden opgevangen bij gepasseerde koerstoppen. De afstand tussen de beurskoers en de afgeleide 20-/120-daags gemiddelden wordt opnieuw weer groter. Dat duidt op een aanzwellend vertrouwen in betere tijden op komst in de reisbranche. Stap voor stap worden voormalige weerstanden gepasseerd. Gunstigere fundamentele nieuwsberichten zullen ongetwijfeld in de komende weken/maanden nog volgen.

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks gratis 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in!
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×