TA: ‘Verkopen tijdens de terugtest’

In de LYNX MASTERCLASS van 22 augustus 2019 werden technische tactieken bij koersuitbraken toegelicht (raadpleeg kennisportaal LYNX). Maar wat te doen na een terugtest van de uitbraak?

General Electric vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

Op donderdag 15 augustus 2019 berichtte zakenzender CNBC over de waarschuwing afkomstig van Harry Markopolos. Hij meent een fraude bij het conglomeraat General Electric (GE) op het spoor te zijn. Op vrijdag 16 augustus 2019 verloor de beurskoers ruim 11%. Op woensdag 14 augustus kruiste het 20-daags gemiddelde al onder het 120-daags gemiddelde. Aandelenbeleggers kregen op 19 augustus de gelegenheid om bij de openingskoers op $ 8,88 de koersverliezen beperkt te houden. De neerwaartse koersuitbraak onder de technische steun van 15 april 2019 tussen $ 8,79 en $ 8,98 bleek te voldoen uit een uitbraakmarge groter dan 3%. Deze neerwaartse uitbraak is betrouwbaar genoeg om een voortzetting van de dalende trend te verwachten.

General Electric vanaf december 2018 + 20/120-daags gemiddelden

ASR NEDERLAND op weekbasis vanaf 2016

Op 7 juni jongstleden luidde de technische analyse verzeker de verzekeraars. De conclusie met betrekking tot het aandeel ASR Nederland luidde ruim twee maanden geleden dat een daling onder € 33 tot een vrije val leiden. De aanleiding voor deze technische conclusie was de ontwikkeling van een groot (S)chouder(H)oofd(S)choudertop. In de afgelopen twee weken is het aandeel weggezakt naar een laagste notering op € 30,65 en sloot de weekcandle voor de twee achtereenvolgende week onder het uitbraakniveau (< € 33). De neerwaartse uitbraak wordt hierdoor betrouwbaar geacht. Elke opleving richting € 33 biedt dan ook een uitgelezen kans voor beleggers om zich alsnog te verzekeren tegen het risico van de vrije val die nu snel dichterbij lijkt te komen.

ASR NEDERLAND op weekbasis vanaf 2016

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

De koersgrafiek in deze technische analyse blog in het aandeel General Electric op dagbasis is mogelijk illustratief voor de toe te passen tactiek in de AEX-index. De koersgrafiek van de AEX-index op uurbasis toont na een opleving een opwaartse kruising in de 20/120-uurs gemiddelden, terwijl de AEX-index nu in een zijwaartse bandbreedte heen en weer beweegt tussen 544,22 en 551,09. Het wachten is nu op een betrouwbaar geachte koersuitbraak boven 551,09 of onder 544,22. De algemene vuistregel hiervoor is een uitbraakmarge groter dan 3% of uitbraak van minimaal twee aaneengesloten uren boven of onder genoemde uitbraakniveaus. Als deze situatie zich voordoet dan volgt er meestal nog een terugtest om tot actie over te gaan.

AEX-index op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Volg een LYNX Masterclass met Edward Loef:

LYNX Masterclass met Edward Loef

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×