TA: ‘Verrassingsaandeel 2020 bewijst zich’

Het Amerikaanse aandeel Enphase Energy (ENPH) werd in het LYNX Eindejaarsmagazine 2019 getipt als ‘verrassingsaandeel’ in 2020. Vandaag lijkt een update wenselijk.

ENPHASE ENERGY vanaf 2017 (log-chart) onderweg naar bovenkant trendkanaal

Zojuist werd bekend dat de winstcijfers van Enphase Energy (ENPH) met een duizelingwekkende 875% zijn gestegen naar 39 dollarcent per aandeel. De technisch analist draagt geen kennis van ‘solar microinverters’, maar weet wel dat de trend in de zoektocht naar energiezuinige oplossingen onomkeerbaar is. Eind 2019 werd het aandeel Enphase Energy in het LYNX Eindejaarsmagazine getipt als ‘verrassingsaandeel’ in 2020. De conclusie luidde: “Dit aandeel kan met gemak verdubbelen op basis van trendextrapolatie”. Enphase Energy sloot op 31 december 2019 op $ 26,13 en noteerde zojuist ruim $ 55.

GOUD FUTURE vanaf 2018 (log-schaal)

De goudprijs zou profiteren van de onrust die is ontstaan door de uitbraak van het coronavirus. Indien de belegger op een onbewoond eiland zou zitten, ver weg van al het mogelijke besmettingsgevaar, en de grafiek van de goudprijs zou bestuderen zonder te weten dat de afgebeelde grafiek de goudprijs betrof, dan vertellen de stijgende hellingshoeken van de 20-daags en 120-daags gemiddelden genoeg om te weten wat de richting van de trend is. De trend is stijgend en een opwaartse uitbraak lijkt aanstaande. Extrapolatie van de trend zou de prijs richting $ 1800 duwen. Maar dan moet koerstop bij $ 1610,90 wel eerst worden gepasseerd.

NASDAQ-100 index + 20/120-daags gemiddelden + Parabolic Stop & Reverse

De aanhoudende stijging van de Amerikaanse Nasdaq-100 index zorgt ervoor dat het beurssentiment hier ook in Europa op een hoog niveau blijft. De vraag die velen, mede naar aanleiding van het coronavirus stellen, is hoelang deze stijgingsfase nog kan duren. In termen van statistiek moet gerekend worden tot aan de maand mei. Degenen die de statistieken negeren kunnen de Parabolic SAR (= Stop & Reverse indicator) in combinatie met de koersontwikkeling gebruiken. Deze indicator acteert als een dynamische vangrail die de koersontwikkeling steeds dichter volgt. Wanneer een reactie optreedt onder de SAR-indicator, kan de winst veilig worden gesteld.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker