TA: ‘Volatiliteitsindex (VIX) blijft oplopen’

Het beurssentiment is op drift geraakt deze week waardoor een historische week in opperste verwarring wordt afgesloten. Let a.u.b. op de feiten!

CBOE Volatility Index vanaf februari 2020 op uurbasis + 20/120-uurs gemiddelden

Onder de huidige marktomstandigheden geldt het gezegde ‘keep your eye on the ball’. Laat je als belegger of speculant niet afleiden van hetgeen wat is. Daarmee wordt bedoeld ‘kijk naar de feiten!’ De beurskoers toont immers alles wat wij met elkaar weten, voelen, denken en vermoeden. Met dat besef is de oplopende VIX-index het beste bewijs bij de opmaak van dit rapport na 16:30 uur dat de onrust nog niet geweken is. Sterker nog, de onrust loopt alleen maar verder op! De VIX-index noteert nu rond 75, hetgeen extreem hoog is (het kan zelfs nog verdubbelen zoals in oktober 1987).

New York Stock Exchange Composite op logaritmische schaal vanaf 1966

Iedereen is wel bekend met de Dow Jones Industrials Average waarin 30 Amerikaanse grote beursgenoteerde ondernemingen zijn vertegenwoordigd. De S&P 500 index is volgens sommigen veel representatiever als graadmeter voor het economisch wel en wee van de bedrijvigheid in de Verenigde Staten. Maar veelzeggender is wellicht het koersverloop van de New York Exchange Composite index vanaf 1966. De decennialange stijgende trend bevindt zich sinds de crisis in 2008 aan de onderkant van het stijgende trendkanaal. En deze maand dreigt de NYSE Composite na tientallen jaren uit het stijgende trendkanaal te vallen! Kijk naar de feiten. Monitor de trends.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker