TA: ‘Uitbraakkandidaten AMG en Koninklijke Philips’

Het is te hopen dat de tweede helft van het beursjaar voorspoediger en voorspelbaarder verloopt dan de eerste helft van 2018. Volgens een recente peiling onder Nederlandse beleggers door ING BeleggersBarometer is en blijft het vertrouwen hoog. Voor hen die hierop vertrouwen zijn er twee mooie uitbraakkandidaten geselecteerd.

Advanced Metallurgical Group (AMG)

Het aandeel AMG heeft vanaf medio 2015 de weg omhoog weer gevonden. In 2016 brak het aandeel uit boven de koerstop van 2011 rond € 15. Deze weerstand acteerde vervolgens na een terugval als springplank voor een veel grotere sprong voorwaarts. Het aandeel AMG steeg van € 15 naar circa € 47 om vervolgens in het eerste kwartaal dit jaar getroffen te worden door winstnemingen.

In het tweede kwartaal volgde een nieuwe opwaartse uitbraak. Deze koersuitbraak biedt de haussiers perspectieven voor een rally tot boven € 60.

Koninklijke Philips zoekt het hogerop

Het Philips-concern is in de afgelopen 18 jaar voor vele uitdagingen geplaatst. Gaandeweg heeft het bedrijf schoon schip gemaakt en dat wekt het vertrouwen van lange termijn investeerders.

Gedurende meer dan 15 jaar bewoog het aandeel Koninklijke Philips tussen circa € 12 en € 32 (zeg maar een bandbreedte van € 30). De opwaartse uitbraak boven € 32 vorig jaar naar € 35 heeft de toon gezet naar hogere regionen. De terugval naar de top uit 2007 blijkt door beleggers aangegrepen voor een nieuwe sprong naar voren. In technische zin is deze terugval hetzelfde te beoordelen als hierboven geschetst bij de technische analyse van AMG eind 2016.

AEX-index op uurbasis vanaf april 2018

Aandelenbeleggers in de AEX-index werden in de loop van het tweede kwartaal geconfronteerd met een trendomslag. Wanneer stijgende steunlijnen door neerwaartse koersuitbraken worden doorbroken, dan illustreert dit afnemende kooplust.

Er is gaandeweg een waaier van stijgende steunlijnen gevormd. Drie van deze ‘fan’-lijnen zijn inmiddels gesneuveld en de vierde ‘fan’-lijn staat op het punt van sneuvelen. Het proces van lagere toppen is immers nog intact en er ligt nog steeds die bewuste ‘gap’ tussen AEX 526,44 en AEX 530,98 te wachten op een invulling met koersnoteringen.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Meer:
AEX
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker