TA: ‘Uitzenders gevraagd!’

Het optimisme keert duidelijk terug in de aandelenmarkten. Vooral de bovengemiddelde koersstijgingen vandaag in de aandelen van uitzendconcerns als Randstad Holding en Adecco spreken tot de verbeelding. Valt er in deze twee aandelen nog wat te verdienen?

Randstad Holding

Er zijn uiteraard fundamentele argumenten om interessante aandelen koopwaardig te bestempelen of juist niet. Maar er zijn ook technische argumenten die aanleiding geven om het fundamentele nieuws nader te bestuderen. Het technische argument om vandaag o.a. Randstad Holding onder de loep te nemen is van kwantitatieve aard. Het idee is namelijk dat bij een stijging boven een 120-daags gemiddelde sprake is van verbeterend technisch beeld over een periode van bijna een halfjaar. Kijk voor de beeldvorming maar eens naar oktober 2016 en wat erna volgde. Met die wetenschap en wellicht een goed fundamenteel verhaal kan een stijging richting € 50 ons aanspreken.

Adecco

Een ander technisch argument om het mogelijke koerspotentieel te beoordelen geeft de opwaartse koersuitbraak vandaag in het aandeel Adecco. De beurskoers van deze internationale uitzendonderneming is in 2018 dramatisch gedaald, maar de vloer die rond CHF 45 in de zomer van 2016 werd bereikt zien beleggers toch als belangrijk steunniveau. De dalende trendlijn langs de koerstoppen van Adecco in de afgelopen 12 maanden is opwaarts gepasseerd, waardoor sprake is van verandering in het sentiment onder aandelenbeleggers in Adecco. Bij een koers rond CHF 57 is tijdens de dalingsfase een gat in de grafiek ontstaan. Dat is mooie klus voor beleggers om deze notering de komende tijd op te vullen.

S&P 500-index op weekbasis vanaf 2018

Vandaag laten we de AEX-index even tot rust en concentreren we de aandacht op de Amerikaanse S&P 500 index. Na de forse rally vorige maand rijst wellicht de vraag of en wanneer er weer winst-nemingen verwacht mogen worden. De weekcandle vorig week geeft een excuus om deze week een neerwaartse reactie te verwachten. De weekcandle toonde vorige week een openings- en slotnotering die relatief dicht bij elkaar lagen, terwijl de uitslagen boven of onder genoemde koersdata tijdens de week een factor 5 afweken. Aan het einde van de handelsweek bleek er per saldo weinig gebeurd. Dat duidt op twijfel. En twijfel maakt voorzichtiger.

Op 15 juni 2018 werd ook zo’n twijfelpatroon gesignaleerd, waarna een milde reactie volgde. Noteer daarom het dieptepunt van vorige week in de S&P 500 index (= 2681,83) als grenswaarde waaronder winstnemingen kunnen toeslaan.

Zelf beleggen bij LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen. U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

Handelsplatform-800x359
Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker