Duidelijke underperformance aandeel Apple reden tot zorg?


Na beter dan verwachte bedrijfscijfers van onder meer Amazon leek er vanochtend geen vuiltje aan de lucht te zijn. De Nasdaq future noteerde vanochtend op een mooie plus van 0,5%, terwijl Europa nagenoeg onveranderd opende. Deze winst is inmiddels omgebogen in verliezen, opvallend gezien de sterke koersprestatie van zwaargewicht Amazon.

Met name het aandeel Apple zakt voorbeurs weg, het aandeel sloot gisteren nabeurs immers nog ruim 3% in de plus. De verkopen van iPhones kwamen lager uit dan de gemiddelde verwachting van analisten. Dit is goed terug te zien aan de duidelijke underperformance van het aandeel Apple in de afgelopen maanden. Is het reden tot zorg dat de populariteit van Apple over zijn hoogtepunt is? Of is het slechts een tijdelijke dip.

Director

Tycho Schaaf is beleggingsspecialist bij LYNX. Zijn dagelijkse Morning Calls en blogs zijn te volgen via de Twitter van LYNX. Tevens geeft hij regelmatig Masterclasses die deel uitmaken van het educatieprogramma van LYNX en behandelt hij als spreker uiteenlopende onderwerpen tijdens interactieve seminars.

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker