TA: ‘Verdienen aan de insulinepomp’

In de opmaak van de halfjaarlijkse status van trends in beurskoersen viel eind juli het oog op de koersontwikkelingen van het Amerikaanse bedrijf Tandem Diabetes Care (TNDM). Zakenzender CNBC berichtte op 30 juli over een stijging van 60% van de omzet in combinatie met een verbetering van de operationele marge.

Tandem Diabetes Care (TNDM) vanaf 2013

Begin 2014 betaalden investeerders in het aandeel Tandem Diabetes Care meer dan $ 300 per aandeel. Begin november 2017 noteerde het beursbedrijf genoteerd aan de Nasdaq slecht $ 2,15. Indien het aandeel als een levend mechanisme wordt beoordeeld, dan zou je zeggen dat de spreekwoordelijke bloedsuikerspiegel dodelijk lage waarden heeft bereikt.

Het heeft er alle schijn van dat Tandem Diabetes Care zichzelf aan de insulinepomp heeft aangesloten, want het aandeel noteert momenteel al boven $ 30 per aandeel. De lijkbleke gezichten van de aandeelhouders krijgen weer wat kleur op hun wangen.

EUR/USD vanaf april 2018

Na afloop van de bijeenkomst van de Federal Reserve blijken de monetaire beleidsmakers in de Verenigde Staten besloten te hebben om de rente nu niet te verhogen, maar dit wel stapje voor stapje later dit jaar te effectueren. In aanloop naar het rentebesluit toont de koersgrafiek van EUR/USD een afwachtende houding, waarbij zich gaandeweg in de afgelopen tijd een symmetrische driehoek heeft gevormd.

Meestal is deze koersformatie een continuatiepatroon (in 75% volgens het theorieboekje). De ingezette daling in de afgelopen uren hint dan ook op verslechtering van EUR/USD (dus een stijging van de US dollar).

AEX-index vanaf mei 2018 + DMI(14) + RSI(14) + Stochastics(8,5)

De uitbraakmarge boven de koerstoppen van januari en mei dit jaar van de AEX-index bleef beperkt onder de vereiste 3% om van een betrouwbare opwaartse uitbraak te spreken. De beursnotering valt weer terug en dat leidt in populaire technische indicatoren tot de volgende waarneming:

1) het momentum verslechtert (zie dalende blauwe ADX-lijn in het venster van de Directional Movement indicator),

2) de relatieve sterkte index (RSI) piekt op een lager niveau dan de top van mei dit jaar (= negatieve divergentie) en

3) de stochastics draait uit het ‘overbought’-gebied. De maanden augustus en september zijn in termen van statistiek moeilijke maanden.

Wordt vervolgd…

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker