Verrassend Peugeot & sterke Nasdaq


Gisteren kwam Alphabet met goede cijfers naar buiten, waardoor het aandeel met 3,53% omhoog schoot. Hiermee blijft de trend dat de Nasdaq het een stuk beter doet dan de S&P 500 intact. Vorig jaar presteerden ze nog redelijk hetzelfde maar sinds de jaarwisseling doet de Nasdaq het aanmerkelijk beter.

De beurzen in Europa stonden in de min maar CAC 40 presteert het beste en stond in de plus geholpen door goede cijfers van Peugeot. Peugeot nam vorig jaar het kwakkelende Opel over van General Motors. Wat General Motors in twintig jaar niet lukte lijkt de Fransen na één jaar achter het stuur wel voor elkaar te hebben. Beleggers waren razend enthousiast en stuwde het aandeel 14% omhoog, ook vandaag staat het aandeel ruim 2% in de plus.

Het blijft de vraag of de Duitse autofabrikanten deze goede cijfers kunnen evenaren. Wil de kwakkelende DAX aanhaken bij de andere Europese beurzen dan heeft het deze goede resultaten in ieder geval nodig. De AEX doet het juist erg goed vergeleken met de andere Europese beurzen en staat op het hoogste punt in 17 jaar. Zeker als Shell morgen met goede cijfers komt en uit haar trendkanaal breekt dan kan de AEX verder stijgen. Vanavond komen Facebook en Boeing met cijfers naar buiten terwijl het morgen drukt gaat worden met Daimler, AB Inbev en Amazon.

Bekijk alle kwartaalcijfers in ons uitgebreide kwartaalcijferoverzicht.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker