Chinees tech-schandaal & Unilever creëren onrust


Onrustig was het afgelopen week op de beurzen. De week begon positief met een nieuw handelsverdrag tussen de VS, Mexico en Canada en een nieuwe Italiaanse begroting. Op woensdag sloeg het sentiment echter om en daalde de koersen door de fors stijgende Amerikaanse rente.

Elon Musk wist ook de aandacht weer op zich te vestigen met een nieuwe bijnaam voor de SEC (Short Enrichment Commission). Gisteren zakte de beurzen weg door een hogere rente in de VS. Dit maakt de financiering van schulden duurder en obligaties kunnen daardoor beter concurreren met aandelen.

Ander schokkend nieuws is dat de Chinezen mogelijk Amerikaanse datacentra afluisteren en dat Unilever het plan om Londen te verlaten in de ijskast heeft gezet.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker