Volatiliteit breekt uit & Takeaway toont goede resultaten


De beurzen zijn onrustig door de oplopende rente in Italië en de VS. De langlopende rente in de VS loopt op en concurreert steeds meer met aandelen. Vooral de NASDAQ heeft hier veel last van, nadat hij dit jaar ver is opgelopen. China lijkt eindelijk in stabieler vaarwater te komen na een bloedrode periode. Mogelijk kan China nu eindelijk een het licht aan het einde van de tunnel zien.

De volatiliteitsbarometer, de VIX-index, is uitgebroken en mocht deze verder toenemen dan zullen we meer grote koers uitslagen zien. Takeaway is hier een goed voorbeeld van. Het aandeel zag een forse correctie, maar goede kwartaalcijfers zorgden voor een stevig herstel. Wellicht dat de indices ook kunnen profiteren van goede kwartaalresultaten en daardoor een fors herstel kunnen laten zien.

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

Meer:

Gerelateerde artikelen

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker