TA: ‘Walt Disney levert weer vermaak’

Uit een recent onderzoek van ING BeleggersBarometer zou blijken dat Noord-Amerikaanse aandelen nog maar onder 11% uitmaken van de gemiddelde beleggersportefeuille. Dat is jammer, want het moet wel duidelijk zijn dat Amerikaans aandelenbezit echt vermaak kan opleveren.

Walt Disney vanaf 2015 op weekbasis + 4-/24-weeks gemiddelden

Het ING Beleggersonderzoek maakte duidelijk dat vooral de grote Amerikaanse technamen populair zijn bij Nederlandse beleggers. Maar de technamen zijn wel erg hard opgelopen de laatste maanden. Het aandeel Walt Disney start nu symbolisch een ‘trailer’ voor een nieuwe fase van vermaak.

In de afgelopen drie jaar is een symmetrische driehoek gevormd, waarbinnen de bulls en de bears het niet met elkaar eens konden worden over de toekomstige voorstelling van de koersontwikkeling. De recente opwaartse koersuitbraak tilt het spreekwoordelijke doek op en gunt ons een blik op wat de markt verwacht. Dat zijn waarschijnlijk hogere beurskoersen nu er een nieuw hoogtepunt wordt genoteerd dit jaar boven de vorige top.

Xetra Dax toont een (H)oofd(S)choudertop

De maanden augustus en september worden gekenmerkt door gemiddelde negatieve rendements-statistieken. De eerste handelsweek van augustus is voor de Duitse Xetra DAX slecht begonnen. Op 1 augustus begon de Xetra DAX de nieuwe handelsmaand bij een openingskoers op 12.826,70. Op 2 augustus opende de Xetra DAX met een ‘gap’ (= koersgat) onder het laagste niveau van 1 augustus. Deze gap is zojuist bij een indexstand op 12.706,34 intraday gesloten, waarna de verkoopdruk weer terugkeert.

De stijgende trend van de afgelopen vier weken sneuvelt. Hierdoor wordt de betekenis van het (H)oofd(S)chouderpatroon in de Xetra DAX dreigender voor de komende weken.

AEX-index

Terwijl het sentiment in de Duitse beursbarometer verslechtert, worstelt de AEX-index met het passeren van de koerstop van mei. De daling onder AEX 572,90 vorige week doet sommige beleggers het zekere voor het onzekere te nemen. In de grafiek op uurbasis werd tot twee keer toe een notering op uurbasis gezet boven AEX 572,90. Echter, deze nieuwe uitbraakpogingen werden direct in het handelsuur daarna weer om zeep geholpen.

De stijgende steunlijn geeft de bulls deze week nog hoop, maar dan moet het vermaak wel snel en overtuigend doorkomen, anders haakt de markt af.

Edward Loef

Edward Loef

Technisch Analist

Edward Loef heeft meer dan 25 jaar ervaring als technisch analist en heeft jarenlang gewerkt als senior technisch analist bij Theodoor Gilissen Bankiers. Daarvoor was hij actief als beleggingsadviseur bij onder andere F. van Lanschot en de Rabobank. Edward staat geregistreerd als Certified Financial Technician en verzorgt beleggingspresentaties, cursussen en consults op het gebied van technische analyse.

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker