Commitments of Traders Report

Analyses en Data

Het Commitments of Traders Report (COT) is een rapport dat wekelijks wordt gepubliceerd door de zogenaamde Commodity Futures Trading Commision (CFTC). In dit rapport staan de openstaande posities van degene die verplicht zijn hier een melding van te maken. Elke dinsdagavond geven deze grote partijen hun posities door, waarna het rapport vrijdag om 21:30 uur (15.30 EST) naar buiten wordt gebracht. Op deze manier is 70% tot 90% van alle uitstaande posities per future bekend. Hiermee kunnen beleggers een inschatting maken wat de gedachte van “de” markt is over een bepaald product.

Waarom wordt het Commitment of Traders (COT) report uitgegeven?

Het Commitment of Traders rapport heeft betrekking op de posities in Amerikaanse futures. De uitgevende partij Commodity Futures Trading Commision is een Amerikaanse regelgevende instantie. De reden voor het rapport is het verhogen van de transparantie van de markt en het voorkomen van marktmanipulatie. Traders kunnen het rapport als extra trading tool gebruiken. In het rapport staan namelijk letterlijk alle long- en shortposities in een future per partij.

Naar boven

Welke partijen staan in het rapport vermeldt?

  • Commerciële en zakelijke ondernemingen (bijvoorbeeld grote boeren die met contracten hun fysieke posities afdekken)
  • Non Commercials speculanten en dan met name grote speculanten (zoals hedge funds die met de posities een financieel voordeel willen behalen.)
  • Kleine speculanten (zoals particuliere beleggers zijn niet verplicht om hun posities openbaar te maken.)

Naar boven

Wanneer wordt het COT rapport gepubliceerd?

Elke vrijdagavond om 21:30 uur (15.30 EST) wordt het rapport gepubliceerd. Het rapport bevat de info die de voorgaande dinsdag is verzameld.

Naar boven

Zijn de COT-gegevens echt zinvol?

Zoals gezegd kan uit het rapport afgeleid worden wat de long- of shortposities zijn van grote partijen. Op deze manier kunt u als belegger per marktpartij zien hoe over een product wordt gedacht. Heeft u groot vertrouwen in een bepaalde partij? Dan bestaat de mogelijkheid om dezelfde positie in te nemen.

Naar boven

Waar wordt het rapport gepubliceerd?

Het rapport is gratis verkrijgbaar op de pagina van CFTC. Het verslag betreft zowel futures als opties.

Naar boven

Hoe ziet een COT rapport eruit?

Hieronder vindt u een voorbeeld van een rapport betreffende tarwe futures die verhandeld worden op de beurs van Chicago.

20160720-cot-wheat-chicago-board-of-trade-LYNXNaar boven

CoT-Report van Goud

Stand: 07.02.2018

CoT_report-gold-goud- Commitments of Traders Report
CoT_report-gold-goud- Commitments of Traders Report grafiek 2

CoT-Report van Forex

Stand: 07.02.2018

Bijvoorbeeld: EUR/USD

CoT Report Euro - Commitments of Traders Report
CoT Report Euro - Commitments of Traders Report - Grafiek 2
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×