Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call – het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

LYNX Beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Aandelenbeurzen herstellen verder, ondanks waarschuwingen voor recessie

Het herstel op de beurzen zet door. De S&P 500 wist gisteren weer 3,41% hoger de dag uit te gaan vlak onder de 2.750 punten. De Nasdaq Composite steeg met 2,58% tot een stand van ruim 8.090 punten. Het herstel is opmerkelijk te noemen. Dagelijks lijken banken en analisten te waarschuwen voor een diepe recessie, de cijfers bevestigen dat zelfs. De werkloosheid neemt snel toe en de bedrijvigheid zakt in. Of dit herstel dan ook duurzaam is, valt te betwisten. De stijging is fors, maar de daling was natuurlijk ook erg diep. Het blijft nog steeds mogelijk dat er een lagere top gevormd gaat worden en dat we minimaal de lows van medio maart weer eens gaan terugzien.

Ondertussen lijkt de verspreiding van het coronavirus in de landen waar maatregelen zijn genomen wel af te zwakken. Experts wijzen ons echter op het feit dat de maatregelen mogelijk nog veel langer van kracht moeten blijven, om een nieuwe golf van besmettingen te voorkomen. Volgens Bill Gates zijn deze maatregelen zelfs nodig totdat er een vaccin beschikbaar is. Dat kan nog ruim een jaar gaan duren.

Kwartaalcijfers & updates

Het kwartaalcijferseizoen gaat bijna van start. Volgende week zullen de Amerikaanse banken het ‘officiële’ startschot geven, maar er zijn al wat bedrijven die updates hebben gegeven.

Zoals u weet, hebben vele bedrijven het dividend tijdelijk opgeschort. Zelfs McDonald’s liet gisteren weten de verkopen te zien dalen en haar vooruitblik te schrappen. Het aandeleninkoopprogramma werd ook stopgezet, maar het dividend lijkt voorlopig intact te blijven.

Maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway gaf vanochtend een tradingupdate. Het bedrijf lijkt juist te profiteren van de coronacrisis. Aan het begin van de coronacrisis zakte de verkopen even in, maar nu lijken steeds meer mensen eten te laten bezorgen. Steeds meer restaurants bieden de opties ook aan.  Het moederbedrijf achter onder meer Thuisbezorgd.nl zag in het eerste kwartaal dit jaar het aantal orders met de helft oplopen. Mensen bestelden niet alleen vaker, maar ook meer eten bij Just Eat Takeaway. In Duitsland is het aantal orders in de periode zelfs meer dan verdubbeld vergeleken met een jaar geleden

Zoom Video Communications maakte bekend een nieuwe veiligheidsoptie beschikbaar te hebben. Daarmee worden alle beveiligingsinstellingen op de hoogste stand gezet. Er is dan bijvoorbeeld een wachtwoord voor vergaderingen verplicht en deelnemers worden eerst in een virtuele wachtkamer gezet, zodat de organisator kan bepalen wie er allemaal mee mogen doen. De afgelopen weken lag het bedrijf onder vuur vanwege vele beveiligingslekken. Met behulp van versleuteling van de video’s moet het moeilijker worden voor kwaadwillenden om de videobeelden te onderscheppen. Alles over het aandeel Zoom leest u in het LYNX Kennisportaal: Aandeel Zoom Video Communications – videogesprekken in trek door coronavirus

Europa in het groen

Het herstel lijkt zich vandaag wederom voort te zetten. De AEX gaat 0,9% hoger openen rond de 505 punten. Elders in Europa zien we gelijke standen. De futures in de VS staan licht hoger en de beurzen in China zijn eveneens hoger gesloten. Beleggers kunnen vanmiddag de notulen van de ECB afspeuren. De notulen van de laatste ECB vergadering geven mogelijk meer inzicht in wat de beweegredenen zijn voor de recente acties van de centrale bank. Gisteren bleek uit de notulen van de Fed dat zij zich genoodzaakt zagen hard in te grijpen. Ook bleek dat de voorzitters van de Amerikaanse centrale bank in het ergste geval de economie niet zien herstellen voor 2021.

De afgelopen twee weken zagen we dat circa 10 miljoen Amerikanen een aanvraag deden voor een werkloosheidsuitkering. Vanmiddag krijgen we ook weer de inital jobless claims. Mogelijk komen er daar weer miljoenen bij. Analisten verwachten dat ruim 5 miljoen Amerikanen vorige week hun baan zijn verloren vanwege de coronacrisis. Mogelijk gaan beleggers dat binnenkort ook beseffen en krijgen we weer wat verkoopdruk, zeker nu de indices belangrijke weerstanden naderen op de grafiek.

Financiële Agenda

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws in uw mailbox

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker