Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

Succesvolle IPO’s laten Wall Street met winst Pasen vieren

De beurzen blijven vandaag gesloten in verband met Goede Vrijdag.

Wall Street is het lange paasweekend ingegaan met kleine winsten. De S&P 500 sloot 0,16% hoger op 2.900 punten en de Nasdaq Composite sleepte er een plusje van 0,02% uit. De indices stonden na opening lager maar gedurende de dag was er herstel zichtbaar, geholpen door een optimistische stemming rond een aantal IPO’s. Het digitale prikbord Pinterest ging gisteren naar de beurs voor $19 per aandeel, deze prijs lag aan de bovenkant van de eerder afgegeven prijsrange. Het aandeel Pinterest (PINS) steeg gisteren maar liefst 28%, waarmee de beursgang op het eerste oog een succes lijkt. Benieuwd naar all ins en outs over dit nieuwe bedrijf? Lees dan vooral mijn artikel: Beursgang Pinterest

Een ander bedrijf dat gisteren naar de beurs ging was Zoom. Dit bedrijf is misschien wat onbekender bij het grote publiek.  Zoom biedt communicatiesoftware die videoconferenties, online vergaderingen, chat en mobiele samenwerking combineert. Dit aandeel Zoom Video Communications (ZM) steeg maar liefst 72% bij zijn beursdebuut. Benieuwd naar welke IPO’s er dit jaar nog meet op de agenda staan? Zie onze IPO Kalender(klik hier)

Verder was er nog opvallend overnamenieuws, wat aangeeft dat deze markt steeds volwassener wordt. De bekende Canadese cannabisproducent Canopy Growth maakte bekend dat het de Amerikaanse branchegenoot Acreage Holdings over neemt voor $3,4 miljard. Het aandeel Canopy steeg 4% na de bekendmaking van het nieuws.

Mixed China & Japan hoger dankzij Nintendo

De Hang Seng index noteert momenteel 0,5% lager en de Shanghai index kijkt tegen een winst aan van 0,12%. Meer actie zien we in Japan waar de Nikkei 225 index 0,46% hoger staat. Nintendo sloot op de Amerikaanse beurs al 12% hoger, maar de (echte) notering in Japan staat nu zo’n 14,5% hoger. Het gamebedrijf heeft goedkeuring gekregen om samen te gaan werken met techgigant Tencent. Dit laatste bedrijf wilt de Nintendo Switch gaan verkopen en de twee bedrijven zullen nauw samenwerken om de spelletjes van Nintendo op de Chinese markt te brengen.

Westerse gamebedrijven hebben het moeilijk in China als het gaat om de verkoop van spelletjes en gameconsoles. Niet alleen lopen ze aan tegen de restricties van de overheid, ook zouden zij de voorkeur geven aan mobiel gamen ipv de traditionele gameconsoles van Microsoft en Sony. De markt voor mobiel gamen is dan ook het grootste in China, Tencent boekten hier al eerder grote successen mee. Voordeel van Nintendo is dat de spelletjes als Super Mario wel populair zijn bij Aziaten. Nintendo hoop dan ook dat Tencent kan helpen om nieuwe games voor de mobiel te ontwikkelingen en samen met Nintendo op de markt te brengen.

Europa doet inkopen voor Pasen

De AEX nadert de high van vorig jaar. Opvallend is dat de Amsterdamse beurs de gap(koersgat) van vorig jaar heeft gesloten. De stijgende trend is nog altijd intact en oogt zeer krachtig.

De beurzen in Europa blijven gesloten vanwege Goede Vrijdag, genoeg tijd dus om inkopen te doen voor het lange paasweekend. De beurzen blijven dus ook op maandag gesloten in verband met Tweede Paasdag. Let wel op, want de VS is maandag wel gewoon open. Ondanks dat de beurs gesloten is komen er nog een aantal data naar buiten in de VS, die ziet u in de agenda hieronder. Uiteraard is er vandaag wel handel in valuta en de grondstoffen. Vanwege de lege agenda en de gesloten beurs rest mij niets anders dan u een fijn Paasweekend toe te wensen. Rust lekker uit want de rest van de week is de agenda overvol. Onder andere Facebook, Microsoft, Coca Cola, Twitter, Snap, Amazon en Tesla komen met kwartaalcijfers. Ook gaat uw favoriete bankaandeel ING ex-dividend en houden zij op woensdag een AVA.

Check hier wanneer uw favoriete aandelen met kwartaalcijfers komen. 

Financiële agenda

Hele Dag Goede vrijdag – Meeste markten gesloten
01:30 JPY Nationale Kern Consumenten Prijs Index (CPI)
14:30 VS Bouwvergunningen
14:30 VS Bouwstarters
14:30 VS U.S Baker Hughes Oil Rig Count

Koersen (08:00 uur)

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws update, onze gratis WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursupdate bent u altijd op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27