Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Centrale banken kopen goud & Amazon zakt fors

Gisteren was het de beurt aan zwaargewicht Amazon om de kwartaalcijfers bekend te maken. Er werd met veel spanning naar uitgekeken, want voorgaande kwartaalcijfers werden fenomenaal onthaald. Iedereen stapte over naar online shopping en daar is Amazon één van, om niet te zeggen dé wereldleider. Amazon realiseerde in het tweede kwartaal van dit jaar een omzet van $ 113,1 miljard. Zelfde periode vorig jaar lag de omzet op $ 88,9 miljard. Tegelijkertijd ligt de winst per aandeel nu op $ 15,12, terwijl $ 12,30 verwacht werd. Amazon schat dat de omzet voor het derde kwartaal zal uitkomen tussen $ 106 en $ 112 miljard. Goede cijfers zou u denken, maar de resultaten van Amazon blijken Wall Street toch niet te bekoren. Het aandeel Amazon verloor 0,84 % tijdens de reguliere handelssessie en verloor nabeurs 7,44 %. Geen al te beste dag voor de gigant. Reden? Tijdens de conference call werd duidelijk dat Amazon een normalisering verwacht van de resultaten. Hierdoor wordt een sterke groeivertraging verwacht, aldus CFO Brian Olsavsky.

De S&P 500 steeg 0,42 % en sloot op 4.419 punten. Intraday bereikte de brede aandelenindex de hoogste koers ooit, namelijk 4.430 punten. Align Technology was het sterkste aandeel uit de S&P 500 index met een dagresultaat van plus 8,862 %. De Nasdaq Composite had een gematigde beursdag met plus 0,11 % tijdens de gong van de sluitingsbel. Het sterkste aandeel was Xilinx Inc, met een groene 6,29 %. De Dow bereikte intraday een all-time high, maar kon deze niet vasthouden. De Dow besloot 0,44 % hoger op 35.084 punten. Travelers Companies was de voortrekker in de Dow. Het aandeel steeg 1,40 %. De Amerikaanse aandelen sluiten hoger door de goede kwartaalcijfers en de ‘dovish’ Fed. Na gisteren is duidelijk dat er nog geen zekerheid is omtrent het afbouwen van de monetaire stimuli, wat de aandelen naar een hogere koers leidt.

Nog interessant nieuws is wat de centrale banken achterliggend aan het doen zijn. Meerdere centrale banken zijn hun goudreserves gevoelig aan het uitbreiden. De grootste goudaankopen vinden we terug bij de centrale bank van Brazilië, Hongarije en Thailand. Volgens de laatste cijfers ligt er in de kluizen van de centrale banken een goudreserve ter waarde van $ 352,5 miljard. In het tweede kwartaal van dit jaar kochten centrale banken samen meer dan 200 ton goud aan. In Rusland kondigde de minister van Financiën deze zomer aan dat 20 % van het fonds, die instaat voor het Russisch pensioen, zal geïnvesteerd worden in goud. Goud is de laatste maanden gematigd neerwaarts aan het noteren. Echter, sinds het rentebesluit van gisteren, lijkt de goudprijs terug wakker geworden te zijn. Spot goud (XAUUSD) steeg gisteren  1,14 %. Voor het kleine broertje zilver (XAGUSD) lag het dagresultaat op 2,19 %.

In Europa was gisteren een hoofdrol weggelegd voor de AEX. De BEL 20 index daalde 0,35 % tot 4.219 punten, maar er was meer sprake van rock & roll bij de Nederlandse AEX-index. De index knalde naar een nieuwe all-time high. De uiteindelijke sluitingskoers lag op 758 punten. De Nederlandse zwaargewichten Prosus en Royal Dutch Shell trokken de index omhoog. Prosus daalde de afgelopen dagen wegens de link met het Chinese Tencent, maar de laatste twee dagen zien we een fors herstel van het aandeel. De DAX steeg een matige 0,45 %.

Financiële Agenda

Vrijdag 30 juli JPY – Banen/aanvragen Ratio
JPY – Industriële Productie
JPY – Detailhandelsverkopen
DE – Brutobinnenlandsproduct (BBP)
EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – PCE Prijsindex
VS – Persoonlijke uitgaven
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michiagn consumentenvertrouwen
01:30
01:50
01:50
08:00
11:00
11:00
14:30
14:30
15:45
16:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×