Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call – het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Brexit weer uitgesteld & beurzen in het rood

De aandelenbeurzen in de Verenigde Staten zijn gisteren lager gesloten. De indices begonnen hoger aan de dag, maar voor de laatste twee uren zakten de aandelenprijzen weg. De S&P 500 sloot uiteindelijk 0,36% lager op 2.995 punten. De Nasdaq Composite deed het met een verlies van 0,72% op 8.104 punten beduidend slechter. Beleggers verwerkten een stroom aan kwartaalcijfers, die afwisselend werden ontvangen. Zo daalde McDonald’s ruim 5% en Travelers met 8% op tegenvallende resultaten in het 3e kwartaal. De bedrijven United Technology en Procter & Gamble verrasten beleggers juist en de aandelen stegen respectievelijk met 2,2% en 2,6%.

Brexit-uitstel sleurt Amerikaanse tech-aandelen omlaag

Vooral de zwakke prestaties van de techreuzen vielen gisteren op. Facebook (-3,91%), Amazon (-1,11%), Twitter (-3,19%, Netflix (-4,06%) en Microsoft (-1,46%). Het lijkt wel alsof de brexit-stemming invloed had op de aandelenkoersen van de techreuzen. De meeste grote techbedrijven hebben namelijk grote kantoren en belangen in de UK, alhoewel de internationale hoofdkantoren veelal in Ierland (Dublin) gevestigd zijn. De gunstige fiscale voorwaarden en de toegang tot Europese wetgeving hebben Dublin de afgelopen jaren omgetoverd tot het Silicon Valley van Ierland.

Het Britse Lagerhuis heeft in principe ingestemd met de brexit-deal van premier Johnson, maar verwerpt de snelheid waarmee de bijgaande wetgeving moet worden goedgekeurd. De Britten gaan de EU nu niet meer voor 31 oktober verlaten. Vandaag krijgt de oppositie de kans om amendementen in te dienen op de brexitwet, die het karakter van de deal nog aanzienlijk kunnen veranderen.

CEO’s houden stoelendans

Topmannen van grote bedrijven lijken massaal van plek te ruilen. Ten eerste is de topman van ServiceNow overgestapt naar Nike. ServiceNow neemt de topman van SAP over. Het aandeel ServiceNow daalde overdag al met 5%, maar verloor nabeurs nog eens 10% toen dit nieuws bekend werd. In de grafiek hieronder ziet u de koersval van ServiceNow.

Verder maakte Boeing bekend dat zij het hoofd vervangen van de commerciële vliegtuigtak. Het is de tweede grote wijziging in de top van het bedrijf in een korte tijd. Eerder deze maand moest Boeing-topman Dennis Muilenburg al zijn rol als voorzitter van de raad van bestuur opgeven. Hij hield als ‘CEO’ wel de dagelijkse leiding in handen. Het aandeel van de vliegtuigbouwer steeg gisteren met 1,79%, maar verloor de afgelopen tijd flink aan waarde. Vanmiddag maakt het bedrijf de resultaten over het 3e kwartaal bekend.

Niet echt een nieuwe topman, maar wel een nieuwe eigenaar voor WeWork: Techinvesteerder SoftBank pompt miljarden in WeWork en krijgt daarmee 80% van het bedrijf in handen. Het aandeel Softbank (9884) verloor 2,61% op de Japanse beurs.

Europa opent lager

De futures in de VS staan lager en de beurzen in Europa gaan ook lager van start. De ontwikkelingen rondom de brexit voeren de boventoon op de aandelenmarkten. Verder verwerken beleggers de kwartaalberichten van Heineken en AkzoNobel. Detacheerder Brunel kwam zojuist met een winstalarm. Vanavond maken Tesla en Microsoft nabeurs de boeken openbaar.

De AEX-index blijft net als de andere beurzen onder de weerstand hangen. De Amsterdamse beurs moet nu snel uitbreken, anders dreigt er een lagere koerstop te ontstaan. De steun ligt op 554 punten.

LYNX Ideeëncentrum

Bent u op zoek naar educatie & inspiratie? Binnen LYNX Basic bieden wij het LYNX ideeëncentrum aan. Hierin kunt u verschillende systemen en/of experts volgen. Hierdoor kunt u nieuwe beleggingsideeën opdoen, los orders kopiëren of direct meldingen ontvangen wanneer nieuwe orders worden ingelegd. Bent u overtuigd van een strategie? Dan kunt u aangeven alle orders direct bij het inleggen in uw e-mail te willen ontvangen. Bekijk de informatiepagina voor alle ins & outs.

Liever binnen 1 minuut en zeer eenvoudig aanmelden? Laat uw e-mail achter op de volgende paginaAanmelden LYNX Ideeëncentrum

Financiële agenda

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws app

Wilt u realtime op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws app, onze gratis beursupdate WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursnieuws app bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27