Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call - het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Beursnieuws AEX vandaag: Lagere opening AEX na zwak slot in de VS

De NASDAQ is sterk aan de week begonnen met een winst van 0,62%, waardoor de index op 7.845 punten uitkwam. Deze stijging kwam niet door herstel van de semiconductor producenten, maar werd wederom gedragen door Facebook (+4,24%). Ditmaal werd Facebook geholpen door goede resultaten van onder andere LYFT (+4,33%), Netflix (+3,21%) en Amazon (+0,88%).

De S&P 500 had het een stuk lastiger en gaf aan het einde van de dag bijna alle winst weg. De S&P 500 eindigde uiteindelijk op een winst van 0,09% en 2.890 punten. Dat de S&P 500 niet van de grond kwam had te maken met het feit dat zowel financials als utiliteitsbedrijven moesten inleveren. Opvallend, want vaak bewegen deze sectoren tegengesteld van elkaar. Banken profiteren namelijk van een hogere rente, terwijl de aandelen van elektriciteitsbedrijven daar juist last van hebben. Mogelijk speelt het komende Fed besluit van woensdag hierbij ook een rol, omdat beleggers niet te duidelijk positie willen kiezen.

Boeing omhoog ondanks gebrek aan orders

De eerste dag op de Paris airshow was geen succes voor Boeing met 0 nieuwe orders, terwijl Airbus 123 orders kon bijschrijven. Toch waren beleggers positief en zetten het aandeel 2,23% hoger. Dit had vooral te maken met voorspellingen die Boeing en de FAA deden. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit had eerder aangegeven dat de geplaagde Boeing 737 MAX tot december niet zou vliegen. Boeing is echter niet van plan de naam van het vliegtuig te veranderen. Ander positief nieuws is dat Boeing de vraag naar vliegtuigen sneller ziet stijgen. Gezien het duopolie waarin Boeing zich bevindt met Airbus zal dit automatisch ook de vraag naar Boeing vliegtuigen stimuleren. Iets wat het bedrijf nodig heeft nu het belangrijkste toestel nog steeds aan de grond staat.

Beyond Meat gaat voor nieuwe toppen

Producent van vleesvervangers Beyond Meat zette gisteren nabeurs een nieuwe top neer. De meest succesvolle IPO van dit jaar kwam uiteindelijk uit op $ 186,48 per aandeel. Overdag was het aandeel reeds 12,2% gestegen, maar nabeurs kwam daar nog eens 9,7% bij. Het aandeel Beyond Meat is zeer populair bij shorters. Beleggers in Beyond Meat ontvangen daarom bij LYNX veel geld om hun stukken uit te lenen. Een short interest van boven de 100% komt voor, terwijl de koerswinst natuurlijk ook al aanzienlijk was. Een doorslaand succes dus voor de beleggers in deze speculatieve IPO. Hier kunt u meer lezen over Beyond Meat.

Beursnieuws AEX vandaag

De AEX kijkt voorbeurs tegen een klein verlies van 0,16% aan. Dit zou een opening rond de 551 punten voor de AEX betekenen. De verliezen in Japan (-0,79%) en het zwakke slot van gisteren in de VS helpen niet mee. De DAX lijkt het voorbeurs iets beter te doen en staat op een verlies van 0,04%. Om 11 uur krijgen we Europese cijfers over de inflatie en de handelsbalans. De kerninflatie blijft volgens de verwachtingen steken op 0,8%, terwijl de handelsbalans een ruim overschot laat zien. De goedkope euro maakt het namelijk goedkoop om te exporteren. Nederlandse bedrijven met veel activiteiten buiten de eurozone profiteren bovendien van de hogere koersen van onder andere de dollar.

Financiële agenda

08:00 DE Producenten Prijs Index (PPI)
11:00 DE ZEW Economisch Sentiment
11:00 EUR Consumenten Prijs Index (CPI)
11:00 EUR Handelsbalans
11:00 EUR ZEW Economisch Sentiment
14:30 VS Bouwvergunningen
14:30 VS Bouwstarters

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws app

Wilt u realtime op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws app, onze gratis beursupdate WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursnieuws app bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .