Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call - het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Beurzen kleuren rood, beleggers verliezen geduld in handelsoorlog

De handelsspanningen blijven de boventoon voeren op de beurs. Hoewel het uitstel van de sancties op Huawei met 90 dagen nog leek op een zachtere toon van de VS, blijkt niets minder waar. De Amerikanen zouden zelfs van plan zijn om meerdere Chinese beveiligingsbedrijven op de zwarte lijst te zetten. Hoewel beleggers de afgelopen dagen een wat meer afwachtende houding aannamen lijkt de correctie nu toch echt meer vorm te krijgen. De S&P 500 sloot gisteren 0,28% lager op 2.856 punten en de Nasdaq Composite verloor 0,45% lager op 7.750 punten. Het verlies van gister valt mee, echter staan de futures in de VS ook alweer stukken lager. De S&P 500 future kijkt nu al aan tegen een verlies van 0,57% op 2.842 punten en de Nasdaq doet het voorbeurs met een verlies van 0,70% nog een stuk slechter.

Fed blijft geduldig

De Fed-notulen konden voor weinig inspiratie zorgen. Uit de notulen bleek dat de meerderheid achter de afwachtende houding van Jerome Powell staat. De Fed-voorzitter denkt trouwens dat de recente daling van de Amerikaanse inflatie slechts tijdelijk is. Hierdoor blijft het dus mogelijk dat de Fed de rente gewoon nog eens verhoogd later dit jaar. Hoewel de markt eerder uitgaat van een verlaging. Een dag eerder zei een Fed-lid nog dat de kans op een verhoging net zo groot is als op een verlaging.

Er waren gisteren wel een aantal grote uitschieters. Qualcomm verloor 10,88% nadat een Amerikaanse rechter oordeelde dat de chipmaker misbruik gemaakt heeft van zijn marktmacht bij onderhandelingen over licentie. Qualcomm wordt nu zeven jaar onder toezicht geplaatst. Tesla (-5,98%) verloor wederom fors nu de problemen van de automaker zich steeds meer opstapelen.

Technisch gezien ligt er rond 2.815 punten een belangrijke steun. Na een doorbraak hieronder zal de verkoopdruk toenemen. Een daling richting de 2.700 punten wordt dan in gang gezet.

Azië onderuit, Europa opent lager

In China zijn ze helemaal niet blij met de escalatie van het handelsconflict. De beurzen kleurden rood vannacht. De Shanghai staat nu ruim 1% lager en de Hang Seng Index kijkt tegen een verlies aan van 1.50%. De Japanners wisten het verlies te beperken tot 0,73%. Zoals ik hierboven al schreef lijkt het er toch op dat we na enkele dagen van stabilisatie nu meer verkoopdruk gaan krijgen. Alle markten kleuren rood en zelfs de futures leveren voorbeurs al flink in. De AEX-index lijkt 0,75% lager te gaan openen op 548,83 punten. De DAX-index staat in de voorbeurs handel 0,8% lager op 12.075 punten.

Naar de stembus!

In Europa mogen we vandaag naar de stembus. Dit zijn redelijk belangrijke verkiezingen, omdat we voor het eerst in jaren weer te zien krijgen hoe sceptisch de Europeanen tegenover de Europese Unie staan. Hoewel de officiële uitslag pas op zondag bekend wordt, krijgen we vanavond al exit-polls te zien, die meestal vrij dichtbij de uitslag zitten. Qua politiek blijft het in de UK ook doormodderen. De MP heeft Theresa May gevraagd op te stappen, dit heeft zij echter geweigerd. De pond is door de onzekerheid de afgelopen weken hard weggezakt.

Market movers:

De agenda is vandaag vrij goed gevuld. Handelaren kunnen dus genoeg beweging verwachten vandaag. Voor Europa zijn vooral de cijfers uit Duitsland om 09:30 en 10:00 belangrijk. De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin liet weten dat er nog geen nieuwe handelsgesprekken tussen de VS en China op het programma staan.

Verder op het Damrak staan biotechbedrijven Pharming en Kiadis Pharma in de schijnwerpers. Pharming heeft een nieuwe commissaris aangesteld. Kiadis heeft en samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse Be The Match BioTherapies. Het Amerikaanse bedrijf moet ondersteuning bieden aan de studie voor ATIR101. Over beide bedrijven schreef ik eerder in het LYNX Kennisportaal. De artikelen leest u hier: Pharming & Kiadis Pharma

Financiële agenda

08:00 DE Bruto Binnenlands Product (BBP)
09:30 DE Productie Inkoopmanagersindex
10:00 DE Bedrijfsverwachtingen
10:00 DE IFO Bedrijfsklimaat index
10:00 EUR ECB beoordeling financiële stabiliteit
10:00 EUR Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
10:00 EUR Samengestelde Inkoopmanagersindex
10:00 EUR Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
10:00 EUR ECB-notulen
13:30 VS Eerste aanvragen werkloosheidsvergoeding
14:30 VS Productie Inkoopmanagersindex
15:45 Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex
16:00 VS Nieuwe Woningen
16:00 VS Nieuwe Huizenverkopen
19:00 VS FOMC-lid Bostic spreekt

 

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws app

Wilt u realtime op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws app, onze gratis beursupdate WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursnieuws app bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .