Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Wall Street viert Thanksgiving Day & Slack spuit omhoog na overnamefantasie

De aandelenbeurzen in New York zijn gisteren verdeeld gesloten. De Dow en de S&P 500 deden een klein stapje terug nadat een dag eerder nog nieuwe records werden verbroken. Het volume lag overigens stukken lager in aanloop naar Thanksgiving. Technologie-aandelen waren wel in trek. Onder andere Amazon.com (+2,21%), Tesla (3,26%) & Twitter (+2,65%) deden goede zaken. Maar ook chips waren geliefd; AMD en NVIDIA wonnen beide circa 2% aan waarde. De Nasdaq ging met een winst van 0,48% op 12.094 punten Thanksgiving vieren. Vandaag blijft de Amerikaanse beurs gesloten in verband met deze dag waarop dank wordt gezegd voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen.

Daarom kwam gisteren al een flinke hoeveelheid aan cijfers naar buiten. De Amerikaanse overheid maakte onder andere bekend dat 778.000 Amerikanen vorige week een aanvraag deden voor een werkloosheidsuitkering. Het was daarmee de tweede week op rij waarin dat aantal weer lijkt te groeien. Ook de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve werden gepubliceerd. De Amerikaanse centrale bank zou voorlopig geen plannen hebben om het opkoopprogramma voor obligaties te wijzigen.

Slack als een raket na overnamefantasie

De (zakelijke) chatdienst Slack Technologies sprong er gisteren tussenuit met een koerssprong van 37,59%. Het softwarebedrijf schijnt cloud-softwarebedrijf Salesforce over te willen nemen. Het is een gerucht dat door de Wall Street Journal de wereld in geslingerd werd. Zij verwachten dat de deal binnen enkele dagen rond kan zijn. Salesforce verloor opvallend genoeg ruim 5% na het bericht.

Europa opent licht groen

De beurzen in Europa gaan licht hoger openen. De volumes zullen relatief laag blijven nu Wall Street de deuren gesloten houdt. Er staat bovendien vrijwel niets op de agenda. Beleggers zullen het moeten doen met individueel nieuws. Zoals het feit dat Pharming bekendmaakte officieel de stap te zetten naar een beursnotering in de VS. Mogelijk blijkt er nog iets spannends in de notulen van de ECB te staan die vanmiddag openbaar worden gemaakt.

De AEX-index heeft een poging gedaan om de stijgende trend te hervatten, maar het blijft allemaal nog wat moeizaam. Mogelijk komt er toch eerst nog een correctie richting de 587 punten zoals ik maandag in de technische analyse beschreef: AEX vertoont negatieve divergentie & Tesla flirt met weerstand $502

Financiële Agenda (klik voor gehele beursagenda)

 

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker