Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Janet Yellen & Jerome Powell spreken elkaar tegen & Europa start groen

Gisteren liet Janet Yellen, de nieuwe minister van financiën in de VS, zich ontvallen dat de interestvoeten misschien terug omhoog moeten om oververhitting van de economie te voorkomen. Het leek wel of J. Yellen even vergeten was dat ze geen voorzitster meer is van de Fed. In principe heeft zij helemaal geen inspraak in dat soort beslissingen. De Fed zou namelijk volledig onafhankelijk zijn in het behalen van de monetaire doelstellingen. Tijdens het vorige publieke optreden van voorzitter Jerome Powell, liet hij weten dat er nog zeker tot 2024 lage interesten zullen gehanteerd worden. Maar dat weerhield de markt niet om een duikje te nemen.

De S&P 500 daalde 0,67% tot 4.164 punten. De technologie-index Nasdaq 100 daalde 1,85% tot 13.544 punten. Moderna was de grootste verliezer, met een daling van 6,27%. De Dow Jones koers bleef opvallend sterk in vergelijking met de jongere twee broertjes. De Dow steeg 0,06% tot 34.133 punten. Sterkste aandeel uit de oudste Amerikaanse index was Dow Inc, met een stijging van 2,80%. De Amerikaanse dollar index (DX) steeg gisteren 0,35%. Later op de dag besloot Janet Yellen een interview te doen om haar uitspraken te verduidelijken. De minister van financiën maakte duidelijk dat ze de onafhankelijkheid en integriteit van de Fed voor de volle 100% accepteert.

Olieprijs stijgt fors

De olieprijs doet het goed de afgelopen maanden. De VS ziet een stijging in de vraag naar brandstof komende van de vliegtuigsector. In maart bedroeg de vraag 1 miljoen vaten olie per dag. In april klom de vraag uit de vliegtuigsector naar 1.2 miljoen vaten olie per dag. Dit maakt Wall Street enthousiast. OPEC+ heeft in mei wel een productieverhoging gepland van 600.000 vaten per dag. Tegen juli zou de output moeten stijgen met 2 miljoen vaten per dag. Het wordt afwachten of het aanbod de vraag zal overstijgen. Het eerste technische koersdoel van Light Sweet Crude Oil ligt volgens de analyse op $ 74.

Europa opent groen

In een Morning Call van enkele weken terug, hadden we vermeld dat de Europese Commissie bezig was om voorstellen te formuleren die de Europese bedrijven moeten beschermen tegen oneerlijke concurrentie. Het gaat hierbij voornamelijk om buitenlandse bedrijven die subsidies ontvangen van buitenlandse overheden en zo een ontegensprekelijk voordeel hebben in de Europese vrije markt. Aangezien er hoge boetes kunnen opgelegd worden aan de buitenlandse bedrijven, zou het een afschrikkend effect moeten hebben. De voorstellen zouden vandaag afgerond moeten zijn, dus alle details zijn nog niet bekend. In de Morning Call van morgen zetten we de details op een rijtje.

Vandaag zijn er in Europa weer een hele groep bedrijven die hun kwartaalcijfers presenteren, waaronder Allianz en Commerzbank. Volgens dataproducent Refinitiv, hebben 157 bedrijven uit de STOXX 600 index hun kwartaalcijfers gepubliceerd. Bijna 74% van hen klopten de verwachtingen. Verder krijgen we deze morgen de PMI-cijfers uit Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk.

Voorbeurs staan de Europese beurzen in het groen. De AEX25 staat 0,86% hoger. De DAX en de Euro Stoxx 50 staan beide 0,72% hoger.

Financiële Agenda

Woensdag 5 mei JPY – Dag van het Kind
DE – Diensten inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex
EUR – Diensten PMI
VS – ADP Banenrapport
VS – Markits samengestelde inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Diensten inkoopmanagersindex (PMI)
VS – ISM niet-verwerkende industrie
Nikkei gesloten
09:55
10:00
10:00
14:15
15:45
15:45
16:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Wekelijks 5 beleggingsideeën ontvangen? Schrijf u in
LYNX Weekoverzicht & 5 beleggingstips

Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang wekelijks 5 belegigngsideeën

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×