Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

Netflix & olie schieten omhoog, kleine bedrijven blijven achter

Gisteren waren de beurzen in Europa dicht, maar in de VS was er wel activiteit. De S&P 500 kroop 0,1% omhoog naar 2.908 punten en is daarmee nog maar 1,1% verwijdert van een nieuwe top. Opvallend was het verschil in prestaties tussen de NASDAQ en de Russell 2000, waarbij de NASDAQ 0,22% klom, terwijl de Russell 2000 0,36% moest inleveren. De NASDAQ werd omhoog getrokken door Amazon, Alphabet, Facebook en Netflix, kleinere bedrijven konden niet volgen. Dat de Russell sterk achterblijft, laat zien dat kleinere bedrijven niet altijd sneller in waarde toenemen, zeker nu de werkloosheid laag is, olie aantrekt en de FAANG aandelen weer in trek zijn verliest de Russell 2000 zijn glans.

FAANG aandelen weer in trek

Technologie is weer populair. De aandelen van meer risicovolle groeiaandelen die eind vorig jaar zo hard werden afgestraft weten nu de weg omhoog te vinden. Gisteren was de NASDAQ uitblinker ondanks het feit dat sommige technologiefondsen onder competitieve druk lijken te staan. Zo werd Apple vorig jaar hard afgestraft, omdat de iPhone verkopen inzakte, maar inmiddels staat de koers van het aandeel op $ 204,53. Hoeveel effect de teruglopende iPhone verkopen hebben op de resultaten, zien we 30 april wanneer Apple de resultaten van haar tweede kwartaal presenteert.

Nog opvallender was de uitschieter van Netflix gisteren op de beurs. Het aandeel steeg 4,71% en lijkt daarmee technisch uit te breken. Dit gebeurt, nadat het aandeel Netflix vorige week nog werd afgestraft toen Disney haar Disney+ diensten introduceerde. Mogelijk heeft de sterke stijging van Netflix te maken met de $ 1,43 miljard die AT&T  krijgt voor haar belang van 9,5% in streamingsdienst Hulu. Hierdoor is Hulu nog enkel in handen van Disney (2/3) en Comcast (1/3).

Een autofabrikant, die zichzelf ook graag neerzet als technologie aandeel kan niet profiteren van het herstel in technologiefondsen. Tesla zakte 3,85% weg na een weekend waarin 4 mensen de raad van bestuur verlieten en een auto explodeerde in een Chinese garage. Of de presentatie van Elon Musk over zelfrijdende auto’s vandaag nog invloed heeft op de koers valt te bezien. Nabeurs was namelijk geen sterke reactie waar te nemen. 24 april komt Tesla met de cijfers van het eerste kwartaal. Dan wordt duidelijk of de tegenvallende verkopen ook hebben gezorgd voor matige financiële resultaten.

Olieprijzen blijven stijgen

Olie ging gisteren sterk omhoog en wint vandaag weer 0,66%. De voornaamste oorzaak is dat Trump de uitzonderingen, die sommige landen toch olie laat kopen wil inperken. Vooral India en China importeren nog veel olie uit Iran en zullen dit mogelijk ergens anders vandaan moeten halen. Of ze dit daadwerkelijk zullen doen valt nog te bezien. In het verleden bleken sancties namelijk niet waterdicht en bleef olie Iran uitstromen. Een manier om in te spelen op een stijgende olieprijs is ConocoPhillips. Dit oliebedrijf heeft in het verleden haar raffinage activiteiten afgestoten en kan dus extra profiteren van dit herstel. In het Lynx Ideeëncentrum hebben we dan ook een positie ingenomen in dit oliebedrijf.

AEX opent hoger

Na een sterk slot vorige week openen de beurzen in Europa wederom hoger. De AEX doet het voorbeurs met een winst van slechts 0,08% rustig aan, terwijl de DAX wel 0,17% wint. Mogelijk dat de sterk gestegen olieprijs nog een positief effect op zwaargewicht Shell en zo de index omhoog trekt. De index lijkt in ieder geval haar opwaartse momentum mee te nemen. De index komt steeds dichterbij haar top van vorig jaar. Iets waar weinig beleggers begin 2019 rekening mee hebben gehouden.

Financiële agenda

  • 15:45 VS Diensten Inkoopmanagersindex
  • 16:00 VS Nieuwe Huizenverkopen
  • 22:30 VS API Wekelijkse Ruwe Olie Aandeel

Koersen (08:05 uur)

Beleggingsspecialist LYNX

Wubbe Bos is beleggingsspecialist bij LYNX. Naast het schrijven van artikelen over aandelen en het laatste beursnieuws, is hij betrokken bij het LYNX Educatieprogramma. Zijn artikelen zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en Twitter. Tevens schrijft Wubbe artikelen voor Beleggers Belangen en SeekingAlpha.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws update

Wilt u altijd direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws update, onze gratis WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursupdate bent u altijd op de hoogte van het laatste beursnieuws.

 

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27