Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call – het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

LYNX Beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

Beurzen onderuit door zorgen coronavirus & Overname E*Trade

Het coronavirus leek vooralsnog weinig impact te hebben op de wereldwijde economie en de beurzen. Het sentiment lijkt nu echter te keren nu verwacht wordt dat het virus een mogelijk grotere impact op de komende kwartaalcijfers zou hebben dan initieel werd gedacht. Beleggers zochten gisteren hun toevlucht in de veilige havens en lieten de aandelen links liggen. De technologie index, de Nasdaq 100, sloot 0,67 % lager en eindigde op 9.750 punten. De magische grens van 10.000 lijkt voorlopig nog ver weg. De S&P 500 index sloot 0,38 % lager en eindigde op 3.373 punten. In China is momenteel bij 75.000 mensen het coronavirus geconstateerd. Inmiddels zijn er 2236 mensen aan overleden. De verspreiding van het virus lijkt nog niet voorbij te zijn, waar steeds meer landen zorgwekkende statistieken naar buiten brengen.

De bedrijvigheid lijkt moeizaam op gang te komen na het Chinese nieuwjaar. Tijdens het Chinese nieuwjaar reizen veel Chinezen af naar familieleden om dit samen te vieren. Recente cijfers tonen aan dat er nog weinig mensen zijn teruggekeerd van hun reis. Langzaam maar zeker gaan mensen weer naar hun werk, maar het grootste deel blijft veilig thuis. Hierdoor komt de productie en consumptie bijna volledig op zijn gat te liggen. Zo daalden de autoverkopen in China de eerste twee weken van februari maar liefst met 92 %. Gezien veel Amerikaanse en Europese bedrijven een deel van hun productie naar China outsourcen, maken beleggers zich zorgen over de impact van het virus en de komende kwartaalcijfers. Dit kwartaal is de impact van het virus nog nihil gebleken en waren de kwartaalcijfers beter of in lijn met verwachtingen van analisten. Er zijn zelfs al enkele bedrijven geweest die tijdens de huidige kwartaalresultaten hebben gewaarschuwd over de mogelijke impact van het virus.

Goud ruim boven de grens van $ 1600

Door de aanhoudende zorgen over het virus, zijn de veilige havens zeer in trek bij beleggers. De goudprijs staat momenteel ruim boven de de grens van $ 1600, waar deze grens eerder deze maand geen stand wist te houden. Hiermee werd het hoogste punt in zeven jaar bereikt. Naast de stijging van de goudprijs, steeg ook de U.S. Dollar. Dit is een fenomeen dat zich niet vaak voordoet en duidt volgens kenners op een duidelijke vlucht naar veilige havens. Zo staat de dollar index op het hoogste punt in 3 jaar. Mocht het virus de daadwerkelijke impact laten zien tijdens de komende kwartaalcijfers, dan kunnen we wel eens een verdere stijging van het edelmetaal gaan zien.

E*Trade ontvangt overnamebod van Morgen Stanley

De Amerikaanse broker E*Trade mocht gisteren een overnamebod van grootbank Morgen Stanley ontvangen. Het is een all stock bod van $ 58.74 per aandeel met een totale waarde van ongeveer $ 13 miljard. Het is de grootste overname van Morgen Stanley sinds de financiële crisis van 2008. Met de overname haalt Morgen Stanley 5 miljoen retail klanten en $ 360 miljoen aan assets binnen. Beleggers in Morgen Stanley zien hun aandelen verwateren en lijken niet overtuigd van de deal. Critici vragen zich af of het bestaande model van E*Trade nog toereikend is voor de huidige markt. De concurrentie bij brokers is moordend en beleggers kunnen bij verschillende partijen al gratis handelen. Morgen Stanley besloot de handelsdag 4,55% lager.

De overname komt op een goed moment voor beleggers in E*Trade. Eerder dit jaar kondigden concurrenten Charles Schwab en TD Ameritrade een merger aan om hun krachten te bundelen. Bovendien kondigden zij zelfs commissievrij handelen aan. Dit nieuws zorgde voor een ware verkoopgolf in E*Trade rond oktober, zoals mooi te zien is in de onderstaande grafiek. Beleggers die toen hebben gekocht, zijn gisteren rijkelijk beloond. Het aandeel sloot 21,82 % hoger op $ 54,73.

Europa opent lager

De Europese beurzen beginnen gemengd aan de laatste handelsdag van de week. De futures op het Damrak wijzen op een opening van – 0,29 % op 620.61 punten. Duitsland is vanochtend tevens negatief gestemd. De Duitse DAX-index verwacht 0,33 % lager te openen op 13.618 punten. Deze morgen kunnen beleggers kwartaalcijfers van bouwbedrijf BAM en verzekeraar Allianz verwerken. De cijfers van BAM lijken op het eerste oog tegen te vallen. De winst is tegenover het vorige jaar gehalveerd waarbij de omzet stabiliseerde.

De Aziatische beurzen gaan met rode cijfers het weekend in. De Nikkei index sloot 0,39 % lager eindigde op 23.3386 punten. De Hang Seng index staat momenteel 1,09 % lager en lijkt zicht weer in een neerwaartse trend te begeven na het herstel van begin februari. De Chinese Shanghai index lijkt te profiteren van de renteverlaging van de Chinese centrale bank en staat momenteel 0,31 % hoger.

Vanmiddag kunnen beleggers nog enkele economische cijfers verwerken voordat ze het weekend in gaan. Zo wordt de consumentenprijsindex van Europa bekendgemaakt en later op de middag kunnen we de productie inkoopmanagersindex uit de VS verwachten.

Financiële Agenda

 

Vrijdag 21 februari
09:30 DE – Productie inkoopmanagersindex (PMI)
10:00 EUR – Productie PMI
10:00 EUR – Diensten PMI
11:00 EUR – Consumentenprijsindex (CPI)
15:45 VS – Productie inkoopmanagersindex (PMI)
16:00 VS – Bestaande huizenverkopen
16:15 VS – FOMC-lid Clarida spreekt
Christian Elferink

Christian Elferink

LYNX Customer Service Professional

Christian Elferink is Customer Service Professional bij LYNX. Naast het bieden van service aan klanten van LYNX is hij betrokken bij het schrijven van de dagelijkse LYNX Morning Call. Christian heeft in het verleden artikelen geschreven over mijnbouw- en exploratie-aandelen.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws in uw mailbox

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker