Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call - het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag. LYNX Beursnieuws app: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis Whatsapp service: aanmelden beursupdate app.

Sancties op Huawei plotseling uitgesteld met 90 dagen

Een kleine sell-off gisteren op Wall Street, hoewel het verlies van 0,67% meeviel voor de S&P 500. De klappen vielen bij de technologie-aandelen. De Nasdaq-100 verloor 1,69% op een stand van 7.376,70. Dit had alles te maken met de verdere escalatie van de handelsoorlog tussen de VS en China. Door de sancties tegen Huawei komen veel Amerikaanse technologiebedrijven in de problemen.  Verschillende chipbedrijven zoals AMD (-3%), NVIDIA (-3%), Intel(-2,88%) en Qualcomm (-5,88%) lieten gisteren grote verliezen zien. En het blijft niet alleen bij chipmakers, want Apple gaf vorig jaar ook al aan last te hebben van het getouwtrek van de twee grootmachten. Het bedrijf verloor gisteren ruim 3% nadat een analist van HSBC het koersdoel voor de iPhonemaker verlaagde. De analist wees hierbij ook op de negatieve gevolgen van de handelsoorlog.

Gisteren werd ook bekend dat vele bedrijven al begonnen waren met het weren van Huawei. Google beperkte bijvoorbeeld de toegang van telefoonmaker Huawei tot het besturingssysteem Android. Vannacht zijn de restricties plotseling weer deels opgeheven. Amerikaanse bedrijven mogen tijdelijk, met een licentie, beperkt weer handel drijven met de Chinese fabrikant Huawei. Zo kan Huawei netwerkapparatuur aan kleine providers in de VS toch leveren en kan het met Google werken aan Android-updates voor zijn bestaande smartphones. Volgens de VS is het een tijdelijke maatregel van 90-dagen om ‘het huishouden te laten draaien’, aldus het ministerie.

China gemengd, maar Europa opent licht hoger

De Shanghai index, de binnenlandse beurs van China, is ruim 1% gestegen. De Hang Seng index en de Japanse beurs moeten het doen met kleine minnen. Waarschijnlijk reageert de binnenlandse beurs van China beter op het nieuws dat de sancties zijn uitgesteld. Ook heeft China gezegd de dreigingen en sancties van de VS niet te accepteren. Het land wijst op een noodzakelijk antwoord.

Na een gemengd slot in Azië en de tijdelijk versoepeling van de restricties op Huawei kunnen beleggers weer even opgelucht ademhalen. Hierdoor gaan de beurzen in Europa dan ook een licht hogere opening tegemoet. De AEX-index staat voorbeurs 0,34% hoger op 553,24 punten. Vandaag is de macro-agenda weer vrij leeg, maar de twee cijfers die uitkomen om 16:00 uur kunnen wel voor wat beweging gaan zorgen. Verder gaat Aegon vandaag ex-dividend met € 0,15 en houden zowel Shell als Adyen een Algemene vergadering van aandeelhouders(AvA).

De olieprijs stijgt wederom met 0,49% tot $63,41 per vat door de verdere escalatie tussen de VS en Iran. Verder komen er signalen naar buiten dat de OPEC de productiebeperkingen tot het einde van het jaar wil verlengen.

Als we nog eens naar de AEX-index kijken lijkt het erop dat de Amsterdamse beurs een lagere top aan het vormen is onder de 559 punten. Na een doorbraak onder de steun bij 544 punten zal de AEX ruimte krijgen voor een daling richting de 530 punten.

Financiële agenda

01:00 VS Fed-voorzitter Powell spreekt
16:00 VS Bestaande Huizenverkopen
16:00 EUR Consumentenvertrouwen
18:00 VS FOMC-lid Rosengren spreekt

Koersen (08:00 uur)

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws app

Wilt u realtime op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor de LYNX Beursnieuws app, onze gratis beursupdate WhatsApp service.

’s Ochtends ontvangt u een WhatsApp bericht met het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. ’s Middags voor de openingsbel in de VS ontvangt u een update met het laatste beursnieuws vandaag, koersinformatie en de verwachte opening in de VS.

Met de LYNX Beursnieuws app bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .