Beursnieuws vandaag

Ontdek het laatste beursnieuws in de

LYNX Morning Call

Dagelijks verzorgen Justin Blekemolen en Kevin Verstraete, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws.

Het laatste beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

VS richting monstergroei & Europa start groen

Een rode dag voor Wall Street. De S&P 500 sloot gisteren 0,81% lager op 3.870 punten. De Nasdaq 100 daalde 1,68% en had tijdens het luiden van de sluitingsbel een slotkoers van 13.059 punten. De sterkhouder in Nasdaq was Fox Corporation met een stijging van meer dan 9%. Aan de oorsprong van deze stijging ligt het hoge aantal kijkers in februari. Beleggers vreesden dat, met het vertrek van Trump, de republikeinsgezinde zender een opdoffer zou krijgen. Niks blijkt minder waar. De Dow Jones Industrial Average sloot 0,46% lager op een sluitingskoers van 31.391 punten.

VS op weg naar 10% groei in BBP

We halen wereldwijd alles uit de kast om COVID-19 te verslaan. Het is nu al meer dan één jaar dat we economisch gebukt gaan onder de nare gevolgen van de pandemie. Maar de donkere wolken lijken weg te trekken. Economisch komen meer en meer hoopgevende signalen. Wanneer we naar de economie in de VS kijken, merken we dat de werkgelegenheid nog steeds één van de pijnpunten is. Maar andere macro-economische indicatoren beginnen te schitteren. Manufacturing staat op het hoogste peil sinds 2018, er komt extra fiscale stimulus ter waarde van $ 1,9 biljoen en de BBP-groei in het eerste kwartaal lijkt voor de VS uit te gaan komen op 10%. Althans, dit is wat de Atlanta Federal Reserve heeft berekend. Onderzoekers van Yardeni Research geloven dat het V-vormige herstel zich gaat doorzetten tot eind 2021.

Koers olie zakt in afwachting van OPEC+ meeting

De olieprijs gaat nu al drie dagen omlaag en sluit op de laagste koers in twee weken. Morgen komt OPEC+ samen om de olieproductie te bespreken. Vertegenwoordigers van de olielanden hebben al laten blijken dat de productie weer normaal opgetrokken gaat worden, aangezien de onderliggende vraag weer lijkt aan te trekken. Maar een overeenkomst is zeker nog niet in kannen en kruiken. Saudi-Arabië heeft destijds vrijwillig 1 miljoen extra vaten productie geschrapt. Wat gaan ze nu doen? Dit maakte namelijk geen deel uit van de deal die vorig jaar werd gemaakt onder de OPEC+ landen. Verder zal er duidelijkheid moeten komen over de productieverhoging van 500.000 vaten die normaal gepland staat voor april. Deze verhoging in productie kan in twijfel getrokken worden door OPEC+, aangezien we al enkele weken zien dat de olievoorraden in de VS stijgen. Maar de consensus van de markt is dat er een overeenkomst zal zijn voor 1,5 miljoen vaten extra productie.

Europa start groen

De BEL20 moest gisteren 0,22% terrein weggeven. Uiteindelijk sloot de index op 3.821 punten. De beste Belgische aandelen uit de sterindex waren ING, Ageas en Aperam. De minst presterende aandelen waren KBC, Aedifica en Argenx.

De AEX25 daalde gisteren 0,20%. Uiteindelijk sloot de index op 663 punten. De beste Nederlandse aandelen uit de index waren KPN, ArcelorMittal en ING. De minst presterende aandelen waren ASM, ASML en Heineken.

De DAX30 was uiteindelijk één van de weinige Europese indices die omhoog ging. Uiteindelijk kon de index 0,19% hoger sluiten. De beste aandelen uit de DAX30 waren Daimler, Covestro en BASF. De minst presterende aandelen waren RWE, Delivery Hero en Infineon.

Voorbeurs lijken de Europese indices in het groen te starten. De AEX staat een mooie 0,50% in de plus. De DAX30 uit Duitsland gaat in de achtervolging met plus 0,40%.

Financiële Agenda

Woensdag 3 maart JPY – Diensten PMI
CNY – Caixing Services PMI
DE – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
EUR – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – ADP Banenrapport
VS – Markits Samengestelde Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Diensten Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – ISM niet-vererkende industrie index
01:30
02:45
09:55
10:00
14:15
15:45
15:45
16:00

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker