Laatste beursnieuws

LYNX Morning Call – het beursnieuws van vandaag

Dagelijks verzorgen Wubbe Bos en Justin Blekemolen, de beleggingsspecialisten van LYNX, de LYNX Morning Call met het laatste beursnieuws & financieel nieuws vandaag.

LYNX Beursnieuws per e-mail: elke ochtend direct op de hoogte van het laatste beursnieuws? Meld u aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice: aanmelden beursupdate.

China schrapt importheffingen op soja en varkensvlees & focus op banenrapport VS

De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht hoger gesloten. De S&P 500 sloot 0,15% hoger op 3.117 punten en de Nasdaq Composite won 0,05% op 8.570 punten. De indices kwamen daarmee niet ver van hun plek, en leken zich meer in een afwachtende modus te bevinden. De ontwikkelingen op het gebied van de handelsoorlog blijven namelijk onduidelijk. Eerder deze week zei Donald Trump nog dat hij kan wachten met een handelsdeal tot na de verkiezingen van 2020. Gisteren kwamen er echter geluiden naar buiten dat een eerste deal deze maand nog ondertekend moet worden. Zojuist laat China weten dat het de importheffingen op Amerikaanse sojabonen en varkensvlees gaat opheffen. De maatregel komt ruim een week voor de datum waarop de VS mogelijk nieuwe tarieven gaat invoeren op Chinese producten met een waarde van $156 miljard.

De andere reden voor een afwachtende houding was het banenrapport. Op woensdag kregen beleggers namelijk een tegenvallend banenrapport van het ADP te verwerken. Dit zijn echter de cijfers van loonstrookjesverwerker ADP, die slechts gedeeltelijk richting geven van de daadwerkelijke cijfers. Het officiele banenrapport, van de Amerikaanse overheid, zal vandaag om 14:30 uur naar buiten komen. Beleggers lijken optimistisch aan de dag te beginnen, de futures in de VS staan licht hoger.

Azie hoger & Europa start in groen

De aandelenbeurzen in het Oosten zijn met groene cijfers het weekend ingegaan. De Japanse beurs steeg +0,23% tot 23.354 punten. De Hang Seng index staat momenteel ruim 1% hoger op ruim 26.500 punten en was daarmee nog positiever. Grote techaandelen als Alibaba en Tencent deden het met stijgingen van respectievelijk 2,65% en 1,5% erg goed.

Het positieve nieuws vanuit China zet de Europese futures hoger. De AEX-index gaat rond de 595 punten openen en ook de DAX future wijst op een hogere opening van circa 0,42%. De Nederlandse Minister van Financiën gaf aan een verbod op negatieve rentes op spaartegoeden te overwegen. Mogelijk dat dit bericht voor beweging kan zorgen bij Nederlandse bankaandelen.

Beleggers zullen verder vooral de ontwikkelingen rond een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China in de gaten houden. Maar ook zullen beleggers benieuwd zijn naar het Amerikaanse banenrapport later vandaag.

De AEX-index lijkt voorlopig te zijn opgevangen rond de voormalige weerstandszone. Het is nu belangrijk dat de AEX-index niet meer terugzakt onder de bodem van dinsdag. Een uitbraak boven de 602 punten zou de Amsterdamse beurs een positieve impuls geven.

Financiële agenda

Beleggingsspecialist LYNX

Justin Blekemolen is beleggingsspecialist bij LYNX Beleggen. Hij schrijft columns over actuele onderwerpen op de beurs en bespreekt dagelijks het laatste beursnieuws in de LYNX Morning Call. Zijn columns zijn te volgen via het LYNX Kennisportaal en zijn persoonlijke Twitter.  In het verleden is Justin meerdere jaren actief geweest als technisch analist bij IEX en de Tostrams Groep.

LYNX Morning Call

Laatste beursnieuws vandaag

In de LYNX Morning Call blikken we terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.
Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

LYNX Beursnieuws in uw mailbox

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan voor onze gratis LYNX Beursupdate e-mailservice.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX.

Met deze e-mailservice bent u altijd op de hoogte van het laatste realtime beursnieuws.

LYNX realtime beursnieuws & koersen

Op onze realtime koersen pagina’s vindt u koersen, grafieken, beursnieuws en alle aandelen van een specifieke index, zoals de AEX, AMX, Dow Jones, Nasdaq 100, Euro Stoxx 50, DAX .

Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker