Optie expiratie

Wilt u weten wanneer de expiratie van uw opties plaatsvindt?

Optie expiratie: Nederlandse aandeelopties

In Nederland expireren maandopties op de derde vrijdag van de maand. U kunt handelen in aandeelopties tot 17:30 uur, waarna de handel op de beurzen stopt. Mocht uw gekochte aandeeloptie in the money staan met € 0,01 of meer, dan oefent LYNX deze optie kosteloos voor u uit. Naast maandopties bestaan op aandelen tevens weekopties, die elke vrijdag expireren.

Optie expiratie: Indexopties

Bij indexopties heeft u de keuze uit maand-, week- en dagopties. De expiratietijd van de indexopties is om 16:00 uur. Toch wordt niet de koers genomen van 16:00 uur, maar de gemiddelde koers van het half uur daarvoor. Dit gemiddelde wordt berekend door elke minuut de stand van de index vast te leggen. Vanaf 15:30 uur wordt dus dertigmaal op elke ronde minuut de indexstand genomen om de expiratiekoers te berekenen.

Optie expiratie: Amerikaanse opties

Opties op Amerikaanse aandelen expireren ook op de derde vrijdag in de maand. Dit gebeurt voor vrijwel alle opties om 22:00 uur. Er is sprake van één uitzondering, namelijk de opties op de SPX (S&P 500), niet te verwarren met de SPY. Deze expireren om 15:30 uur, bij de opening van de Amerikaanse beurs. Dit geldt echter alleen voor de driemaands opties op de SPX.

Opties handelen bij LYNX, dé optiebroker van Nederland

Met het professionele handelsplatform van LYNX kunt u tegen lage tarieven en op een eenvoudige manier opties kopen, verkopen en schrijven. U kunt met één muisklik handelen in aandelenopties en indexopties in Amerika, Europa en Azië. Alleen al in Amerika zijn op ruim 3.000 verschillende Amerikaanse aandelen opties beschikbaar. Daarnaast kunt u in vrijwel elke Europese aandelenopties en indexopties handelen in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. In Nederland biedt geen andere broker zoveel handelsmogelijkheden met opties als LYNX. 

Speciaal voor de optiebeleggers biedt LYNX haar klanten de OptieTrader en ComboTrader aan. Met deze tools kunt u razendsnel risico’s analyseren en (combinatie)orders plaatsen. Daarnaast heeft u via de OptieTrader altijd de optiegrieken bij de hand. Met de LYNX TraderTools haalt u het maximale uit uw beleggingen .

LYNX Masterclass: Succesvol handelen in opties

Handelt u in opties, maar wilt u graag dat ene stapje extra zetten? Of wilt u graag beginnen met handelen in opties? Dan bieden de unieke tools binnen het LYNX Handelsplatform u dé uitkomst. Wij vertellen in deze masterclass waar u bij het beleggen in opties op moet letten en tonen u de meest waardevolle tools voor de optiehandelaar die meer wil dan alleen de basis.

7 redenen om voor LYNX te kiezen

 • Lage en transparante tarieven
 • Volumekortingen voor actieve handelaren
 • Zowel Amerikaanse als Europese opties
 • Stabiel en betrouwbaar handelsplatform
 • Handige tools: ComboTrader en OptieTrader
 • Direct verschillende optiecombinaties inleggen
 • Lage dynamische marginvereisten

Lage en transparante tarieven

De LYNX garantie: geen verborgen kosten.

Bij LYNX kunt u wereldwijd handelen tegen zeer scherpe tarieven zonder verborgen kosten, zoals bewaarloon of service fee. Tevens kunt u kosteloos een rekening openen om zelf te beleggen.

De LYNX OptieTrader Tools

OptieTrader - LYNX Trader Tools

OptieTrader: helder, analytisch, snel

Alles wat een optiebelegger zich kan wensen: OptieTrader is dankzij haar overzichtelijke interface handig voor zowel de beginnende belegger als de actieve handelaar. U kunt razendsnel de risicos analyseren en orders en combinatieorders plaatsen. Daarnaast ziet u continu alle bijbehorende optiegrieken. Efficiënter en gemakkelijker zal het niet gaan.

De voordelen op een rij

 • Overzicht van alle optieseries van een fonds in één scherm
 • Handel opties met één muisklik. Bewerk en bekijk uw optieorders
 • Pas uw scherm aan uw eigen wensen aan
 • Per contract een weergave van de Implied Volatiliteit
 • Bereken de fair value van de optiecontracten
 • Bekijk de Open Interest en de optiegrieken (Delta, Gamma, Vega en Theta)
ComboTrader - LYNX Trader Tools

ComboTrader: combinatie van snelheid en zekerheid

Optiecombinaties kant en klaar naar de beurs sturen: deze tool is uitermate geschikt voor de handelaar die gehele optiecombinaties in één keer naar de beurs wil versturen. U hoeft dus niet langer te wachten totdat uw order poot voor poot wordt uitgevoerd. Zodra uw order wordt uitgevoerd, heeft u de zekerheid dat te allen tijde de gehele combinatie wordt ingenomen. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig Straddles, Strangles en Butterflies inleggen.

De voordelen op een rij

 • Combinatieorders maken en als één order naar de beurs versturen
 • Mogelijkheid om combinatieorders in te leggen op alle onderliggende waarden (aandelen, opties of futures)
 • Bekijk direct de bied- en laatprijs van de totale combinatie
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
  Ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Optieboek

Schrijf u in voor onze wekelijks nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook "Succesvol beleggen met opties".
Ik geef toestemming aan LYNX B.V. (“LYNX”) om mij wekelijks het LYNX weekoverzicht op zondag en 5 beleggingsideeën op dinsdag toe te sturen en te benaderen (per e-mail) over de mogelijkheid om een beleggingsrekening te openen via LYNX door het bovenstaande formulier te versturen. LYNX kan dan bijvoorbeeld extra informatie geven over haar diensten, evenementen of een interessante aanbieding doen.
  Ontvang het eBook

Let op: Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens is niet vereist voor het openen van een rekening via LYNX. U kunt uw toestemming te allen tijde intrekken door (onder meer) een e-mail te sturen naar marketing@lynx.nl. LYNX deelt uw gegevens niet met commerciële partners. Klik hier voor meer informatie over hoe LYNX omgaat met uw persoonsgegevens.

×