Technische analyse uitleg

In de rubriek “Technische analyse uitleg” bespreken de beleggingsexperts van LYNX de verschillende facetten van Technische Analyse. Zowel de theorie als het zelf maken van een technische analyse en het handelen met behulp van technische indicatoren komen aan bod.

Fibonacci indicator: beleggen met een wiskundige formule

Fibonacci retracement is een veelgebruikt onderdeel van technische analyse. Wat zegt deze wiskundige formule? En hoe kunt u deze indicator gebruiken?

Lees verder

Grafiekpatronen: technische analyse deel 2

In dit tweede deel van de uitleg over technische analyse gaan we het hebben over grafiekpatronen. Wat kunt u uit de verschillende koerspatronen opmaken?

Lees verder

Het gebruik van de on-balance volume (OBV) indicator

Beleggers en handelaren zijn continue op zoek naar een indicator die kan helpen bij het bepalen van in- en uitstappunten. De OBV indicator is een simpele indicator die positieve of negatieve volume stromingen in kaart brengt. In dit artikel worden de werking en de toepassing uitgebreid toegelicht.

Lees verder

Elliott Wave theorie uitgelegd

De Elliott Wave theorie is een veelgebruikte analysemethode door technisch analisten. De theorie helpt beleggers bij het signaleren van trends en omkeerpatronen. Het consequent en juist toepassen van Elliott Wave kan bijdragen aan betere beleggingsresultaten. In dit artikel wordt de Elliott Wave theorie uitgelegd.

Lees verder

De 8 populairste indicatoren: technische analyse deel 6

Om u inzicht te geven in welke technische indicatoren belangrijk zijn voor beleggers, geven wij u een uitleg van de 8 populairste indicatoren.

Lees verder

Candlestick patronen: technische analyse deel 5

Candlesticks zijn populair bij actieve beleggers. Patronen die een keerpunt in de grafiek aangeven kunnen snel ontdekt worden. Lees hier een uitleg.

Lees verder

Gap trading; herken de verschillende gaps in de grafiek: TA deel 4

Herken de verschillende gaps in de grafiek, dit helpt u bij het maken van beleggingsbeslissingen. Ontdek hoe u hierop kunt inspelen d.m.v. gap trading.

Lees verder

Trend omkeringspatronen: technische analyse deel 3

Trend omkeringspatronen in Technische analyse. Hoe herkent u verschillende patronen; kop-schouder, dubbele bodem, dubbele top en wat kunt u hieruit opmaken?

Lees verder

Wat is technische analyse precies? Een inleiding in TA deel 1

Is beleggen met technische analyse, een must? Zo ja, hoe kunt u een technische analyse zelf maken en wat vertellen TA indicatoren ons. Ontdek het hier.

Lees verder

Handel trendbewust met de ADX indicator

De ADX indicator vertelt iets over de kracht van de huidige trend. Het maakt deze indicator niet uit of het een uptrend of een downtrend betreft

Lees verder

Technische analyse: wanneer koopt u een aandeel?

Speelt u graag kort op de bal? Dan kunt u succesvoller zijn door het gebruik van technische analyse. Wat is technische analyse precies? Lees het hier.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27