Technische analyse uitleg

In de rubriek “Technische analyse uitleg” bespreken de beleggingsexperts van LYNX de verschillende facetten van Technische Analyse. Zowel de theorie als het zelf maken van een technische analyse en het handelen met behulp van technische indicatoren komen aan bod.

Rate Of Change (ROC) Indicator uitleg | Technische analyse

De Rate of Change Indicator is een technische indicator die helpt bij het nemen van beleggingsbeslissingen. In dit artikel wordt de ROC indicator uitgelegd.

Lees verder

Money Flow Index (MFI) Indicator uitleg | Technische analyse

De Money Flow Index Indicator is een technische indicator die de volumestromingen in kaart brengt en u kan helpen met het maken van beleggingsbeslissingen.

Lees verder

Dow Theory van Charles Dow uitgelegd – De grondlegger van de Technische Analyse

De Dow theory vormt basis van de belangrijkste uitgangspunten van technische analyse. In dit artikel worden de 6 basisprincipes van deze theorie behandeld.

Lees verder

Average True Range (ATR) Indicator uitleg | Technische analyse

De Average True Range Indicator is een technische indicator die helpt bij het nemen van beleggingsbeslissingen. In dit artikel wordt de indicator uitgelegd.

Lees verder

Ichimoku Cloud indicator uitgelegd | Technische analyse

De Ichimoku indicator is een technische indicator die u kan helpen met het nemen van beleggingsbeslissingen. In dit artikel wordt de indicator uitgelegd.

Lees verder

Fibonacci indicator: beleggen met een wiskundige formule

Fibonacci retracement is een veelgebruikt onderdeel van technische analyse. Wat zegt deze wiskundige formule? En hoe kunt u deze indicator gebruiken?

Lees verder

Grafiekpatronen: technische analyse deel 2

In dit tweede deel van de uitleg over technische analyse gaan we het hebben over grafiekpatronen. Wat kunt u uit de verschillende koerspatronen opmaken?

Lees verder

On-Balance Volume (OBV) indicator | Handelen op basis van volumes

Zoekt u een indicator die helpt bij in- en uitstappunten bepalen. De OBV indicator is een simpele indicator die positieve & negatieve volumestromingen toont

Lees verder

Elliott Wave theorie uitgelegd

De Elliott Wave theorie is een veelgebruikte analysemethode door technisch analisten. De theorie helpt beleggers bij het signaleren van trends en omkeerpatronen. Het consequent en juist toepassen van Elliott Wave kan bijdragen aan betere beleggingsresultaten. In dit artikel wordt de Elliott Wave theorie uitgelegd.

Lees verder

De 8 populairste indicatoren: technische analyse deel 6

Om u inzicht te geven in welke technische indicatoren belangrijk zijn voor beleggers, geven wij u een uitleg van de 8 populairste indicatoren.

Lees verder

Candlestick patronen: technische analyse deel 5

Candlesticks zijn populair bij actieve beleggers. Patronen die een keerpunt in de grafiek aangeven kunnen snel ontdekt worden. Lees hier een uitleg.

Lees verder
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker
Contact icon WhatsApp via
06 31 27 27 27