Bescherming en veiligheid

Als u uw geld onderbrengt om er mee te beleggen, wilt u er absoluut zeker van zijn dat uw geld veilig en beschermd is, of het nu rustige of meer hectische tijden zijn. LYNX hecht uitermate veel belang aan een optimale bescherming en veiligheid voor haar klanten.

LYNX – een partner waarop u kunt vertrouwen

Transparant, professioneel, integer en betrouwbaar: dat is waar LYNX al 10 jaar voor staat. LYNX werkt voor uw effectenrekening en het afhandelen van orders samen met Interactive Brokers. Het beursgenoteerde Interactive Brokers is één van de meest betrouwbare brokers en is gemeten naar het aantal transacties de grootste broker ter wereld.

Toegang alleen voor ú

Bij LYNX wordt uw rekening beschermd door middel van zeer strenge veiligheidsmaatregelen tegen eventuele ongeautoriseerde toegang. Om dit te bewerkstelligen bieden wij naast uw inloggegevens de volgende veiligheidsmaatregelen:

  • Een unieke beveiligingskaart als extra laag van beveiliging bij het inloggen.
  • Een mobiele beveiligingsapplicatie die u op uw smartphone kunt installeren, waarbij u zelfs uw vingerafdruk als code kunt gebruiken (optioneel).
  • Gebruik de mogelijkheid tot IP restricties. Zo kunt u zelf bepalen vanaf welke plek(ken) kan worden ingelogd op uw LYNX rekening.

Bovendien is een terugboeking van uw beleggingsrekening naar uw tegenrekening alleen mogelijk wanneer u het rekeningnummer van de tegenrekening heeft geverifieerd. Kortom, ons systeem houdt continu toezicht op alle activiteiten en voert pas veranderingen door nadat u deze persoonlijk heeft geverifieerd aan de hand van enkele beveiligingsvragen en/of beveiligingscodes.

Vertrouwen is goed, zekerheid is beter

In Nederland staat LYNX als financiële instelling onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Wij bieden onze klanten ook op het gebied van vermogensbescherming de hoogste normen:

  • Gescheiden rekeningen: uw geld en effecten worden afgescheiden van het eigen vermogen van de broker bewaard.
  • Uw portefeuille is gedekt tot USD 500.000, waarvan maximaal 250.000 USD cash.
  • In aanvulling hierop is uw portefeuille verzekerd tot een bedrag van USD 30 miljoen, waarvan maximaal USD 900.000 cash.
bescherming

“Interactive Brokers LLC is een geregistreerde Broker-Dealer, Futures Commission Merchant en Forex Dealer, gereguleerd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de National Futures Association (NFA) en is een lid van de Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) en diverse andere zelfregulerende organisaties. Interactive Brokers onderschrijft of adviseert geen introducing brokers, financiële adviseurs of hedgefondsen van derden, waaronder Lynx B.V. Interactive Brokers biedt de afhandeling en clearing van diensten aan klanten. Geen van de hierin opgenomen informatie vormt een aanbeveling, aanbod of oproep van een aanbod van Interactive Brokers om enig security, financieel product of instrument te kopen, te verkopen of vast te houden of om ieder ​​specifieke beleggingsstrategie aan te gaan. Interactive Brokers vertegenwoordigt geen aansprakelijkheid voor de juistheid of volledigheid van de informatie die op deze website wordt verstrekt. Voor meer informatie over Interactive Brokers, bezoek www.interactivebrokers.com.”

Partners & providers
Contact icon Bel gratis naar
0800 2030
Contact icon E-mail naar
info@lynx.nl
Contact icon Chat met een
LYNX medewerker