LYNX Beleggersonderzoek Q3 2023

Door Justin Blekemolen


Artikel laten voorlezen
LYNX Beleggersonderzoek Q3 2023
LYNX heeft aan het einde van het derde kwartaal van 2023 een beleggersonderzoek uitgevoerd. De focus van het onderzoek lag op het gedrag van beleggers en de invloed van het rentebeleid en de inflatie.

In het derde kwartaal van 2023 vertonen wereldwijde indices een gemengd beeld, waarbij rentevrees en inflatiezorgen centraal staan. In de VS droeg de technologie-sector bij aan koersstijgingen. Bedrijven als NVIDIA, Microsoft en Apple bereikten historische hoogtepunten, terwijl verhoogde rentetarieven en oplopende inflatie het positieve sentiment drukten.

De S&P 500 en Nasdaq 100 eindigden het kwartaal respectievelijk met 4% en 3,9% verlies. Europese en Aziatische markten presteerden over het algemeen zwakker met indices zoals de AEX en de Hang Seng die dalen vertoonden. Beleggers wereldwijd zijn bezorgd over economische uitdagingen in China en de impact van de crisis bij vastgoedontwikkelaar Evergrande.

Het meest verhandelde aandeel onder LYNX-klanten was Tesla in de VS, Adyen in Nederland en Bayer in Europa, elk met hun eigen uitdagingen en nieuws. Enquêtes tonen aan dat beleggers voornamelijk bezorgd zijn over aanhoudende “plakkerige” inflatie en de implicaties daarvan voor toekomstig rente- en monetair beleid. Beleggingsspecialist Justin Blekemolen benadrukt dat terwijl sommige beleggers positieve effecten van mogelijke renteverlagingen zien, de onderliggende redenen zoals een zwakke arbeidsmarkt en economische recessie historisch gezien een negatief effect kunnen hebben op aandelenrendementen.

Bent u benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Klik dan op de onderstaande button en download de PDF.


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.