Aandeel Nintendo

Wat is de koers en verwachting van het aandeel Nintendo? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

ISIN: JP3756600007
Tickercode: 7974 | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

EUR

---EUR
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel Nintendo kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel Nintendo

Update 08 september 2016: Apple blaast het aandeel Nintendo nieuw leven in

Update 27 juli 2016: Aandeel Nintendo daalt na bekendmaking kwartaalcijfers

Sinds de lancering van Pokémon GO zijn beleggers in het Japanse aandeel in een achtbaan beland. Binnen twee weken wist de koers aandeel Nintendo te verdubbelen. Sinds vorige week dinsdag, toen de top in het aandeel werd bereikt, is de koers aandeel Nintendo weer flink in waarde gedaald. Waarom verliezen beleggers het geloof in het aandeel Nintendo?

koers aandeel nintendo 1

In mijn vorige artikel Aandeel Nintendo niet te stoppen: hype of unieke beleggingskans? schreef ik dat het moment om short te gaan nog zeker niet was aangebroken. Het is altijd riskant om tegen zo’n grote hype in te gaan. Dit bleek ook zo te zijn. Een paar dagen na de publicatie van mijn artikel wist het aandeel nog verder te stijgen met bijna 25%.

Nadat het aandeel Nintendo vorige week het hoogste punt sinds 2011 bereikte, lijken beleggers het aandeel de rug weer toe te keren. Vandaag daalde het aandeel zelfs met bijna 18%, de grootste daling voor Nintendo sinds 1990.

Winst voor Nintendo is gelimiteerd

Vrijdag na het sluiten van de Japanse beurs maakte Nintendo in een persbericht bekend dat er beperkt aan het nieuwe spel wordt verdiend. Met deze uitspraak wil het management dat de koers aandeel Nintendo op “normale” niveaus noteert.

Deze uitspraak zorgde ervoor dat het aandeel Nintendo vandaag kelderde op de Japanse beurs. Uiteraard zorgde dit voor een extra klap voor het aandeel, maar de weg richting het zuiden was enkele dagen eerder al opgezocht. Het aandeel sloot vandaag 30% onder de top van vorige week. Heeft de nieuwe game dan toch minder potentie dan vorige week nog werd verwacht?

Persoonlijk denk ik dat dit niet per se de reden is voor de recente daling. Met name de onzekerheid over de winstgevendheid van het Pokémon spel voor Nintendo zorgt ervoor dat beleggers terughoudend zijn na de flinke stijging.

 

Wat verdient Nintendo aan Pokémon GO?

Het is eigenlijk allemaal vrij onduidelijk wat het bedrijf Nintendo daadwerkelijk gaat verdienen aan het nieuwe spel. Allereerst heeft het bedrijf een aandeel van 32% in één van de ontwikkelaars van het spel; Pokémon Company. Daarnaast heeft Nintendo een aandeel in de andere ontwikkelaar; Niantic. Hoe groot dit aandeel is blijft nog altijd onduidelijk.

Dit is de eerste onzekerheid waar analisten en beleggers mee te kampen hebben om te voorspellen wat de toekomstige winstgevendheid voor Nintendo gaat worden. Wat het nog een stuk lastiger maakt, is het feit dat de verwachtingen over de dagelijkse omzet van het spel enorm verschillen.

De consensus van analisten betreffende de dagelijkse omzet van Pokémon GO varieert van $ 1 miljoen tot $ 6 miljoen. Hierbij moet gezegd worden dat het spel nog steeds niet in alle landen is gelanceerd. In Japan is het spel net gelanceerd, terwijl in veel andere Aziatische landen het spel nog altijd niet gespeeld kan worden.

Uitgaande van de meest gunstigste verwachtingen tot nog toe, strijkt Nintendo komend jaar $ 750 miljoen op als gevolg van Pokémon GO. Echter, dit is zoals eerder gezegd ontzettend lastig in te schatten. Als we de recente stijging van ruim $ 10 miljard aan marktwaarde toch afzetten tegen deze winstverwachting, lijkt deze stijging wel iets te gortig te zijn als deze alleen is gebaseerd op de verdiensten van Pokémon GO.

Deze feiten zijn de grote partijen niet ontgaan, in de afgelopen 10 dagen is de shortpositie in het aandeel Nintendo verdrievoudigd. Eerst was dit percentage nog minder dan 1%, maar eind vorige week lag dit rond de 2,5%.

Gematigd positief over koers aandeel Nintendo

Toch ben ik zelf gematigd positief over de koers aandeel Nintendo en denk ik dat de recente correctie kan zorgen voor een mooi instapmoment. De koers van het aandeel Nintendo noteert op hetzelfde niveau als een jaar terug, toen het nieuwe spel nog niet bestond.

koers aandeel nintendo 2

Aangezien de koers aandeel Nintendo vandaag limit down de dag afsloot, is de kans aannemelijk dat het morgen wederom lager opent. Daalt het aandeel verder, dan zie ik een koers van net onder de ¥ 21.000 als eerst steunniveau.

koers aandeel nintendo 3

Op deze koers ligt het Fibonacci 38,2% niveau. Dit niveau valt samen met een top die in november 2015 op de borden werd gezet. Technisch gezien kan dit eerdere weerstandsniveau nu als steunpunt fungeren.

Woensdag komt het aandeel Nintendo met cijfers. Wellicht dat het bedrijf dan meer duidelijkheid geeft over wat Pokémon GO nu echt kan opleveren. Het is belangrijk om de onzekerheid rond het aandeel weg te nemen, dit is namelijk iets waar beleggers niet happig op zijn en dat komt een aandeel over het algemeen niet ten goede.

Hopelijk kan ik woensdag na de kwartaalcijfers een betere inschatting maken of het aandeel koopwaardig is. Mocht het bedrijf meer duidelijk geven over de winstgevendheid van de nieuwe game, dan kom ik hiervoor graag bij u terug.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Nintendo kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nintendo. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Update 27 juli 2016: Aandeel Nintendo daalt na bekendmaking kwartaalcijfers

Update 25 juli 2016: Koers aandeel Nintendo keldert vanwege onduidelijkheid winst

De enorme rage van Pokémon Go heeft het aandeel Nintendo de afgelopen week een enorme boost gegeven. Na ruim te zijn verdubbeld in een week tijd, heeft het aandeel Nintendo de hoogste koers sinds 2011 bereikt.

aandeel nintendo 1

Zoals ik in mijn vorige artikel Aandeel Nintendo niet te stoppen beschreef, is de tijd zeker nog niet aangebroken om short te gaan in het aandeel Nintendo. De hype is wereldwijd zo groot, dat ik de koers komende tijd nog niet zie afkomen. In bovenstaande grafiek is te zien dat het aandeel zelfs op de hoogste koers sinds 2011 noteert.

Pokémon GO ongekend populair

Om een klein beeld te scheppen van de populariteit van het nieuwe stokpaardje van Nintendo; alleen al in de Verenigde Staten is de app al meer dan 20 miljoen keer gedownload. In Nederland is de app officieel pas sinds dit weekend beschikbaar. Echter, voordat de app officieel verkrijgbaar was, hadden 1,3 miljoen Nederlanders al op een slinkse wijze het spel op hun smartphone weten te krijgen.

Het spel is gratis te downloaden. Toch zijn in het spel genoeg gadgets verwerkt die tegen betaling verkregen kunnen worden. Gezien de gretige aftrek onder Pokémon trainers, worden hier dagelijks miljoenen euro’s mee verdiend.

Eerste weerstandsniveau aandeel Nintendo opwaarts gebroken

De oude toppen uit 2011 en 2015 konden technisch gezien nauwelijks voor weerstand zorgen. Het weerstandsniveau is opwaarts gebroken en kan nu gaan zorgen voor het eerste steunpunt in de grafiek.

De eerstvolgende noemenswaardige weerstand is de top uit 2010. Deze koers ligt echter nog ruim 20% hoger dan de huidige koers. Onder normale omstandigheden is een dergelijke stijging een kwestie van maanden, dan wel jaren. Toch is het gezien de recente koersstijging niet uit te sluiten dat dit niveau in de komende weken wordt getest.

aandeel nintendo 2

Op 27 juli komt Nintendo met kwartaalcijfers, wellicht kan de invloed van het nieuwe spel op de winst van Nintendo dan beter worden ingeschat. Tot die tijd blijft het een ontzettend volatiel aandeel waarbij dagelijkse bewegingen van 10% eerder regel dan uitzondering zijn.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Nintendo kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nintendo. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Update 08 september 2016: Apple blaast het aandeel Nintendo nieuw leven in

Update 27 juli 2016: Aandeel Nintendo daalt na bekendmaking kwartaalcijfers

Update 25 juli 2016: Koers aandeel Nintendo keldert vanwege onduidelijkheid winst

Update 18 juli 2016: Aandeel Nintendo bereikt hoogste koers sinds 2011

De koers van het aandeel Nintendo is de afgelopen twee weken niet te stoppen. Sinds bekend is geworden dat het nieuwe spel Pokémon Go wereldwijd een enorme hype is, rollen beleggers over elkaar heen om het aandeel te kopen. In twee weken tijd is het aandeel met bijna 90% gestegen.

aandeel nintendo 1

De grafiek van het aandeel Nintendo heeft meer weg van een raketlancering dan van een beurskoers. Gisteren leken beleggers voorzichtiger te worden en daalde het aandeel nog met 4%. Van deze voorzichtigheid was vandaag duidelijk geen sprake, het aandeel sloot ruim 16% hoger.

Pokémon Go is een nieuwe hype

Het nieuwe spel van Nintendo is een nieuwe hype. Rijdend in mijn auto luister ik naar radio dj’s die het spel spelen, en op straat staan groepen kinderen verzameld bij een zogenoemde gym om hun gevangen Pokémons te trainen. Het lijkt erop dat we de jaren ’90 aan het herbeleven zijn.

Het spel Pokémon werd in 1995 uitgebracht en was destijds te bespelen op een Gameboy. Het spel werd razend populair en het grootste gedeelte van de jeugd kon de namen van alle Pokémon dromen. Wat maakt Pokémon Go zo populair?

De kracht van het nieuwe spel dat op de smartphone te spelen is, is het feit dat je daadwerkelijk de straat op moet om Pokémon te vangen. De Pokémon zijn dus te vinden in de fysieke wereld en wil je deelnemen aan het spel, dan is het niet mogelijk om lekker lui in de bank te blijven liggen zoals bij nagenoeg alle andere games.

De Pokémon zijn random over allerlei verschillende plekken geplaatst. De populariteit van het spel gaat zelfs zo ver dat zelfs het AMC plotseling bezoekers over de vloer kreeg die een Pokémon in de kelder van het ziekenhuis wilde vangen. Met een ludieke Tweet werd gevraagd om de “zieke” Pokémon niet langer meer te komen bezoeken.

Hype aandeel Nintendo ontgaat beleggers niet

De wereldwijde hype is beleggers niet ontgaan. Zoals in bovenstaande grafiek is terug te zien, springen beleggers massaal op het aandeel Nintendo. In korte tijd is de waarde van het bedrijf met € 10 miljard toegenomen.

Veel mensen in mijn omgeving vragen aan mij of deze koersstijging niet ietwat overdreven is en of het al tijd wordt om het aandeel te shorten. Een hype is meestal maar van korte duur zo is de redenatie.

aandeel nintendo 3

Is de koersstijging van het aandeel Nintendo overdreven?

Als ik kijk naar bovenstaande grafiek, valt de recente stijging in het aandeel Nintendo nog enigszins mee. Uiteraard, een stijging van 90% is enorm, maar gezien de koersbewegingen van afgelopen jaren is een dergelijke beweging zeker geen uitzondering. De koers van het aandeel komt van ver, in 2008 noteerde het aandeel Nintendo zelfs nog drie keer zo hoog dan de huidige koers.

Technisch gezien is de koers van het aandeel Nintendo op een belangrijk weerstandsniveau beland. Mocht deze weerstand komende dagen opwaarts worden gebroken, dan mag technisch gezien een verdere stijging van het aandeel worden verwacht.

Kortom, ik ben het eens met de stelling dat een hype geen eeuwige duur heeft en dat de koersstijging ontzettend hard is gegaan. Toch vind ik het geen goed plan om tegen een wereldwijde hype vechten middels een short positie.

Het risico op grote verliezen op een dergelijke shortpositie is te hoog, terwijl de koerspotentie mijns inziens laag is. Doemdenkers die niet geloven in de nieuwe Pokémon hype raad ik aan om voorlopig nog even op hun handen te blijven zitten. 27 juli komt het Japanse bedrijf met cijfers, wellicht kan na deze dag beter ingeschat worden wat de invloed is van het nieuwe spel op de winst van Nintendo.

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Nintendo kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nintendo. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

De nieuwe Pokémon hype zorgt voor een koersexplosie in het aandeel Nintendo, het aandeel stijgt vandaag met maar liefst 25%. Het feestelijke beurssentiment is niet alleen in Japan terug te vinden. De Amerikaanse futures wijzen op een nieuwe all-time high in de S&P500 bij opening. De beurzen in Europa laten vandaag ook mooie plussen zien, al zijn de Europese indices nog ver van record standen verwijderd.

Aandeel Nintendo niet te stoppen: hype of unieke beleggingskans? 

De informatie in deze column is niet bedoeld als beleggingsadvies en geldt niet als aanbeveling tot het doen van enige belegging. De auteur heeft geen positie in één van voornoemde financiële instrumenten.

Het aandeel Nintendo kopen of verkopen via LYNX?

LYNX geeft u de mogelijkheid om in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Nintendo. U heeft toegang tot 135 beurzen in meer dan 33 landen. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van Nintendo beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook Nintendo. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen Nintendo kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel Nintendo

Laatste koers
Verschil in EUR
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken