Het aandeel van autoverhuurbedrijf Avis Budget Group (CAR) staat in de belangstelling nadat de koers op 2 november met ruim 200% omhoog schoot. Het aandeel Avis Budget Group heeft een merkwaardige rit achter de rug, want sinds de bodem in maart 2020 is de koers al met ruim 2000% gestegen.

Wat doet Avis Budget Group (CAR)?

Wie veel reist en daarbij wel eens een auto huurt kent waarschijnlijk het bedrijf Avis wel. De Avis Budget Group is in 2002 ontstaan na een overname van Budget door Cendant. Inmiddels is het bedrijf na Enterprise en Hertz het grootste autoverhuurbedrijf ter wereld. Het concern verhuurt personen- en bedrijfswagens onder diverse merknamen waarvan Avis, Zipcar en Budget veruit het belangrijkste zijn. Avis en Budget samen nemen ruim 90% van de omzet voor hun rekening. Het bedrijf bezit ruim 350.000 voertuigen in de VS op 3.200 verschillende locaties.

Wat is er aan de hand in de autoverhuur branche?

Tijdens de coronacrisis stortte de koers van Avis Budget Group en andere autoverhuurders compleet de afgrond in. Doordat mensen niet meer op vakantie konden en weinig reisden, viel de business van deze bedrijven helemaal weg. Het bedrijf wist zijn hoofd tijdens de crisis maar nauwelijks boven water te houden, maar was vastbesloten sterker uit de crisissituatie te komen.

Net als Hertz wil het bedrijf de crisis gebruiken om het bedrijf te transformeren. Zo zouden er meer elektrische auto’s moeten komen en enorme kostenbesparingen. Avis Budget is van plan om een grote hoeveelheid tweedehands voertuigen te verkopen aan dealers en consumenten. Deze actie komt op een perfect moment, want de prijzen van tweedehands auto’s zijn in de VS de afgelopen twee jaar fors omhooggeschoten als gevolg van een wereldwijd tekort aan chips, wat de productie van nieuwe voertuigen heeft belemmerd.

Kwartaalcijfers

De koers van het aandeel Avis Budget Group is hard omhoog geschoten nadat het bedrijf de kwartaalcijfers publiceerde. Avis Budget maakte op dinsdag 2 november veel beter dan verwachte resultaten bekend. Het bedrijf wist in het derde kwartaal een winst per aandeel van $ 10,74 te boeken, terwijl analisten uitgingen van slechts $ 4,00 per aandeel. De omzet kwam ook hoger uit dan verwacht en het management maakte bekend voor maar liefst $ 1 miljard aan eigen aandelen te willen inkopen. Net als Hertz is Avis Budget van plan veel meer elektrische voertuigen aan het wagenpark toe te voegen.

Beleggers zien deze ontwikkeling als een enorme kans op kostenbesparingen. Het is goed mogelijk dat een groot deel van het wagenpark aangekocht wordt bij Tesla. Dat is dan ook weer één van de oorzaken van de koersstijging van het aandeel Tesla.

Avis Budget het nieuwste meme-aandeel?

De koers van Avis Budget was dit jaar al met 369% gestegen en steeds meer beleggers hebben het aandeel geshort. Zij dachten dat de waardering te hoog was voor de onderliggende resultaten van de onderneming. Dit leidde ertoe dat gisteren ruim 13 miljoen aandelen waren geshort, wat neerkomt op circa 20,5% van de totale beschikbare aandelen float.

Shorters opnieuw uitgerookt

Hoogstwaarschijnlijk hebben ook de Reddit-fanaten op het WallStreetBets forum deze ontwikkeling meegekregen. Na sterke cijfers lijkt het aandeel massaal te zijn gekocht door speculanten en zijn de shorters opnieuw uitgerookt. Doordat shorters in problemen raakten en de aandelen moesten terugkopen hadden we hier wederom te maken met een klassieke short squeeze.

Het aandeel steeg op 2 november met ruim 200%, maar zakte gedurende de dag iets weg. De handel in het aandeel Avis Budget werd gedurende de dag meerdere keren stilgelegd. Er zijn overigens genoeg aandelen beschikbaar om te shorten. Short gaan in fors opgelopen aandelen kan lucratief zijn, maar wees u bewust van de risico’s. Niemand weet tot hoe ver het aandeel nog kan door stijgen.

Aandeel Avis Budget Group (CAR) | Koers Avis Budget Group | Avis Budget Group Shorten | Avis Budget Group aandeel kopen

Beleggen in Avis Budget Group (CAR)

Bij LYNX kunt zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel Avis Budget Group (CAR). U heeft toegang tot ruim 100 beurzen in 30 landen. Bekijk het aanbod:

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.