2018 was ‘het’ jaar van de wiet aandelen. In dat jaar gebeurde er iets bijzonders in Canada. Het land besloot op 17 oktober 2018, als tweede land ter wereld, om cannabis te legaliseren. De wet bepaalt op federaal niveau dat cannabis in Canada legaal geproduceerd, gedistribueerd, verkocht en bezeten mag worden.

Na de hype stortten de aandelenkoersen weer in elkaar. Hoe staat het er nu in 2020 voor met de cannabismarkt? Welke wiet aandelen zijn mogelijk weer interessant voor 2020?

 

wiet aandelen kopen

Beleggen in cannabis aandelen

Terugblik

Canada besloot op 17 oktober 2018, als tweede land ter wereld, om cannabis te legaliseren. De legalisering zat er al een tijdje aan te komen en verschillende bedrijven hadden al decennialang een beursnotering in Canada. Deze bedrijven produceerden voorheen enkel cannabis voor medische doeleinden. De kwekers hadden voorheen een vergunning onder de Cannabis for Medical Purposes Regulations, maar deze afzetmarkt was zoals u kunt begrijpen beperkt. Sinds de legalisering is de omzet van wietbedrijven de lucht ingeschoten.

Canopy Growth, een van Canada’s eerste legale cannabisbedrijven, behaalde in 2017 een omzet van nog geen $40 miljoen. Inmiddels is deze omzet vertienvoudigd, maar de groei lijkt nog lang niet ten einde. Naar schatting ging er in 2017 circa $ 5,5 tot $ 7 miljard Canadese dollars om in de illegale cannabiswereld.

Illegale drugshandel is een van de grootste veroorzakers van onrust in de maatschappij. Het witwassen van geld en geweld dat gepaard gaat met drugs bezorgen overheden veel kopzorgen. Bovendien is de opsporing en berechting van criminelen tijdrovend en ontzettend duur. Liberale politici zijn van mening dat de legalisering van drugs een aantal voordelen kent. Zo leidt legalisering uiteraard tot extra belastinginkomsten, maar er zijn uiteraard ook veel non-financiële redenen.

Eén van de belangrijkste redenen om cannabis te legaliseren was namelijk het terugdringen van criminaliteit rond cannabisproductie. Nederlandse politie bracht de afgelopen jaren meerdere werkbezoeken aan Canada om te helpen met de vormgeving van de cannabis legalisering. Een tweede doelstelling was om een veilig aanbod van cannabis te creëren, met duidelijkheid over het THC-gehalte en met controle op de wijze van kweek en gebruikte middelen daarbij. Als laatste hoopte men de drug uit handen van minderjarigen te houden.

Twee jaar later: beoordeling van beleid

Bijna twee jaar later blijkt de legalisering van wiet nog geen wondermiddel tegen misdaad. Veel jongeren die legaal geen wiet mogen kopen, blijven wiet kopen op de illegale markt. Voor Nederland zijn de ontwikkelingen in Canada interessant. Ons kabinet wil softdrugs weliswaar niet volledig legaliseren, maar de overheid start volgend jaar wel in zo’n tien gemeentes met experimenten met gecontroleerde wietteelt. Ook hier is het doel om de teelt uit de criminele sfeer te halen.

Terug naar Canada. Verboden ‘wietwinkels’ blijven namelijk veel gebruikers trekken, omdat wiet er een stuk goedkoper is dan bij legale verkopers: 5 euro in plaats van 7,50 euro per gram. Ook zijn er zorgen over het misbruik dat criminelen maken van cannabisvergunningen die overheidsorganisatie Health Canada uitgeeft aan mensen die wietplanten kweken voor medicinaal gebruik. De controle is beperkt, waardoor criminelen vrij spel hebben.

De legalisering blijkt dus nogal wat kinderziektes te kennen. Een verdere uitwerking zal nodig zijn om het gewenste resultaat te behalen. Bovendien belandt er veel minder geld van cannabis in de schatkist van de overheid. Voor het tweede (fiscale) jaar op rij blijft de belastingopbrengst uit legale cannabisverkoop in Canada flink achter bij de door de overheid gestelde verwachting. De regering had voor het fiscale jaar 2019-2020 gerekend op $ 100 miljoen, maar de inkomsten bleven steken op circa $ 66 miljoen. Voor 2023 mikt Canada op $ 220 miljoen.

Wiet aandelen: hype of blijvertje?

In de periode 2016-2018 gingen de bekende wiet aandelen tot soms wel 20 a 30 maal over de kop. Uiteraard hadden we hier, vooral in 2018, te maken met een hype die een wiet-bubbel veroorzaakte op de aandelenmarkten. Beleggers leken in 2018 wel high door de cannabis aandelen, want de waarderingen waren niet te verdedigen.

Hoewel de omzet van de cannabis bedrijven de lucht in schoten, nam de waardering niet af, omdat de koersen veel te hard stegen. De afgelopen tijd zijn de bekende wiet aandelen tot wel 90% gedaald en weer aangekomen op of onder de koersniveaus van 2017.

Zijn beleggers tot zinnen gekomen? Zijn de waarderingen weer normaal? Is het weer tijd om in wiet aandelen te beleggen?

Beren op de weg

De omzet van de wiet bedrijven vloog weliswaar de lucht in, maar nog niet zo hoog als zijzelf en beleggers hadden verwacht. De bedrijven hebben te maken met oneerlijke concurrentie van de zwarte markt, maar ook meer legale bedrijven roken geld in deze industrie. Uiteraard komt de concurrentiestrijd niet ten goede aan de marges van de bedrijven.

Die winsten waren al ver te zoeken, mede door de hoge opstart en uitbreidingskosten. Een gebrek aan cash is een groot probleem in de industrie. Bedrijven investeerden al hun geld om hun activiteiten zo snel mogelijk uit te breiden in eigen land, maar ook in andere delen over de wereld. De legalisering duurt echter veel langer dan verwacht.

De industrie kreeg bovendien te maken met enkele schandalen. Zo bleken enkele bedrijven alsnog illegaal marihuana te kweken, om zo de belasting te ontduiken. Andere bedrijven moesten weer ruim anderhalf jaar wachten op hun licentie. Die belastingen en de vele regels is bovendien een reden dat legale wiet zo veel duurder is. Belastingen kunnen oplopen tot 15% en de kwaliteit moet bovendien continue worden getest in laboratoria.

Zoals we eerder al zeiden, belandde er niet zoveel geld in de schatkist als gedacht. Dit heeft met name te maken met de top-down controle. De federale overheid én de provincies in Canada houden vast aan een strikte controle over vergunningen en ze hebben een monopolie op het bevoorradingsproces. Als gevolg hiervan lijkt er structureel een tekort aan wiet op de legale markt.

Vooruitzichten cannabis markt

Nu Canada over de streep is en Nederland rechts is ingehaald blijft er een belangrijke vraag over: Welke landen volgen? Dit jaar zal eigenlijk het jaar moeten zijn dat cannabis op een grotere schaal gelegaliseerd moest worden.

Een belangrijke afzetmarkt voor de bekende cannabis bedrijven uit Canada is natuurlijk de Verenigde Staten. In 1937 werd in de VS de Marijuana Tax Act ingevoerd, waarmee alle gebruik van cannabis op federaal niveau werd verboden. In 1970 werd deze wet omgedoopt tot the Controlled Substances Act, waarmee het gebruik, de verkoop en het bezit van meer dan 0,3% THC in de Verenigde Staten, ondanks de verschillende staatswetten, illegaal was onder de federale wetgeving.

In 1996 wordt Californië de eerste jurisdictie in de Verenigde Staten die cannabis voor medicinaal gebruik legaliseert. De jaren daarna wordt het medisch gebruik van cannabis in steeds meer staten van de VS gelegaliseerd. Inmiddels is het in 33 van de 50 staten legaal om cannabis te gebruiken voor medische doeleinden. Voor het gebruik ervan is een medische verklaring nodig, maar de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft marihuana nooit officieel goedgekeurd als medicijn.

Voor het succes van cannabis bedrijven is het natuurlijk noodzakelijk dat wiet ook voor recreatief gebruik gelegaliseerd worden. Dit blijkt niet eenvoudig, want de politiek ziet nog veel gevaren. Verschillende staten bewandelen hun eigen weg, waardoor vandaag de dag de verschillen groot zijn. In enkele staten is het gebruik van cannabis totaal verboden, in de meeste staten kun je het op doktersrecept krijgen, en in een enkele staat is cannabis nu compleet legaal.

In 2012 werden Colorado en Washington de eerste twee staten die recreatief gebruik van cannabis legaliseerden. Eind 2018 tekende president Donald Trump een nieuw wetsvoorstel, waardoor hennep weer onder 0,3% THC legaal werd.

beste cannabis aandelen

Lokal_Profil, Map of US state cannabis laws, CC BY-SA 2.5

Coronavirus zorgt voor vertraging

Het coronavirus gooide echter wat roet in het eten en zorgde voornamelijk in een aantal Amerikaanse staten tot uitstel. New York, Connecticut, Alabama, Vermont en Kentucky hebben legalisering uitgesteld. De cannabis industrie wordt bovendien niet meegenomen in de stimulerende maatregelen van de overheid.

Vanaf 1 januari 2020 werd recreatief gebruikt van cannabis in de Amerikaanse staat Illinois gelegaliseerd. Dat brengt het totaal op 11 staten, waar recreatief gebruik is toegestaan. De VS hebben met een totaal van 50 staten dus nog een lange weg te gaan. Ondanks de coronapandemie zien binnen de Verenigde Staten vooral drie staten er voor dit jaar nog veelbelovend uit. Dat zijn Mississipi, New Jersey en South Dakota, die elk een marihuanavoorstel hebben staan op hun komende stemming in november.

Verder zagen we dat Ghana, te midden van de coronapandemie, de teelt van hennepplanten voor industriële doeleinden legaliseerden. Ook Libanon heeft de teelt van medicinale cannabis gelegaliseerd. Regio’s zoals Latijns-Amerika, Afrika, staan klaar om te concurreren op de exportmarkt met lage productiekosten en hebben bovendien een optimaal klimaat voor de buitenteelt

Andere landen waar Cannabis later dit jaar mogelijk gelegaliseerd zal worden zijn, Nieuw-Zeeland, Luxemburg en Mexico.

Snelle legalisatie kan tekorten overheden opvullen

Door de coronacrisis hebben overheden te maken gekregen met grote tekorten in de financiën. De werkloosheid is hoog, dus mogelijk kan het een slimme zet zijn om cannabis te legaliseren en de economie een duwtje in de rug te geven. Legalisering van cannabis levert niet alleen banen op, maar zorgt ook voor extra belastinginkomsten.

Onderzoekers niet blij met reclame

In 2019 riepen onderzoekers de federale toezichthouders op om de marketingpraktijken van MedMen en andere in de VS gevestigde marihuanabedrijven te onderzoeken. Volgens de onderzoekers wijzen zij niet voldoende op de gezondheidswaarschuwingen en zijn de reclames te veel gericht op de jeugd.

Hoe groot is de markt voor cannabis?

Meer dan 50 landen over de hele wereld hebben een of andere vorm van medische cannabis gelegaliseerd. Slechts zes landen hebben cannabis voor recreatief gebruik door volwassenen gelegaliseerd.

Naar schatting gebruiken minstens 263 miljoen mensen over de gehele wereld jaarlijks cannabis. De totale cannabis markt wordt op $ 344 miljard geschat. De vijf beste regio’s zijn onder te verdelen:

  • Azië ($ 132,9 miljard)
  • Noord-Amerika ($ 85,6 miljard)
  • Europa ($ 68,5 miljard)
  • Afrika ($ 37,3 miljard)
  • Latijns-Amerika ($ 9,8 miljard)

Nu wiet in steeds meer landen legaal wordt, kan ook de legale wietindustrie groeien. De vooruitzichten voor de industrie zijn in ieder geval rooskleurig. De wereldwijde legale cannabismarkt steeg in 2019 met 45,7% van $ 10,2 miljard tot $ 14,9 miljard.

Markt voor medisch gebruik is gigantisch

Opvallend genoeg wordt 71% van de cannabis gebruikt voor medische doeleinden, als gevolg van de toenemende adoptie van cannabis als farmaceutisch product. Er zijn wereldwijd naar schatting 1,2 miljard mensen die lijden aan medische aandoeningen waarvan de therapeutische waarde van cannabis is aangetoond. Het nemen van een medische cannabisbehandeling, door zelfs een klein deel van die bevolking, zal een enorme markt kunnen creëren.

Steeds vaker wordt cannabis ingezet als behandeling van ernstige medische aandoeningen, zoals kanker, artritis, de ziekte van Parkinson en de ziekte van Alzheimer, en een tal aan andere neurologische aandoeningen. Bovendien wordt verwacht dat de toenemende behoefte aan pijnbestrijdingstherapieën, zoals de chronische pijn onder ouderen, de vraag naar het product zal doen toenemen.

De totale markt voor wietproducten zou volgens onderzoek wel eens kunnen groeien tot ruim $ 42 miljard in 2024. Een verdere stijging tot $ 73,6 miljard in 2027 is volgens onderzoekers van Grand View Research niet uitgesloten. We praten over een gemiddelde groei (CAGR) van 18,1% per jaar.

Deze afzetmarkt klinkt natuurlijk als muziek in de oren voor cannabis bedrijven. Het succes en de groeipotentie valt of staat met de besluiten van overheden. Meer legalisatie zal ongetwijfeld lijden tot meer winst. Welke aandelen kunnen profiteren van deze spannende groeimarkt?

Er zijn verschillende soorten bedrijven actief in de cannabismarkt. Zo heb je bedrijven die daadwerkelijk wiet produceren en verkopen. Maar er zijn ook talloze medicijnfabrikanten en biotechnologiebedrijven die zich meer richten op de farmaceutische kant. Ook zijn er nog bedrijven die de benodigde apparatuur en andere benodigdheden leveren aan bovenstaande bedrijven.

Ontdek de beste cannabis aandelen hieronder:

Beleggen in wiet via een ETF: Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX)

Veel beleggers willen graag beleggen in wiet aandelen, maar weten niet welke zij moeten aankopen. Precies voor die beleggers zijn ETF’s een uitkomst. Via een ETF krijgt u in via een belegging, een blootstelling aan een mandje met cannabis-gerelateerde aandelen.

Verschillende wiet ETF’s uit Noord-Amerika werden de afgelopen jaren gelanceerd. Deze trackers van de cannabis markt bleken de afgelopen jaren populair onder beleggers. Vanwege restricties op het kopen van ETF’s zonder de vertaalde prospectus, is het aankopen van deze ETF’s voor de meeste Europese beleggers niet mogelijk.

Gelukkig werd onlangs een Europese variant gelanceerd. De Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX) werd op 9 januari 2020 beschikbaar voor Europese beleggers. CBDX is het resultaat van een samenwerking tussen de Canadese ETF-aanbieder Purpose Investment en White-Label ETF-aanbieder HANetf. De ETF staat genoteerd op de volgende beurzen: LSE, Xetra en SIX.

De cannabis ETF streeft naar gerichte blootstelling aan de snel uitbreidende legale medische cannabisindustrie, die zich richt op verdere groei naarmate meer landen cannabis voor medisch gebruik legaliseren. De ETF heeft de Medical Cannabis and Wellness Equity Index als benchmark en kent een Total Expense Ratio(TER) van 0,8%.

Via de ETF krijgt u blootstelling aan bedrijven met een beursnotering in slechts twee landen, de VS en Canada, die respectievelijk 86% en 14% bedragen. Echter, een van de topholdings, GW Pharmaceuticals, is een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd bedrijf, maar staat genoteerd op de Amerikaanse beurs. Andere bedrijven waarin u belegt zijn: Amyris, GROWGENERATION CORP en ZYNERBA PHARMACEUTICALS INC.

Beleggen in wiet via een ETF: Medical Cannabis and Wellness UCITS ETF (CBDX)

Beste cannabis aandelen van 2020

beste cannabis aandelen

Canopy Growth (WEED)

Canopy Growth staat bekend om haar geweldige ticker: WEED. Daarbuiten zijn ze ook nog eens de op een na grootste producent van medische marihuana ter wereld. Constellation Brands investeerde bovendien maar liefst $ 4 miljard in Canopy Growth, waarmee beleggers meer vertrouwen kregen in het bedrijf.

Het aandeel is genoteerd aan de Toronto Stock Exchange in Canada en is met een market cap van circa $ 9 miljard een grote speler binnen de sector. Ook hier wordt logischerwijs flink geprofiteerd van de verdere legalisatie van cannabis in Noord-Amerika.

Het bedrijf uit Smiths Falls in Ontario heeft momenteel 11 productiefaciliteiten voor marihuana. Het bedrijf profiteert enorm van de versoepeling in Noord-Amerika, maar is ook al actief in andere landen, zoals Australië, Spanje, Brazilië, Chili, Duitsland, Denemarken, Tsjechië of Jamaica. In 2019 voltooide Canopy Growth de overname van de Duitse C3 Cannabinoid Compound Company, het grootste farmaceutische cannabisbedrijf in Europa, voor ongeveer 226 miljoen euro.

Miljarden geïnvesteerd door Constellation Brands

Erg interessant is de samenwerking met Constellation Brands , een wereldleider in alcoholische dranken, die bijvoorbeeld ook het internationaal bekende biermerk Corona op de markt bracht. Als onderdeel van de samenwerking verwierf Constellation Brands eind 2017 aanvankelijk bijna 10% van Canopy Growth en betaalde daar CAD 245 mijoen voor. De drankgigant zette daarmee een eerste voet in de deur van de lucratieve cannabismarkt. Samen moeten dranken zoals bier met cannabis worden ontwikkeld en op de markt worden gebracht.

beste cannabis aandelen

Waardering

De omzet stijgt ontzettend snel. In 2017 lag deze op iets minder dan CAD $40 miljoen, maar in 2019 werd er al een omzet van CAD $226 miljoen geboekt. Afgelopen boekjaar groeide de omzet met 76% tot ruim CAD $398 miljoen. Met een beurswaarde van $4 miljard komen we uit op een price-to-sales ratio van 10. Dit is vrij hoog, maar het bedrijf bevindt zich duidelijk nog in de groeifase.

Om deze omzetstijging te bewerkstelligen werden ook ontzettend veel kosten gemaakt. Als gevolg van investeringen en herstructureringskosten boekte het bedrijf een groot verlies. Het nettoverlies steeg tot CAD $640 miljoen. De vrije kasstroom was zelfs negatief met een bedrag van CAD $1,5 miljard. De cashpositie daalde hierdoor van ruim $4,5 miljard tot een kleine $2 miljard.

Canopy Growth zal de aankomende tijd nieuw kapitaal moeten aantrekken om op deze schaal te kunnen blijven groeien. Een belegging in dit aandeel gaat gepaard met hoge risico’s, maar deze kunnen in de toekomst mogelijk worden beloond met forse koersstijgingen.

beste cannabis aandelen

Aurora Cannabis (ACB) heeft het zwaar

Dit Canadese bedrijf is momenteel een kleine $ 2 miljard waard. Aurora Cannabis is een erkend producent van medische marihuana en brengt dit aan de man middels verschillende dochterondernemingen. Eind september 2018 had Aurora Cannabis acht productiefaciliteiten, vijf verkooplicenties en activiteiten in 25 landen.

De strategie en visie van Aurora verschilt in grote mate van het zojuist besproken Canopy Growth Corp. Door de vele overnames van een aantal andere belangrijke (concurrerende) spelers zoals Cannimed & MedReleaf, werd de nadruk vooral gelegd op snelle uitbreiding en diversificatie van de productportefeuille.

Ondanks dat Aurora Cannabis al jarenlang bestaat, werd in het jaar 2016 voor het eerst omzet gedraaid. Inmiddels is de omzet snel gegroeid, van CAD $ 55 miljoen in 2018 tot een omvang van CAD $ 247 miljoen in 2019. In 2018 werd nog een nettowinst geboekt van CAD $ 72 miljoen, maar vorig jaar werd een verlies van CAD $ 290 miljoen geleden. Uiteraard had dat te maken met de toegenomen kosten om snel te blijven groeien.

Met een beurswaarde van $ 2 miljard komen we uit op een price-to-sales ratio van 8. Aurora Cannabis lijkt op het eerste gezicht dus goedkoper dan Canopy Growth, maar Canopy is groter en heeft wat meer vet op de botten. Aurora heeft $ 315 miljoen aan cash, maar ook een schuld van ruim $ 550 miljoen. Met een negatieve vrije kasstroom van CAD $ 606 miljoen in 2019 worden die schulden niet snel afbetaald.

De koers zakte sinds de hoogtepunten uit 2018 en 2019 hard weg. Het aandeel staat 90% onder zijn all-time high en lijkt voornamelijk last te hebben van concurrentie, die weer zorgen voor lage marges. Bovendien blijken de overnames die enkele miljarden hebben gekost, achteraf veel te duur geweest.

De matige prestaties van het management leidde tot een CEO-wissel. Michael Singer zou het bedrijf weer op de rails moeten krijgen met kostenbesparingen. Een belegging in Aurora Cannabis is voor beleggers die geloven dat het bedrijf het ergste achter de rug heeft. Indien de omzet op dit temp blijft doorgroeien zijn er uiteraard lichtpuntjes aan het einde van de tunnel. Verhalen over mogelijke samenwerkingen met drankgigant Coca-Cola kunnen mogelijk ook wat fantasie in het aandeel brengen.

wiet aandelen

CARA Therapeutics (CARA)

Cara Therapeutics is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het bestrijden van pijn bij ziekten. Dit bedrijf is geen echte cannabiskweker, maar meer een pharma/biotech bedrijf. Nu het gebruik van marihuana voor medische doeleinden op steeds meer plaatsen in Noord-Amerika gelegaliseerd is, wordt dit medicijn steeds belangrijker voor de ondernemingen. Cara Therapeutics is actief in de VS en behoort ook tot de grootste medische marihuana producenten ter wereld.

beste cannabis aandelen

Cara werd in 2004 opgericht en ging in 2014 naar de beurs. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van $ 850 miljoen en boekte in 2019 een omzet van net geen $ 20 miljoen. Het bedrijf maakt verlies, maar kan in de toekomst profiteren van de toenemende adoptie van cannabis als farmaceutisch product. Er zijn wereldwijd naar schatting 1,2 miljard mensen die lijden aan medische aandoeningen waarvan de therapeutische waarde van cannabis is aangetoond. Het nemen van een medische cannabisbehandeling, door zelfs een klein deel van die bevolking, zal een enorme markt kunnen creëren.

 beste cannabis aandelen

Cronos Group (CRON)

Dit was het eerste wiet aandeel genoteerd aan de NASDAQ. Naast faciliteiten in Canada is het bedrijf inmiddels actief op vijf continenten door middel van partnerschappen en joint ventures. Het bedrijf vervaardigt onder meer medische producten, bijvoorbeeld onder het merk “Peace Naturals”. Daarnaast heeft het ook merken voor vrijetijdsconsumptie in de portefeuille zoals “Cove” en “Spinach”. In Duitsland werkt Cronos samen met de distributeur Pohl-Boskamp, ​​die circa 10.550 Duitse apotheken bezit.

Altria neemt miljarden belang

Qua verkoop behoort Cronos nog niet tot de top van cannabisbedrijven, maar het heeft al een marktkapitalisatie van ongeveer $ 2,4 miljard. Eind 2018 nam tabaksbedrijf Altria Group een belang van 45% in het bedrijf voor $ 1,8 miljard, wat destijds overeenkwam met een waardering van ongeveer $ 4,5 miljard. Daarnaast kreeg Altria de optie om voor $ 1 miljard nog eens 10% bij te kopen en daarmee ook de mogelijkheid om het bedrijf volledig over te nemen. Altria was de eerste tabaksproducent die daarmee ook de bloeiende cannabismarkt betrad.

beste cannabis aandelen

Overname Redwood Holding

In het najaar van 2019 kondigde de Cronos Group de overname aan van Redwood Holding , dat CBD-producten produceert onder de merknaam Lord Jones, voor $ 300 miljoen. Het bedrijf ziet de noodzaak van consolidaties om marktaandeel te kunnen vergaren.

Buiten de Verenigde Staten opende Cronos in mei de Cronos Device Labs , een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Israël dat zich richt op vaporizers. De faciliteit is overgenomen door Altria Israel. Onlangs werd ook een samenwerking gesloten met het Colombiaanse bedrijf NatuEra voor het kweken van marihuana en voor de productie van CBD.

Verlies in 2019

In 2019 genereerde Cronos een omzetgroei van + 96% van $ 12,1 miljoen in 2018 tot $ 23,8 miljoen. Investerings- en afschrijvingskosten waren aanzienlijk hoger en leidden tot een operationeel verlies van ongeveer $ 114 miljoen (CAD 160 miljoen). Onder meer fabrieken en voorraden van USD 29 miljoen moesten worden afgeschreven vanwege de hoge concurrentiedruk.

Als gevolg van een herwaardering van de warrants van Altria kwam de winst echter eenmalig hoger uit op 1,28 miljard dollar.

Uitstekende positie dankzij hoge cashposities

Cronos heeft een positieve cash balans van $ 1,5 miljard dollar als gevolg van Altria’s investeringen. Door de hoge kasreserves heeft het bedrijf niet alleen betere kaarten dan de concurrentie, maar ook voldoende ruimte om te groeien. Zo moet de momenteel nog beperkte productiecapaciteit op lange termijn worden uitgebreid.

 Meer willekeurige cannabis aandelen:

 

 

Beleggen in marihuana aandelen via LYNX?

Via LYNX kunt u beleggen in alle besproken marihuana aandelen. Daarnaast kunt u ook door middel van opties investeren in de verdere legalisatie van marihuana.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.