Artikel laten voorlezen

De S&P 500, een belangrijke graadmeter voor de Amerikaanse economie, staat aan de vooravond van een historische mijlpaal: de grens van 5.000 punten. Gisteren bereikte de index al een hoogtepunt op 4.999,89 punten, maar de future staat er inmiddels ruimschoots boven. Dat heeft te maken met een aantal sterke stijgingen in de nabeurs-handel. Tijdens de reguliere handel steeg de S&P 500 met 0,8% naar 4.995,06 punten. Grote technologiebedrijven zoals Meta (+3,3%), Nvidia (+2,75%) en Microsoft (+2,1%) zagen mooie stijgingen, waarbij deze aandelen nieuwe recordhoogtes bereikten. De Nasdaq Composite steeg eveneens met bijna 1% naar een nieuwe record op 15.756 punten.

Het aandeel Disney steeg nabeurs met bijna 7%, nadat de nettowinst in het vierde kwartaal veel hoger uitkwam dan verwacht. De winst per aandeel steeg naar $ 1,22, terwijl analisten op slechts $ 0,99 hadden gerekend. Het bedrijf verhoogde ook zijn outlook voor de het fiscale jaar 2024 en verwacht het doel van $ 7,5 miljard aan kostenbesparingen gemakkelijk te behalen. Disney maakte ook een investering van $ 1,5 miljard bekend in Fortnite-maker Epic Games.

Chipontwerper ARM Holdings zag een opmerkelijke stijging van bijna 20% in de nabeurs handel, nadat het bedrijf beter dan verwachte resultaten rapporteerde en een optimistische outlook afgaf. Een saillant detail was dat SoftBank, meer verdiende met de aandelen van Arm in de handel na sluitingstijd op woensdag dan het verloor op zijn rampzalige investering in het inmiddels failliete WeWork. SoftBank, dat ARM in september naar de beurs bracht en nog steeds ongeveer 930 miljoen aandelen bezit, zag de waarde van zijn aandeel in het bedrijf spectaculair stijgen. SoftBank’s aandeel ging met ruim 11% omhoog op de Japanse beurs.

De olieprijzen stegen eveneens op donderdag na de afwijzing van een wapenstilstandsvoorstel door Israël van Hamas, te midden van voortdurende gesprekken om het conflict in Gaza en de bredere spanningen in het Midden-Oosten te beëindigen. Deze spanningen houden de markt al sinds oktober in hun greep. Brent crude futures stegen met 0,28% naar $ 79,43 per vat, terwijl de U.S. West Texas Intermediate crude futures met 0,26% stegen naar $ 74,05 per vat. Een onverwacht sterke afname van de olievoorraden in de VS, die op woensdag werd gemeld, zorgde voor verdere ondersteuning van de oliemarkt.

Beleggers verwerken vandaag nog een aantal kwartaalcijfers en zullen ook de nieuwe werkloosheidsaanvragen op donderdag in de gaten houden om een beter beeld te krijgen van de gezondheid van de arbeidsmarkt.

Japan raast door & Europa opent hoger

De Japanse beurs blijft maar stijgen en de Nikkei 225 index bereikte zijn hoogste niveau in 34 jaar tijd. Volgens ingewijden zou de centrale bank van Japan niet van plan zijn de rente fors te gaan verhogen. De beleidsrente van de BOJ staat momenteel op -0,1%. De bank heeft gezegd dat ze de rente niet zal verhogen totdat ze ziet dat de inflatie de BOJ-doelstelling van 2% haalt.

In China zijn de producenten- en consumentenprijzen opnieuw gedaald.
De producentenprijsindex daalde in januari met 2,5% ten opzichte van een jaar eerder, meldde het Nationaal Bureau voor de Statistiek donderdag. De Chinese producentenprijzen zijn daarmee in januari voor de 16e maand op rij gedaald.

De consumentenprijzen daalden voor de vierde maand. De inflatie daalde in januari met 0,8% op jaarbasis, meer dan de voorspelde daling van 0,5%. In Hongkong ging de Hang Seng index met 1,4% onderuit.

In Europa gaan de beurzen hoger van start. Beleggers zullen zich richten op een reeks aan kwartaalcijfers van Unilever, Société Générale, Maersk, Siemens en Adyen.

Beursagenda

Donderdag 8 februariCNY – Inflatie (CPI)
ECB – ECB maandrapport
VS – Jobless claims
VS – WASDE-rapport
02:30
10:00
14:30
18:00
Vrijdag 9 februariCNY – Chinees nieuwjaar
DE – Inflatie (CPI)
beurs gesloten
08:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.