Artikel laten voorlezen

Wall Street is op een positieve noot aan de nieuwe beursweek begonnen. De Nasdaq Composite leidde de drie indexen met een winst van 1,1%, terwijl de S&P 500 en Dow Jones respectievelijk 0,7% en 0,3% toevoegden. Het was de tweede positieve sessie voor de S&P 500 en Nasdaq, en de derde voor de Dow. Een aantal aandelen vielen op met stevige winsten. Zo klom Tesla met ruim 10% na een koopadvies van Morgan Stanley. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het koersdoel van $250 naar $400. Het aandeel Qualcomm steeg met bijna 4%, nadat de halfgeleiderfabrikant aankondigde dat het tot 2026 de 5G-modems zal blijven leveren voor smartphones van Apple. De aandelen Amazon en Meta deden ook goede zaken met winsten van dik 3%.

Een winst van meer dan 1% voor Walt Disney gaf de Dow een opwaartse impuls. De stijging van Disney kwam nadat David Faber van CNBC bronnen meldde dat de entertainmentgigant een deal heeft bereikt met Charter Communications, over een meningsverschil dat kabelstoringen veroorzaakte. Het aandeel Oracle daalde met 9% in de nabeurs-handel na gemengde kwartaalcijfers. Oracle boekte een lagere omzet dan verwacht, maar wist wel de winstverwachtingen te overtreffen.

Vandaag staat het WASDE-rapport op de agenda. Dat is een maandelijks rapport dat wordt gepubliceerd door het Amerikaanse ministerie van landbouw dat een uitgebreide prognose biedt van vraag en aanbod van belangrijke gewassen en vee. Maar de aandacht gaat vooral uit naar de belangrijke inflatiecijfers die later in de week worden verwacht, met de consumentenprijsindex (CPI) die woensdag wordt verwacht en de producentenprijsindex (PPI) die voor donderdag op het programma staat.

Beleggers kijken ook uit naar de beursgang van Arm. De IPO werd ruim zesmaal overschreven en werd daardoor een dag eerder gesloten. Vermoedelijk zal het aandeel aan de bovenkant van de eerder afgegeven bandbreedte of zelfs daarboven worden verkocht aan geïnteresseerde. Het bedrijf wil bijna $ 5 miljard ophalen met de beursgang, die het bedrijf op meer dan $ 50 miljard zou waarderen.

Azië gemengd & Europa opent hoger

In Azië bleven de meeste beurzen dichtbij huis. De Hang Seng index in Hongkong stond marginaal lager, terwijl de Japanse Nikkei wel een winst van 0,95% wist te realiseren.

De Europese aandelenmarkten zullen dinsdag naar verwachting hoger openen, voortbouwend op het positieve momentum van de Amerikaanse handelssessie. Er wordt vooral uitgekeken naar de Amerikaanse inflatiecijfers later deze week. En natuurlijk naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank op donderdag. De markt gaat uit van een kans van ongeveer 40% dat de centrale bank de rente met 25 basispunten verhoogt naar 4%, aldus de rente-futures.

China komt vervolgens vrijdag met een reeks aan data, waaronder over huizenprijzen, industriële productie, detailhandelsverkopen en de werkloosheid.

Beursagenda

Dinsdag 12 septemberDE – ZEW Economisch sentiment
DE – ZEW Economisch sentiment
VS – Maandrapport OPEC
VS – WASDE-rapport
VS – Federale begroting
11:00
11:00
13:00
18:00
20:00
Woensdag 13 septemberJPY – BSI Index Sentiment van Grote Producenten
EUR – Industriële Productie
VS – Inflatie (CPI)
VS – Kern inflatie (CPI)
VS – Ruwe olievoorraden
VS – Federale begroting
01:50
11:00
14:30
14:30
16:30
20:00
Donderdag 14 septemberJPY – Industriële Productie
EUR – ECB rentebesluit
VS – Producentenprijsindex (PPI)
VS – Detailhandelsverkopen
EUR – ECB persconferentie
VS – Bedrijfsvoorraad
VS – Detalhandelsvoorraden excl. auto’s
06:30
14:15
14:30
14:30
14:45
16:00
16:00
Vrijdag 15 septemberCNY – Industriële Productie
CNY – Werkloosheidscijfer
EUR – Lonen in de Eurzone
EUR – Handelsbalans
VS – Export prijsindex
VS – Import prijsindex
VS – Industriële Productie
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
04:00
04:00
11:00
11:00
14:30
14:30
15:15
16:00
16:00

Gebruikte bronnen:

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.