Artikel laten voorlezen

Gisteren bleven de Amerikaanse beurzen dichtbij huis. De S&P 500 had duidelijk moeite om boven de symbolische grens van 5.000 punten uit te stijgen. Tijdens de reguliere handel van donderdag werd weliswaar een hoogste stand van 5.000,40 bereikt, maar uiteindelijk sloot de index 0,06% hoger op 4.997 punten. Een goed kwartaalcijferseizoen, dalende inflatiecijfers en een veerkrachtige economie lijken de markten te ondersteunen.

Tot nu toe hebben in totaal 319 bedrijven in de S&P 500 kwartaalcijfers gerapporteerd en 80,6% daarvan rapporteerden boven de verwachtingen van analisten, volgens LSEG. Dat is flink beter dan het gemiddelde van 67% sinds 1994. Gisteren stalen Arm en Disney de show. Arm Holding steeg maar liefst 47,8% en wist daarmee maar liefst $ 38 miljard aan beurswaarde toe te voegen. Disney boekte met een winst van 11,5% eveneens zijn grootste stijging in drie jaar tijd. Het aandeel Ralph Lauren steeg zelfs met 16,8% na beter dan verwachte resultaten. Zowel Disney als Ralph Lauren zijn genoemd als interessante namen in het artikel “De beste aandelen voor 2024”.

Ook nabeurs was er weer genoeg actie te beleven. Klanten die handelen via LYNX kunnen uiteraard direct profiteren van deze bewegingen, doordat er kan worden gehandeld buiten reguliere handelstijden. Pinterest stond vlak na de bekendmaking van de cijfer ruim 20% lager, maar eindigde uiteindelijk zo’n 9% lager in de nabeurs-handel. Beleggers schrokken nadat het bedrijf een zwakker dan verwachte prognose afgaf en ook de omzetramingen voor het laatste kwartaal niet haalde. De verliezen werden verkleind, nadat de CEO een app-deal met Google aankondigde.

Het aandeel Cloudfare steeg nabeurs met bijna 24% nadat het bedrijf de resultaten bekendmaakte. Daanbieder van web beveiliging en content-distributienetwerken maakte beter dan verwachte cijfers bekend. Grote deals van nieuwe en bestaande klanten stuwden Cloudflare naar een nieuw record wat betreft jaarlijkse contractwaarde.

PepsiCo zal vrijdagmiddag zijn cijfers bekendmaken. Verder is het erg rustig wat betreft agendapunten.

Grafiek S&P 500 index

Europa opent vlak

De regionale markten in Europa sloten donderdag licht lager, nadat beleggers een reeks winstcijfers verwerkten van Unilever, Société Générale, Maersk, Siemens en Adyen. De beurzen zullen vrijdag vlak openen, terwijl beleggers de laatste reeks bedrijfswinsten verwerken en vooruitkijken naar nieuwe economische cijfers. De Duitse inflatie daalde in januari naar 3,1%, bleek vrijdag uit nieuwe cijfers van het federale bureau voor de statistiek. Italië zal later deze ochtend cijfers publiceren over de industriële productie.

In Azië-Pacific bereikte de Japanse Nikkei vrijdag het hoogste niveau in 34 jaar, terwijl veel markten in deze regio geheel of gedeeltelijk gesloten waren vanwege Chinees nieuwjaar.

Grafiek AEX-index

Beursagenda

Vrijdag 9 februariCNY – Chinees nieuwjaar
DE – Inflatie (CPI)
beurs gesloten
08:00

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world/

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Justin Blekemolen
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.