Artikel laten voorlezen

Gisteren werd in de VS het BBP gepubliceerd, dat uitkwam op 3,2% ten opzichte van de verwachte 3,3%. Dit was een trigger voor de beurzen om gematigd lager te sluiten. De Dow Jones daalde met 0,39% tot 38.810 punten. De technologie-index Nasdaq 100 eindigde 0,86% lager op 17.821 punten en de brede S&P 500 daalde met 0,45% tot een slotkoers van 5.059 punten. De sterkste sector was de vastgoedsector, terwijl de communicatiesector het slechtst presteerde.

Een van de sterkste aandelen was Constellation Energy. Het aandeel sloot bijna 10% hoger naar een nieuwe all-time high dankzij een positieve outlook. Constellation Energy maakte het afgelopen kwartaal verlies maar gaf in de outlook aan dat de winst per aandeel op jaarbasis zal komen te liggen tussen $7,23 en $8,03 en dat ze voor $1 miljard aan eigen aandelen zullen inkopen. Het bedrijf is hoofdzakelijk actief in de elektriciteits- en aardgassector.

Ook noemenswaardig is de prijs van Bitcoin, die gisteren rond de $62.500 noteerde. Een aandeel dat sterk profiteert van deze stijging is MicroStrategy. Het bedrijf heeft activiteiten in software en clouddiensten maar belegt daarnaast in Bitcoin. MicroStrategy mag zich het bedrijf noemen dat het meeste Bitcoin bezit ter wereld.

LYNX+ Platform, aandeel MicroStrategy, 29/02/2024

Vandaag staan de jobless claims en de PCE-prijsindex op de macro-economische agenda in de VS. Voor de Fed is de PCE-prijsindex één van de belangrijkste maatstaven voor inflatie. Voor januari ligt de consensus ligt op een stijging van 0,4 %. Dit zou ervoor zorgen dat op jaarbasis de PCE-prijsindex uitkomt op 2,4 %. Doorheen  Het kan bijgevolg een volatiele beursdag worden mocht de data verrassen. Op bedrijfsniveau worden de boeken geopend bij o.a. NetEase, Dell Technologies en Autodesk.

Blik op Azië en Europa

Op dit moment noteert de Nikkei 0,21% lager voor de dag. De Japanse yen daarentegen lijkt een mooie stijging te maken nadat de Bank of Japan (BOJ) hintte op een langverwachte renteverhoging. Dit zou mogelijk het einde betekenen van de negatieve rentevoeten waar Japanse bedrijven en consumenten lang onder hebben geleden. De Hang Seng-index staat 0,06% hoger, terwijl de Shanghai Composite opvallend beter presteert met een stijging van bijna 1%. De stijging van de Chinese aandelen komt doordat beleggers anticiperen op stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Het bedrijf Alibaba heeft gisteren aangekondigd dat het voor meer dan 100 producten uit hun cloudsegment de prijzen significant zal verlagen. Dit is al de tweede keer op korte tijd dat Alibaba deze beslissing neemt, eerder gebeurde dit ook in mei 2023, als reactie op de hevige concurrentie in de sector.

In Europa kon de BEL 20 net in het groen eindigen doordat het aandeel UCB met meer dan 8% steeg. Het bedrijf realiseerde voor 2023 een omzet van €5,25 miljard, voornamelijk gedreven door de verkoop van de behandeling van postmenopauzale osteoporose, Evenity, en het medicijn tegen de ziekte van Crohn, Cimzia.

De AEX eindigde 0,65% lager op 847,46 punten, met Prosus, ASM International en RELX als sterkste dalers. De DAX klom 0,09% tot 17.599 punten en de Euro Stoxx 50 eindigde 0,11% lager op 4.882 punten.

Vandaag worden de inflatiecijfers uit Duitsland en Frankrijk gepubliceerd. Op bedrijfsniveau openen in Europa onder andere CRH, Saint Gobain, Beiersdorf, Elekta B, Lerøy Seafood, Cellnex, Argenx, Veolia Environnement, Moncler en NN Group hun boeken.

Beursagenda

Donderdag 29 februariJPY – Industriële Productie
DE – Detailhandelsverkopen
DE – Werkloosheidscijfer
VS – Jobless claims
VS – Kern PCE prijsindex
VS – PCE prijsindex
VS – Chicago Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Voorlopige huisverkopen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt
Vrijdag 1 maartCNY – Productie PMI
DE – Productie PMI
EUR – Inflatie (CPI)
EUR – Werkloosheidscijfer
VS – Productie PMI
VS – ISM Productie Inkoopmanagersindex (PMI)
VS – Michigan 5-jaars inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
VS – FOMC-lid Bostic spreekt

Gebruikte bronnen:

https://www.cnbc.com/world

www.bloomberg.com/news/articles/2024-02-28/stock-market-today-dow-s-p-live-updates?srnd=markets-vp

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.