Artikel laten voorlezen

De Dow Jones-index steeg met 0,54% tot 38.985 punten, terwijl de technologie-index een toename van 1,27% noteerde, resulterend in 18.205 punten. De Nasdaq 100 zag een aanzienlijke koersstijging, met name door een opvallende toename van meer dan 7% in de aandelen van Nvidia. De S&P 500-index klom met 0,94% naar een slotkoers van 5.171 punten, waarbij de meeste sectoren positieve resultaten lieten zien. De informatietechnologie- en communicatiesectoren voerden de lijst aan, terwijl de vastgoed- en nutssectoren het minst presteerden die dag.

3M verwelkomt Bill Brown als zijn nieuwe CEO, die meteen voor grote uitdagingen staat, gezien het bedrijf in meerdere landen geconfronteerd wordt met rechtszaken. De beurs reageerde positief op deze wijziging in het leiderschap, met een aandelenkoersstijging van 5%.

Boeing ervaart aanhoudende problemen, met vermoedelijke leveringsproblemen en aanhoudende veiligheidszorgen. Dit heeft ertoe geleid dat United Airlines, een belangrijke klant, overweegt orders te plaatsen bij Airbus, de concurrent uit Frankrijk. Als gevolg hiervan daalde het aandeel Boeing met 4,29%.

De Federal Reserve heeft herhaaldelijk benadrukt dat haar besluitvorming afhankelijk is van economische data. Recente inflatiecijfers hebben echter enige onzekerheid veroorzaakt over de verwachte renteverhoging. De inflatie steeg in februari op jaarbasis naar 3,2%, vergeleken met 3,1% in januari. De kerninflatie zag een stijging van 0,4% ten opzichte van de verwachte 0,3%, wat de tweede opeenvolgende stijging markeert. De diensteninflatie lijkt niet snel af te nemen, wat grotendeels toe te schrijven is aan stijgende lonen. De kans dat de Fed de rente ongewijzigd laat, wordt momenteel op 99% geschat.

Bron: www.cmegroup.com/markets/interest-rates/cme-fedwatch-tool.html

Door de inflatiedata gingen goud en de prijzen van de Amerikaanse staatsobligaties lager.

Vandaag staan er geen belangrijke datapunten op het programma in de VS. Morgen worden de detailhandelsverkopen en de PPI gepubliceerd. Beide belangrijke datapunten voor de Fed.

Benieuwd naar geplande renteverlaging en de impact op de beurs? Hoe kan u hier concreet op inspelen? Schrijf u dan zeker in voor het LYNX Beleggersdebat waar al uw vragen zullen beantwoord worden.

Blik op Azië en Europa

De Aziatische aandelenmarkten vertonen vandaag een verdeeld beeld. De Nikkei 225 in Japan ondervindt enige druk door de appreciatie van de Japanse yen. Beleggers kijken met spanning uit naar de aankomende bijeenkomst van de Bank of Japan (BOJ) volgende week, waar verwacht wordt dat de korte termijn rente mogelijk in positief gebied zal treden. Momenteel noteert de Nikkei 0,26% lager. De Hang Seng index in Hongkong daarentegen stijgt met 0,54%, terwijl de Shanghai Composite in China een kleine daling van 0,06% laat zien.

In Europa werd het inflatiecijfer voor Duitsland in februari bevestigd op 0,4%, dat is in lijn met de verwachtingen. De Europese aandelenmarkten reageren positief op de opwaartse beweging van de aandelenkoersen in de Verenigde Staten. De BEL 20 index in België steeg met 0,22% naar 3.750 punten. De AEX in Nederland sloot 1,01% hoger af, terwijl de DAX in Duitsland en de Euro Stoxx 50 index respectievelijk stijgingen van 1,14% en 1,09% noteerden.

Vandaag en verder deze week staan in Europa de financiële resultaten van een reeks prominente bedrijven op de agenda, waaronder Inditex, Volkswagen, Adidas, E.ON, Zalando, Solvay, en Basic Fit. Beleggers zullen deze rapportages nauwlettend volgen voor verdere aanwijzingen over de gezondheid van de Europese economie en potentiële bewegingen op de aandelenmarkten.

Beursagenda

Woensdag 13 maartVS – Ruwe olievoorraden15:30
Donderdag 14 maartVS – Kern Detailhandelsverkopen
VS – Jobless claims
VS – PPI
VS – Detailhandelsverkopen
VS – Detailhandelsvoorraden excl. auto’s
13:30
13:30
13:30
13:30
15:00
Vrijdag 15 maartVS – Import prijsindex
VS – Industriele productie
VS – Michigan inflatieverwachtingen
VS – Michigan consumentenvertrouwen
13:30
14:15
15:00
15:00

Gebruikte bronnen:

www.bloomberg.com/markets

LYNX Morning Call: het laatste beursnieuws vandaag en de komende week

Wat is de verwachting van de beurs voor de komende week? Wat doen de beurzen vandaag? In de LYNX Morning Call blikken we dagelijks terug op het slot van de Amerikaanse beurzen. Daarnaast worden de ontwikkelingen gedurende de nacht op de Aziatische beurzen besproken en wordt een vooruitblik gegeven op de opening van de Europese beurzen vandaag, waaronder de AEX. Tevens vindt u een financieel nieuws agenda met de belangrijkste economische evenementen van vandaag.

’s Ochtends ontvangt u een e-mail met een link naar het laatste beursnieuws, koersinformatie en de verwachte opening van de AEX. Met de LYNX Morning Call bent u te allen tijde op de hoogte van het laatste beursnieuws en bent u goed voorbereid op de handelsdag van vandaag.

Laatste Beursnieuws in uw mailbox?

Wilt u iedere ochtend op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart


Stuur een bericht naar Kevin Verstraete
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.