Artikel laten voorlezen

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

De ETF volgt het koersverloop van de DAX. Met de Duitse aandelenindex hebben wij rechtstreeks toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde ondernemingen in Duitsland. In de eerste helft van het jaar is ook de Duitse benchmark-index sterk gedaald. In juli was de ETF die de index volgt echter in staat om de EMA-20 te heroveren. Afgelopen vrijdag ging het dan boven de EMA50 met een gap-up.

Uitleg: Aangezien de EXS1 ETF alweer boven de belangrijke voortschrijdende gemiddelden EMA20 en EMA-50 noteert, is het grafiekbeeld opgeklaard. Het beleggerssentiment is de afgelopen dagen aanzienlijk verbeterd. Er kan nu worden gespeculeerd op een herstelbeweging in de bearmarkt.

Set-up: Met een limietorder op 113,20 euro kan nog worden deelgenomen aan de reeds ingezette herstelrally met een goede risk/reward. Na onze instap zou de stop onder de EMA-20 geplaatst kunnen worden, onder 109,50 euro.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1) volgen? Volg dan de trade in LYNX+ middels onderstaande button.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart