Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

 

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

 

iShares Core S&P 500 (SXR8)

Aangezien de totale markt momenteel slechts enkele bruikbare toegangsmogelijkheden in individuele aandelen biedt, willen we ons vandaag wijden aan een andere uiterst interessante ETF in de huidige marktsituatie. De S&P 500 index in de VS bevindt zich momenteel in vrije val, maar zal deze dagen een immens belangrijke ondersteuning testen op 2.346 punten.

Uitleg: Aangezien de prijzen momenteel zeer sterk dalen in de richting van het mogelijke doel van de Amerikaanse index, is het des te waarschijnlijker dat er hier de komende dagen een enorme terugslag zal zijn. Zelfs als de totale markt op lange termijn blijft dalen, zal dit niet gebeuren zonder gewelddadige schommelingen van de koers. Hier zien we een zeer interessante handelsmogelijkheid voor de komende één tot twee weken.

iShares core S&P 500 (SXR8)

Setup: Bij deze trade gaat het meer om de index zelf dan om de prijzen in de ETF op euro-basis. Mocht de S&P 500 duidelijke omkeersignalen genereren in de buurt van 2.340 punten (zie hierboven), dan kunnen aankopen worden overwogen. Een gewelddadige tussentijdse rally tot 2.850 punten zou nu tot de mogelijkheden behoren. Als de bodem echter wordt gebroken zonder omgekeerde kaarsen, moet de trade niet ingenomen worden.

iShares Core S&P 500 trade volgen

 

WT WTI Crude Oil (OD7F)

De olieprijs is de afgelopen weken gedaald. Het zwarte goud heeft een van de zwaarste tegenslagen ooit meegemaakt en de prijzen zijn sinds het begin van het jaar met 50 procent gedaald. De bodem van de variëteit “Light Sweet Crude Oil” van de afgelopen jaren rond de $ 26 per vat kan binnenkort worden getest.

Uitleg: Eén ding is absoluut duidelijk. Het geschil tussen de olieproducerende landen zal vroeg of laat eindigen. De grondstof zal de komende jaren en decennia blijven worden gebruikt en daarom zien we hier een historische kans. Als de olieprijs slechts zou stijgen van ongeveer $ 26 naar $ 40 per vat, dan zou dit overeenkomen met een prijsstijging van meer dan 50 procent.

WT WTI Crude Oil (OD7F)

Setup: Bij het kopen van de ETF moet de prijs van ruwe olie en niet de prijs van de ETF zelf in acht worden genomen. Het is hier dus logischer om direct naar de belangrijkste markt te kijken waarnaar de ETF verwijst. Een aankoop zou erg interessant zijn als omgekeerde kaarsen zoals een “bullish engulfing” of een “morning star” zich vormen in of net onder het bereik van $ 26 per vat.

WT WTI Crude Oil trade volgen

 

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze ETF’s volgen?

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart