ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

De Solar Energy ETF geeft ons de mogelijkheid om onze blootstelling aan een breed spectrum van zonnetechnologieën te spreiden. De ETF omvat bedrijven die het grootste deel van hun inkomsten genereren uit de productie van zonne-installaties, omvormers en energieopslagsystemen. Ook leveranciers van grondstoffen, componenten en diensten zijn vertegenwoordigd. De ETF presteerde tot april neerwaarts. Vorige week echter bracht een gap-up gevolgd door een opwaartse impuls de zonne-ETF weer tot leven.

Uitleg: Fossiele brandstoffen worden steeds verder teruggedrongen. De toekomst is aan hernieuwbare energie. De recente kracht van de ETF biedt ons een aantrekkelijke handelsmogelijkheid. Als we de komende dagen een pullback zien, hebben we een instapmogelijkheid. Met een limietorder willen we profiteren van iets lagere prijzen om in te stappen met een geoptimaliseerde risk/reward ratio.

Set-up: Bij een mogelijke terugval zou een long positie rond de EUR 22,00 kunnen worden geopend. We plaatsen een limiet-order en dekken de trade af met een stoploss onder de gap van vorige week.

Grafiek ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)
Set-up ETC Group Physical Bitcoin (BTCE)
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.