Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

Met de EXS1 ETF kunnen we deelnemen aan de prestaties van de Duitse benchmarkindex DAX. Deze ETF geeft direct toegang tot de 40 grootste en meest verhandelde bedrijven in Duitsland. Nadat de DAX dit jaar een inhaalslag maakte, zagen we de afgelopen maanden een zijwaartse beweging. Ondertussen heeft de koers een belangrijke steunzone bereikt aan de onderkant van de bandbreedte.

Uitleg: De sell-off van de DAX is de afgelopen dagen versneld. Nu zou de Duitse toonaangevende index kunnen herstellen naar de bovenkant van de range van de afgelopen maanden. In het geval van een herstel van de totale markt zouden we kunnen profiteren via deze DAX ETF. Als de zwakte daarentegen aanhoudt, zijn er aanzienlijk lagere koersen te verwachten. Voor onze setup gebruiken we de candle van maandag als trigger.

Set-up: Een long trade zou kunnen worden geopend bij een uitbraak boven de 130,45 euro. In ons scenario plaatsen we de stoploss onder dezelfde candle. Op deze manier hebben we het risico beperkt, zelfs in het geval van een valse uitbraak.

Grafiek iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1) | ETF van de week
Setup iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart