ETF van de week
Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven van internationale experts. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

 

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares MSCI Japan ETF (IJPN)

Net als veel andere indices werd de Japanse beurs in maart hard getroffen. De ETF heeft zich echter snel weten te herstellen en heeft, samen met Wall Street, een flinke stap voorwaarts gezet. Na het tussentijdse hoogtepunt in mei zette de trend zich voort op USD-basis (Amerikaanse ETF-afkorting “EMJ”), maar de recente opmars van de EURO beperkte de in Euro’s genoteerde ETF van verdere stijgingen.

Uitleg: Na de vrij gezonde tussentijdse consolidatie van de afgelopen weken zijn wij van mening dat de opwaartse trend zich moet voortzetten. Dit zou de koers weer dicht bij het niveau van het begin van het jaar kunnen brengen. Het potentieel is dus meer dan 10%. Aan de andere kant is het risico vrij beheersbaar, vooral omdat het meest recente dieptepunt kan worden gezien als een belangrijke steun.

iShares MSCI Japan ETF grafiek

Setup: Kopen kan tegen de huidige prijs, terwijl de stoploss onder de low van vorige week wordt geplaatst. De risk/reward is vrij hoog, maar er moet duidelijk worden gesteld dat de succes-ratio voor dit type set-up slechts iets meer dan 50% is. Maar dat wordt goed gecompenseerd door de hogere winstverwachting.

iShares MSCI Japan ETF trade volgen

 

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares MSCI Japan ETF (IJPN) volgen?

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart