ETF-van-de-week

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Nasdaq 100 ETF (EXXT)

De iShares Nasdaq 100 ETF is een tracker die de Nasdaq-100 Index volgt. De index omvat de 100 grootste niet-financiële ondernemingen die op de Nasdaq genoteerd zijn, op basis van hun marktkapitalisatie. Vooral de bedrijven in de Nasdaq-100 Index hebben te lijden onder de stijgende rentes. De koersverliezen van de ETF zijn de laatste tijd behoorlijk geweest.

Uitleg: Door deze ETF te kopen, kan men met name profiteren van de prestaties van aandelen in de technologie-, internet- en IT-sector, die onlangs onder druk zijn komen te staan. Na de sell-off zou er nu mogelijk een tegenreactie kunnen komen. De Nasdaq bevindt zich namelijk op een steunniveau. Dit betekent echter niet dat wij direct weer nieuwe highs verwachten, maar in ieder geval wel een kort herstel.

iShares Nasdaq 100 ETF (EXXT) koers

Setup: Met koersen boven de high van de candle van maandag zou het openen van een long positie veelbelovend kunnen zijn. De laagste koers van dezelfde candle gebruiken we als stoploss. Een opleving naar de EUR 127-zone zou ons voorlopige koersdoel zijn.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Nasdaq 100 ETF (EXXT) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

iShares Nasdaq 100 ETF (EXXT) setup
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart