Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT) – short (verkoop)

Het fonds streeft ernaar het rendement van de Nasdaq 100 Index te volgen. Deze bestaat uit de 100 grootste niet-financiële bedrijven die genoteerd zijn aan de NASDAQ-aandelenmarkt. De ETF geeft blootstelling aan internationale bedrijven met een grote kapitalisatie uit industriegroepen zoals computer hardware en -software, telecommunicatie, detailhandel/groothandel en biotechnologie.

Uitleg: de grootste posities van de ETF zijn de bekende zwaargewichten Apple, Microsoft, Amazon, Meta Platforms, NVIDIA en Tesla, evenals Alphabet en Adobe. De index oogt technisch zwak en we zien met onze set-up kansen voor een verdere daling. Mocht de technologiesector onder druk blijven komen te staan, dan zullen wij met onze shortpositie in deze ETF profiteren van de ontwikkeling.

Set-up: onder de 134 euro zou men kunnen inspelen op een verdere uitverkoop van de technologieaandelen. De stop zou boven de high van vorige week kunnen worden geplaatst, boven de EMA-50. We zien momenteel mogelijkheden voor een correctie tot 124 euro. Met deze strategie creëren we een aantrekkelijke risk/reward ratio.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares Nasdaq-100 UCITS ETF volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart