ETF-van-de-week
Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL)

Deze ETF volgt het rendement van een index die bestaat uit Amerikaanse staatsobligaties die zijn uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Financiën. Dit maakt een gerichte blootstelling aan Amerikaanse staatsobligaties op lange termijn mogelijk. Deze obligaties zijn in trek als veilige alternatieven, wanneer er grote onzekerheid heerst op de aandelenmarkten. De ETF kwam in een zijwaartse beweging na een rally in juli.

Uitleg: Het sentiment op de aandelenmarkten gaat momenteel zwaar gebukt onder de financiële problemen van de grote vastgoedontwikkelaar Evergrande uit China. Analisten en investeerders vragen zich af welke gevolgen de problemen zullen hebben voor de financiële stabiliteit van de rest van de wereld. Vooral grote beleggers met een lange beleggingshorizon, zoals verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen, zijn in deze tijden op zoek naar veilige havens voor hun kapitaal. Als de aandelenmarkten nog langer onder verkoopdruk blijven staan, is de kans groot dat we weer hogere koersen zullen zien in deze Treasury Bond ETF.

iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL)

Setup: Bij een uitbraak boven USD 5,65 is het zinvol om een long positie te openen in de langlopende US Treasury bond ETF. De stoploss leggen we vervolgens op $ 5,50 en dus onder de EMA-20. Indien u de positie meer ruimte wil geven, kies dan voor een stoploss onder het gebied van de EMA-50.

 

iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL) trade volgen

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze iShares Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IDTL) volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart