ETF van de week: WisdomTree Physical Silver (PHAG)

Door Achim Mautz


Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

WisdomTree Physical Silver (PHAG)

Het WisdomTree Physical Silver ETC geeft ons de mogelijkheid om deel te nemen in de prestaties van de zilverprijs. De op de beurs verhandelde grondstof wordt afgedekt door fysiek bezit van het edelmetaal. Elk individueel WisdomTree Physical Silver effect securitiseert een effectieve claim op zilver. De ETC boekte sterke winsten in maart en versnelde in april. De prijzen zijn ver verwijderd geraakt van de EMA 50, waardoor een terugval steeds waarschijnlijker wordt.

Uitleg: Als de koopinteresse van de afgelopen dagen afneemt, zou de ETC een sterkere terugval kunnen krijgen. Bij een pullback zou een positie in deze op de beurs verhandelde grondstof kunnen worden opgebouwd. In ons scenario kiezen we ervoor om vrij strak af te dekken om niet te veel schade te lijden bij een mogelijk vals signaal.

Set-up: We willen de trade in onze set-up openen met een limiet-order op EUR 22. Na het openen van de positie kan de trade worden afgedekt met een stoploss onder de EMA-20. Defensieve traders kunnen ook wachten op de pullback en pas instappen bij een bevestiging van de opwaartse omkeer.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.