Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7)

Met de WisdomTree WTI Crude Oil Short ETC kunnen we profiteren van een dalende olieprijs. Short betekent dat de ETC de procentuele verandering van de onderliggende waarde in de tegenovergestelde richting volgt. Als de prijs van WTI-olie daalt, stijgt de waarde van de ETC. De lange periode van stijgende olieprijzen heeft de ETC de afgelopen maanden geen kans gegeven om boven de EMA-50 uit te stijgen. De laatste tijd zijn de olieprijzen echter zwak, waardoor de koers van de ETC vorige week voor het eerst sinds lange tijd boven de 50-dagenlijn kwamen.

Uitleg: De olieprijzen blijven gebukt gaan onder het harde Coronabeleid van China en zijn strenge beheersingsmaatregelen. Bovendien heerst er politieke onrust in Libië, waardoor productieverliezen ontstaan. Een mogelijke recessie zou ook een temperend effect hebben op de vraag naar ruwe olie. Bovendien komt de olieprijs extra onder druk te staan door de hoge dollarkoers, die ruwe olie duurder maakt voor investeerders uit andere valutagebieden. Als de olieprijs blijft dalen, kunnen wij met deze ETC van deze ontwikkeling participeren. Als de olieprijzen daarentegen stijgen, zou onze set-up voorlopig van de baan zijn.

Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7) | ETF vd week

Set-up: Bij een koers boven de weerstand op 17,50 euro zou het openen van een long trade in de ETC veelbelovend kunnen zijn. De stop kan onder de EMA-20 geplaatst worden na de entry.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de iShares $ Treasury Bond 20+yr UCITS ETF (IS04) volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

Wisdomtree WTI Crude Oil 1x Daily Short (9GA7) | ETF vd week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart