Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minuten

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

WisdomTree WTI Crude Oil 1x Daily Short (SOIL)

Met de WisdomTree WTI Crude Oil Short ETF hebben we de mogelijkheid om te profiteren van een dalende olieprijs. De short ETC volgt de procentuele verandering van de onderliggende waarde in de tegenovergestelde richting. Als de WTI-olieprijs daalt, stijgt de waarde van het ETC. De zwakke olieprijs zorgde ervoor dat de WTI ETC de afgelopen maanden voortdurend kon stijgen.

Uitleg:  Steeds meer bedrijven moeten hun productie terugschroeven vanwege de sterk gestegen energiekosten. Als gevolg daarvan koelt de vraag in veel economische sectoren af. Hierdoor is ook minder ruwe olie nodig. De hoge dollarkoers zet de olieprijs extra onder druk. Dit maakt ruwe olie duurder voor investeerders uit andere valutagebieden. Als de olieprijs blijft dalen, kunnen wij met de WTI Crude Oil ETC aan deze ontwikkeling deelnemen.

wti crude oil 1x daily short etf graph

Set-up: We proberen met een limiet op EUR 19,65 in deze ETF te stappen. De stop kan na de instap onder het 50-daags gemiddelde op EUR 18,60 worden geplaatst.

dalende olieprijs, soil, wisdomtree, etf van de week

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de WisdomTree WTI Crude Oil 1x Daily Short (SOIL) volgen? Volg dan de trade in LYNX+ middels onderstaande button.

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart