Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xetra Gold (4GLD)

Xetra-Gold is de toonaangevende fysiek gedeponeerde goud ETF in Europa. De portefeuille van het fonds neemt toe wanneer beleggers de Xetra-Gold ETF op de beurs kopen. Voor elk eenheidsbewijs wordt precies één gram goud in de centrale kluis gedeponeerd. Beleggers kunnen het fysiek gedeponeerde goud ook laten leveren.

Uitleg: Wanneer de beurzen nieuwe hoogtepunten bereiken, voegen beleggers historisch gezien vaak goudaandelen toe aan hun portefeuilles. Ongeveer vijf procent goud in de portefeuille wordt beschouwd als een verstandige aanvulling als bescherming tegen koersdalingen, zo blijkt uit studies. Door de milde onzekerheid op de aandelenmarkten is goud weer een interessante aanvulling voor beleggers geworden. Stijgende rentes, een stijgende USD en de hogere opslagkosten voor goud maken het edelmetaal momenteel niet erg populair. Echter, het huidige niveau is technisch gezien mogelijk wél interessant voor beleggers.

Xetra Gold (4GLD) ETF koersgrafiekSetup: De goudprijs heeft het 61,8% Fibonacci niveau bereikt. We mogen hier een sterke opleving verwachten, anders zal de goudprijs verder verzwakken. Boven de weerstand op 46,80 EUR kan men een long trade openen in Xetra-Gold ETF, om in te spelen op de goudprijsstijging. De trade moet natuurlijk afgedekt worden met een stop loss; de low van vorige week. Wij zetten de stop loss onder 45.50 EUR en stellen het voorlopige koersdoel vast op EUR 51,00.

Xetra Gold (4GLD) ETF setup

  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xetra Gold (4GLD) ETF volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart