ETF van de week: Xetra GOLD (4GLD)

Door Achim Mautz


XETRA Gold
ISIN: DE000A0S9GB0
|
Ticker: 4GLD
|
Valuta: EUR
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Xetra GOLD (4GLD)

De vooruitzichten van dalende rentetarieven, goudaankopen door centrale banken en geopolitieke crises hebben de goudprijs omhooggedreven. Nadat Xetra Gold in maart de zijwaartse beweging verliet, volgde een sterke stijging naar 73 euro voordat de ETC een volatiele zijwaartse fase inging.

Uitleg: Omdat goud een valuta is die politici niet kunnen drukken, kopen particulieren, fondsen en de centrale bank van de Volksrepubliek China goud in recordhoeveelheden. China probeert zijn valutareserves minder afhankelijk te maken van de Amerikaanse dollar. Afgelopen vrijdag daalde de goudprijs scherp toen China leek te stoppen met het aanvullen van zijn reserves in mei. De recente terugval in Xetra Gold zou een kans kunnen bieden om te profiteren van een verdere stijging van de goudprijs.

Set-up: Bij een reversal en een doorbraak boven de recente high op 70,30 euro krijgen we een koopsignaal. Een herstel naar de recente toppen of zelfs tot aan 75 euro behoort dan tot de mogelijkheden. Na de entry plaatsen we de stoploss onder de recente low op 67,90 euro.

Xetra GOLD (4GLD) | Xetra GOLD (4GLD) ETC | Xetra GOLD (4GLD) chart
Xetra GOLD (4GLD) | Xetra GOLD (4GLD) ETC | Xetra GOLD (4GLD) chart
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.