Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF (DBX6)

De beleggingsdoelstelling van dit fonds is het volgen van het rendement van de onderliggende waarde, namelijk de MSCI Emerging Markets Total Return Net Brazil Index. De ondernemingen in de index zijn large en mid-cap, gemeten naar de totale waarde van de vrij beschikbare aandelen van een onderneming. Na de daling stabiliseerde de ETF zich over een periode van ongeveer twee maanden, alvorens hij in januari weer begon te stijgen. De eerste vonk kwam op 19 januari met het doorbreken van de weerstandszone rond EUR 34,50.

Uitleg: Tot de grootste posities behoren Vale SA uit de grondstoffensector, Petroleo Brasileiro SA uit de energiesector en Itau Unibanco Holding SA en Bank Bradesco SA uit de sector financiële diensten. De ETF heeft sinds het begin van het jaar sterke winsten geboekt. Om een redelijke risk/reward verhouding te krijgen, wachten we op een terugval. Het gebruik van een limiet-order stelt ons in staat de ETF tegen een specifieke prijs te kopen zonder voortdurend de koersbeweging te hoeven volgen.

Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF (DBX6) | ETF van de week

Set-up: Voor een instap zouden wij willen wachten op een pullback richting de EMA-20 zone. Als beleggers dan op dit niveau weer beginnen te kopen, zou het openen van een long positie veelbelovend kunnen zijn. De stoploss kan men plaatsen onder de low uit januari op 34,50 EUR.

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag de Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF volgen? Volg dan de trade in LYNX Basic middels onderstaande button.

Xtrackers MSCI Brazil UCITS ETF (DBX6) kopen | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart