ETF van de week
Wekelijks stuurt LYNX haar klanten exclusief nieuwsbrieven met beleggingstips. Deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op technische of fundamentele analyse. Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader nieuwsbrief. In deze nieuwsbrief ontvangt men vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

Door middel van technische analyse in de grafiek gaat de BreakoutTrader op zoek naar instapmomenten in zowel opwaartse als neerwaartse trends. Er kan dus zowel long (aankopen van de aandelen) als short (verkopen van de aandelen) worden gegaan in de aandelen.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF

De Duitse aandelenmarkt heeft de afgelopen weken zijn positieve kant laten zien en heeft in de kortst mogelijke tijd ongeveer 10 procent gewonnen. Dit is een indrukwekkende prestatie, gezien het feit dat de Duitse economie voor het eerst sinds jaren in het laatste kwartaal kromp. Er is zelfs een dreiging van een recessie.

Uitleg: In het bereik van 12.500 indexpunten is er een weerstand op langere termijn in de DAX, die de afgelopen twee jaar niet kon worden verbroken. Met de Inverse DAX ETF, die we vandaag waarnemen, zijn de prijzen exact hetzelfde als de onderliggende index. Hier hebben we te maken met een enorme steun in het bereik van € 20 tot € 20,20.

Xtrackers Short DAX ETF - setup

Setup: : Momenteel verwachten we een meer ernstige correctie in de DAX, daarom is een toetreding tot de Inverse DAX ETF een goede manier om bestaande posities aan de lange zijde af te dekken. Een stop onder de grens van € 20,00 zou moeten volstaan als afdekking. Een stijging tot €21,00, mogelijk zelfs € 22,00, is heel goed mogelijk.

Xtrackers Short DAX ETF - grafiek

Bent u het eens met deze strategie en wilt u graag deze Xtrackers Short DAX ETF volgen?

Volg trade in LYNX Basic


--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart