ETF van de week

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingstips, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier tips, schrijf u dan gratis in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

IShares Nasdaq 100 ETF (EXXT)

Wederom leidt de Amerikaanse technologiebeurs, Nasdaq,  de beurzen op Wall Street de weg. Vooral de aandelen uit de gegevensopslag en software sectoren deden het goed. De recente cijfers van Microsoft en Alphabet hebben de index naar nieuwe hoogtes gebracht. De stieren hebben de leiding en de opwaartse trend oogt stabiel.

Uitleg: de beroemde komkommertijd lijkt voorlopig uit te blijven en dus kan worden aangenomen dat de rally in de Nasdaq de komende weken kan worden voortgezet. Enkel als de steun van eind juni naar onderen wordt gebroken zou er een grote correctie kunnen plaatsvinden. Tot die tijd blijft de strategie kopen op zwakte

Grafiek van de ETF van de Week - IShares Nasdaq 100 ETF

Setup: met een limiet van €61,25 komt de koers boven het stijgende 20-daags gemiddelde uit. De stoploss zetten we onder de steun rond €58. Het risico is dus ongeveer 5%. We gaan ervan uit dat de markt nog een opwaarts potentieel heeft van circa 10% tot 15%.

Trading setup van de ETF van de Week - IShares Nasdaq 100 ETF

 

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart