Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven zijn gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)

Met de SXR8 ETF krijgen beleggers de mogelijkheid om deel te nemen aan de prestaties van de S&P 500. Deze brede marktindex bestaat uit 500 Amerikaanse bedrijven met een hoge marktkapitalisatie. Nadat de ETF tot begin mei zijwaarts bewoog, ging de koers de afgelopen maanden weer omhoog.

Uitleg: Met de ETF op de S&P 500 hebben we de mogelijkheid om te profiteren van een brede marktopleving. De afgelopen dagen hebben we prijzen zijwaarts zien bewegen in een smalle bandbreedte. Bij verdere kracht zouden beleggers een long positie kunnen overwegen in de SXR8 ETF. We hanteren de toppen rond € 437,20 als koop-trigger en zien de zone rond € 455 als eerste koersdoel. Mocht negatief nieuws de prijzen onder druk zetten, dan hebben we ons neerwaartse risico beperkt met een stoploss op € 432. In de huidige omgeving, waar de stemming snel kan verslechteren door zorgen over rentetarieven en inflatie, mogen we de stop-loss absoluut niet vergeten.

Set-up: In ons scenario willen we wachten op prijzen boven € 437,20. De trade kan strak worden afgedekt met een stoploss onder de recente low op € 432.

iShares Core S&P 500 ETF koers | iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8)
iShares Core S&P 500 UCITS ETF (SXR8) | Beleggen in ETF's | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart