Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

De iShares Global Clean Energy ETF belegt in bedrijven die actief zijn in de sector van schone energie. Hernieuwbare energieën worden gekenmerkt door het feit dat ze praktisch onuitputtelijk zijn of zeer snel kunnen worden vernieuwd. Hieronder vallen zonne-energie, windenergie, waterkracht en bio-energie. De ETF daalde sterk tot november. Afgelopen donderdag heroverden de bulls echter de EMA-50 met een opwaartse gap en een uitbraak boven recente toppen.

Uitleg: De ETF bevat bekende namen zoals Vestas Wind, Orsted, Enphase Energy, Nextera Energy, SolarEdge en waterstofspecialist Plug Power. Al deze bedrijven behoren tot de leiders in hun sector en zullen waarschijnlijk de groene energiebeweging blijven leiden. Na de sterke beweging van de aandelenkoers zou bij een tijdelijke terugval een limiet-order kunnen worden geplaatst om te profiteren van de volgende opwaartse beweging.

Set-up: Om een long positie in te nemen, plaatsen we in ons scenario een limiet-order op € 8,50. Een stoploss kan men plaatsen onder de uitbraakcandle op € 8,19.

ishares global clean energy etf chart | ishares global clean energy etf review
ishares global clean energy etf koers | ishares global clean energy etf
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart