Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

SPDR Bloomberg 7-10 Year US Treasury Bond UCITS ETF (SPP7)

De SPDR Bloomberg 7-10 Year US Treasury Bond ETF volgt de Bloomberg US 7-10 Year Treasury Bond Index, die ons toegang geeft tot in Amerikaanse dollar luidende staatsobligaties uitgegeven door het Amerikaanse ministerie van Financiën. De resterende looptijd is 7-10 jaar en de rating van de effecten is AAA.

Uitleg: De beleggingsdoelstelling van het fonds is het volgen van de prestaties van de Amerikaanse staatsobligatiemarkt op middellange termijn. De grote budgettaire stimulans in de VS was dit jaar een verrassing, maar heeft mogelijk zijn hoogtepunt bereikt, waardoor de vooruitzichten voor Amerikaanse Treasuries zijn verbeterd. Als centrale banken namelijk doorgaan met het verhogen van de rente, zoals ze tot nu toe hebben gedaan, kan dit de economische groei afremmen.

De kansen voor Amerikaanse staatsobligaties zijn veelbelovender dan voor Europese aandelen, omdat de inflatie in de VS sneller is gedaald dan in Europa en de Verenigde Staten ook dienovereenkomstig snel zullen reageren door de rente te verlagen als de economie dat nodig heeft.

Set-up: Bij koersen boven € 23,75 zou een long instap in de SPP7 ETF veelbelovend kunnen zijn. Na het openen van de positie kan de trade worden afgedekt onder de low van vorige week.

SPDR Bloomberg 7-10 Year US Treasury Bond ETF chart | Beleggen in ETF's
SPDR Bloomberg 7-10 Year US Treasury Bond ETF koers | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID information.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart