ETF van de week: WisdomTree Physical Silver (PHAG)

Door Achim Mautz


WisdomTree Physical Silver
ISIN: JE00B1VS3333
|
Ticker: PHAG
|
Valuta: EUR
Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

WisdomTree Physical Silver (PHAG)

De WisdomTree Physical Silver ETC biedt ons de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de zilverprijs. De ETC heeft dit jaar al twee sterke schommelingen laten zien. De laatste keer dat we een koersversnelling zagen, was in mei. Nadat de prijzen te ver boven de EMA-20 was uitgestegen, volgde een terugval naar dit belangrijke voortschrijdend gemiddelde.

Uitleg: De huidige pullback van de ETC zou een aantrekkelijke instapmogelijkheid kunnen zijn. Als kopers klaarstaan op de EMA-20, kan een opleving vanaf hier kansrijk zijn. In ons scenario kiezen we ervoor om de trade strak af te dekken om genoeg munitie beschikbaar te hebben om opnieuw in te stappen tegen lagere koersen. Een mogelijk nieuw instappunt bij zwakte zou de 50-dagen lijn zijn.

Set-up: We willen onze trade openen op een bounce vanaf de 20-dagenlijn. We gebruiken de candlestick van maandag als trigger, boven de € 26 gaan we de ETC kopen. De stoploss kan men plaatsen onder de recente dubbele bodem op € 25,25.

WisdomTree Physical Silver (PHAG) | WisdomTree Physical Silver ETC | WisdomTree Physical Silver ETC chart
ETF van de week | WisdomTree Physical Silver ETC | WisdomTree Physical Silver ETC koers
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.