Artikel laten voorlezen

Geschatte leestijd: 3 minutes

Via de LYNX Nieuwsbrievenservice houden wij onze klanten op de hoogte van het laatste beursnieuws. Ook bevatten deze e-mails exclusieve nieuwsbrieven van nationale en internationale experts.

De inhoud van deze nieuwsbrieven is gebaseerd op zowel technische als fundamentele analyse. U kunt zich aanmelden via de volgende link: LYNX Nieuwsbrievenservice.

Eén van de nieuwsbrieven is de BreakoutTrader. Deze uitgave wordt verzorgd door het Oostenrijkse www.ratgebergeld.at. Achim Mautz speurt samen met zijn team de markten af naar interessante koersgrafieken. Aan de hand van technische analyse deelt hij interessante trading set-ups voor aandelen en ETF’s.

In deze nieuwsbrief ontvangt u vijf interessante beleggingsideeën, waaronder een Nederlands aandeel, een Duits aandeel, twee Amerikaanse aandelen en de ETF van de week.

In dit artikel geven we u alvast de ETF van de week cadeau. Mocht u benieuwd zijn naar de overige vier beleggingsideeën, schrijf u dan vrijblijvend in en ontvang wekelijks de BreakoutTrader.

Xtrackers Short DAX ETF (DXSN)

De DAX is dit jaar met meer dan 20% gestegen. De toonaangevende Duitse index breekt momenteel record na record. De hoop op renteverlagingen heeft beleggers optimistisch gestemd en de DAX sterk doen stijgen. De stieren kunnen nu echter op hun retour zijn, want de DAX is al ver van zijn 50-daags voortschrijdend gemiddelde verwijderd.

Uitleg: Om te profiteren van een correctie kunnen beleggers een positie openen in de Xtrackers short DAX ETF. De ETF beweegt in de tegenovergestelde richting van de DAX-index. Dit betekent dat de ETF stijgt als de DAX daalt en omgekeerd. Omdat we rekening moeten houden met een mogelijke correctie van de toonaangevende Duitse index, zou het de moeite waard kunnen zijn om deze ETF te handelen We definiëren de EUR 13,20 als het eerste koersdoel. Als de DAX sterker daalt, kunnen we hier gedeeltelijke winsten realiseren en de rest van de positie laten lopen.

Set-up: Als de DAX-index zou dalen dan ontstaat er een koopsignaal in de ETF boven de € 12,70. We plaatsen de stoploss iets lager rond de € 12,45. Bij een sterkere correctie ontstaat er veel potentieel, terwijl het risico van onze trade goed beperkt is als de DAX blijft stijgen.

Xtrackers Short DAX ETF | Xtrackers Short DAX ETF chart | ETF van de week
Xtrackers Short DAX ETF | Xtrackers Short DAX ETF koers | ETF van de week
  • De auteur bezit geen posities in bovenstaande ETF.
  • De ETF van de week is geen individueel beleggingsadvies. Beleggen kent risico’s.
  • Download KID informatie.

LYNX Nieuwsbrieven: concrete beleggingsideeën en de LYNX Beursflash

Elke dinsdag versturen we de BreakoutTrader, een nieuwsbrief die u voorziet van vijf concrete beleggingsideeën op basis van technische analyse. In deze nieuwsbrief ontvangt u tevens de nieuwste LYNX Beursflash en het LYNX Masterclass programma. Daarnaast versturen we op zondag het LYNX Weekoverzicht, waarin u een terugblik op het belangrijkste beursnieuws en een korte vooruitblik op de komende week vindt.

LYNX Nieuwsbrieven in uw mailbox

Wilt u de LYNX Nieuwsbrieven graag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan aan via het onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hoe nuttig vond u het artikel?(Vereist)
Zeer onbehulpzaamZeer behulpzaam

--- ---

--- (---%)
Mkt Cap
Vol
Hoogste dagkoers
Laagste dagkoers
---
---
---
---

Displaying the --- grafiek

Displaying today's chart