Aandeel JPMorgan Chase

Wat is de koers en verwachting van het aandeel JPMorgan Chase? Lees de laatste analyses van onze analisten en bekijk de actuele beurskoers en grafiek. Bestudeer de fundamentele cijfers, de andere aandelen binnen deze sector, de prestaties van de afgelopen vijf jaar en krijg inzicht in de laatste adviezen en dividenden. Kortom, lees alles wat u moet weten over dit aandeel. Bent u op zoek naar een broker om in Europese en Amerikaanse aandelen te handelen, klik dan hier.

JPMorgan Chase & Co
ISIN: US46625H1005
Tickercode: JPM | Beurs: ---

Laatste koersupdate:--- uur

---

USD

---USD
---
Hoogste dagkoers
---
Laagste dagkoers
---
Aandeel JPMorgan Chase kopen De beste aandelen
  • 1 D
  • 1 W
  • 1 M
  • 6 M
  • YTD
  • 1 J
  • 5 J
  • Max
Lees verder

Vorige analyses van het aandeel JPMorgan Chase

De grootste bank in de Verenigde staten, JPMorgan Chase & co, waarschuwde voor een economische orkaan. Uit de resultaten voor het tweede kwartaal van 2022 blijkt dat het die waarschuwing meent en heel serieus neemt.

De bank vermindert de inkoop van eigen aandelen om reserves aan te leggen en zich zo klaar te stomen voor een zware recessie. Daarnaast weerspiegelen de resultaten een gemixt beeld van de wereldeconomie.

Aandeel JPMorgan Chase

Het bedrijf

JPMorgan Chase & co is één van de grootste en oudste financiële instellingen ter wereld, opgericht in 1799 en heeft zijn hoofdkantoor in New York. De bank is voornamelijk actief in de Verenigde Staten, maar vertakt zich over de hele wereld.

De activiteiten worden opgesplitst in de vier voornaamste onderdelen: Consumer & Community Banking (CCB), Corporate & Investment Banking (CIB), Commercial Banking (CB) en Asset & Wealth Management (AWM). Het CCB segment richt zich op consumententransacties en -leningen, maar ook betalingsmogelijkheden voor KMO’s. Het CIB-segment richt zich daarentegen op investment banking en zorgt voor de aantrekking van kapitaal op de aandelen-en schuldmarkt. Hier vallen ook de effectendiensten onder, zoals leningen voor vermogensbeheerders en cash- en derivateninstrumenten.

Het commercial banking segment biedt dan weer financiële oplossingen voor kleine en middelgrote ondernemingen, lokale overheden en non-profitorganisaties. Als laatste biedt het Asset & Wealth Management, AWM-segment multi-asset beleggingsbeheeroplossingen in aandelen en andere financiële instrumenten aan institutionele klanten en particuliere beleggers.

Alle ogen op Wall Street

Een belangrijk kwartaalrapport, de resultaten van de grootste bank in de Verenigde staten, bieden ons een diepgaande kijk op de Amerikaanse economie en de wereldeconomie. Zowel aan de vraag- als aan de aanbodzijde geeft het rapport aanwijzingen of er een recessie op ons afkomt. Daar zien we gemixte signalen: er zijn zowel positieve en negatieve cijfers naar voren gekomen.

Allereest handelt de CEO Jamie Dimon niet alleen met woorden, maar ook met daden. We zien een toename in de voorziening voor kredietverliezen. Het noodfonds steeg naar $ 20 miljard, een stijging van $ 428 miljoen. Zo bereidt de bank zich voor op een mogelijke recessie of om het met de woorden van CEO Dimon te noemen “De economische orkaan”. Dit is niet per se een recessie-indicator, maar wel een anticiperende provisie.

Gemengde resultaten

Belangrijker is het Corporate & Investment Bank (CIB) segment. De Investment banking deals, hier verdiende de bank meer dan de helft minder dan vorig jaar, 54% lager om precies te zijn. De M&A markt zwakt dus af, dit kan wel gezien worden als een indicator voor het vertrouwen van bedrijven en management. Er blijven M&A deals waar de bankiers aan blijven werken, maar de CFO Jeremy Barnum waarschuwt dat deze kunnen mislukken door het lastige economisch klimaat.

De hypotheekleningen namen sterk af en de hypotheekaanvragen vielen met 45%. Daardoor was de omzet voor dergelijke leningen een kwart minder. Dat staat rechtstreeks in correlatie met het rentebeleid van de FED. De stijgende rente zorgt voor minder hypotheekaanvragen en zwakt de economie (en dus ook de inflatie) af.

Het kwartaalrapport, de barometer van de bredere economie, toont nog geen daling in consumentenuitgaven, ook de bedrijven blijven lenen en rekenen op expansie. De debit en credit card verkoop steeg 13% tegenover vorig jaar. De uitgaven met Chase creditcards steeg met 21% ten opzichte van een jaar geleden en met 15% ten opzichte van het eerste kwartaal. Die groei omvatte ook uitgaven voor reizen en dineren. Een teken dat de consument verloren tijd probeert in te halen na de corona pandemie. Ook de commerciële leningen stegen 7%. De falende leningen namen niet toe en vielen zelfs relatief gezien tegenover het totaal. Daardoor blijft het aantal wanbetalers op een historische laagte. Deze signalen tonen nog geen krimpende economie. De winst viel tot $ 8,65 miljard, tegenover $ 10,95 miljard vorig jaar.

Waardering aandeel JPMorgan Chase

De bancaire sector wordt globaal vaak gezien als waarde aandelen. We zien ook dat de traditionele P/E ratio onder de 15 valt. Daarbij bevinden we ons met een price/book ratio van 1,27 rond de waardering na de crash van maart 2020. Ook heeft de bank geen alarmerende wanbetalers en lijkt zij klaar om een recessie te doorstaan.

 JPMMS
Koers / Winst8,019,5
Verwachte koers / Winst8,519,33
Price / book1.271,36
Price / free cashflow4,64211,45

Conclusie en koers aandeel JPMorgan Chase

Ten slotte waarschuwt JPMorgan Chase & co voor een economische orkaan. Uit de resultaten blijkt dat de huidige situatie minder erg lijkt te zijn.  Maar hoewel de consumenten zeggen zich zorgen te maken, spenderen ze nog steeds. Dit alles wordt gestimuleerd door een sterke arbeidsmarkt, loonstijgingen en de blijvende effecten van de stimuleringspakketten voor pandemieën. De bank lijkt goed gepositioneerd om een recessie te doorstaan en staat goedkoper gewaardeerd dan zijn voornaamste concurrent. De koers moest dit jaar al 29% van zijn waarde inleveren, zijn index de S&P 500 deed het beter met een daling van 18%.

JPMorgan Chase & co grafiek | JPMorgan waarschuwt voor zware recessie

Aandeel JP Morgan kopen of verkopen via LYNX

LYNX geeft u de mogelijkheid om zelf in aandelen van bijna ieder beursgenoteerd bedrijf ter wereld te beleggen, dus ook in het aandeel JPMorgan Chase (JPM). U heeft toegang tot 150 beurzen in 33 landen. Bekijk het aanbod:

Waarom in aandelen van JPMorgan Chase beleggen via LYNX?

Met een beleggingsrekening via LYNX koopt en verkoopt u voordelig aandelen van vrijwel elk beursgenoteerd bedrijf ter wereld - dus ook JPMorgan Chase. Met directe toegang tot wereldwijde beurzen koopt u buitenlandse aandelen direct op de thuismarkt. Zo profiteert u van een hoog handelsvolume en een lage spread. U hoeft niet te wachten tot de beurzen opengaan, maar handelt voor- of nabeurs als het u uitkomt. Zo bent u niet afhankelijk van de tijdsverschillen. Handelen doet u daarnaast via een stabiel platform met innovatieve trading tools, waarmee u direct gedegen analyses kunt maken. Belegt u met het oog op een stijgende koers door long te gaan, of verwacht u een dalende koers en gaat u short? Met LYNX is het mogelijk, zodat u het maximale uit uw aandelen JPMorgan Chase kunt halen.

Bent u klaar voor de volgende stap in beleggen? Ontdek dan of LYNX bij u past en sluit u aan bij duizenden ervaren beleggers.

Ontdek wat LYNX uniek maakt als broker

Koersdetails aandeel JPMorgan Chase

Laatste koers
Verschil in USD
Verschil in %
Datum
Tijd
Beurzen
Marktkapitalisatie (mld.)
Uitstaande aandelen (mln.)
Openingskoers
Slotkoers vorige handelsdag
Laagste dagkoers
Hoogste dagkoers
Laagste jaarkoers
Hoogste jaarkoers
Laagste koers 52 weken
Hoogste koers 52 weken

JPMorgan Chase : fundamentele cijfers in USD

Dividendrendement
Omzet ratio
Omzet per aandeel
Cashflow per aandeel
Intensiteit van investeringen
Intensiteit van arbeid
Werkkapitaal (mln.)
Cashratio 1
Cashratio 2
Cashratio 3
Return on Investment (ROI)
Koers-winstverhouding
Price cashflow ratio
Equity ratio
Debt ratio
Debt equity ratio
Cash ratio
Quick ratio
Current ratio

Aandeel JPMorgan Chase: Bedrijfsinformatie JPMorgan Chase & Co

JP Morgan Chase & Co. Is één van de grootste spelers in de financiële dienstverlening ter wereld. De financiële instelling is het resultaat van een fusie tussen Chase Manhattan Bank en J.P. Morgan & Co. JP Morgan werd tijdens de kredietcrisis geholpen door de Amerikaanse overheid met een reddingspakket van 25 miljard dollar en is in 60 landen actief. De investeringsbank is actief in het volledige spectrum van het bankwezen. Gaande van depositobeheer, hypotheken, spaar- en beleggingsformules. Wereldwijd stelt JP Morgan Chase 250.000 mensen tewerk.

Address
JP MORGAN CHASE & CO.
Park Avenue 270
10017-2070 New York, New York
USA

Phone
+1-212-270-6000

Email
JPMCinvestorrelations@jpmchase.com

Internet
www.jpmorgan.com