Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Door LYNX Research


Blijft u graag op de hoogte van nieuwe beleggingsideeën en bent u benieuwd naar de visies van ervaren beleggingsexperts? Houd woensdag 11 januari 2023 vanaf 20:00 uur dan vrij in uw agenda.

Deze avond presenteert LYNX live vanuit het Bimhuis in Amsterdam het jaarlijkse LYNX Beleggersdebat. In deze twaalfde editie van het Beleggersdebat geven maar liefst acht experts hun tips voor en visie op het komende beursjaar.

Als u onze website of sociale media kanalen in de gaten heeft gehouden, heeft u al kunnen ontdekken welke beleggingsexperts hun visie op het beursjaar 2023 zullen geven. Voor de volledigheid zetten we de sprekers hieronder graag nog eens op een rijtje.

De experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Lukas Daalder – BlackRock

De eerste expert is Lukas Daalder. Daalder is Chief investment strategist bij Blackrock en heeft in het verleden gewerkt bij onder andere de Rabobank en Robeco. Hij begon zijn carrière in de beleggingssector in 1992, na afronding van zijn economische studie aan de Universiteit van Amsterdam. In de podcastreeks ‘Daalder denkt hardop’ volgt Lukas de ontwikkelingen in de financiële markten op de voet en analyseert hij de krachten die van invloed zijn op beleggingen.

Lukas Daalder | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Jeroen Blokland – True Insights

Jeroen Blokland is oprichter van True Insights, een onafhankelijk platform voor beleggingsonderzoek. Daarvoor was hij bijna 12 jaar werkzaam bij Robeco als portefeuillemanager en fondsmanager. Ook heeft hij bij het onafhankelijke onderzoeksinstituut IRIS gewerkt en als vermogensbeheerder bij Interpolis. Het beleggingsmotto van Jeroen is “Niet verliezen is minstens net zo belangrijk als winnen”.

Jeroen Blokland | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Jacob Schoenmaker – RTL Z

Beurscommentator Jacob Schoenmaker is bij het brede publiek bekend door zijn analyses van het actuele beursnieuws bij RTL Z. Na zijn studie economie aan de Universiteit van Amsterdam startte Jacob zijn loopbaan bij de Rabobank, waarna hij als portfoliomanager bij Aegon aan de slag ging. Ondertussen heeft hij maar liefst 25 jaar ervaring in institutioneel vermogensbeheer.

Jacob Schoenmaker | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Pascal Paepen – KU Leuven

De vierde expert is Pascal Paepen. Pascal is professor Bank & Beurs aan de KU Leuven en lector aan de Thomas More Hogeschool. In het verleden was hij zakenbankier in de Londense City en presenteerde hij dagelijks een financiële rubriek op Radio1. Op spaarvarkens.be leest u regelmatig blogs van Paepen.

Pascal Paepen | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Nico Inberg – De Aandeelhouder

De vijfde expert is Nico Inberg. Inberg is als beleggingsexpert verbonden aan De Aandeelhouder. De Aandeelhouder publiceert wekelijks het online beursmagazine ‘De Aandeelhouder op Zaterdag’, met achtergrondverhalen, aandelenanalyses en kooptips. Inberg werkte in het verleden voor IEX en zette daar IEX Premium op. Daarvoor was hij in zijn jonge jaren partner bij handelshuis Optiver.

Nico Inberg | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Gert Bakelants – De Belegger

Gert Bakelants is auteur van het boek De Beursbijbel. Daarnaast heeft hij zijn sporen verdiend als hoofdredacteur van het Vlaamse De Belegger, een onafhankelijk platform voor beleggingsadvies. Op basis van De Belegger wordt een modelportefeuille aangehouden, welke een gemiddeld jaarrendement noteert van ongeveer 9%. Gert kenmerkt zich als gelauwerd beurskenner met aandacht voor de kleine belegger.

Gert Bakelants | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Edwin Wierda – Wierda Vermogensbeheer

De zevende expert is Edwin Wierda. Edwin is directeur bij Wierda en Partners Vermogensbeheer en al ruim 20 jaar professioneel actief in de beleggingswereld. Eerder werkte hij voor de Rabobank. Zijn specialiteiten zijn Fundamentele Analyse en Focus. Elke maand spreekt Edwin Wierda met Harry Mens in Business Class op RTL7 over de ontwikkelingen op de beurs.

Edwin Wierda | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Niels Koerts – IEX

De achtste expert is Niels Koerts. Al op dertienjarige leeftijd begon hij met beleggen, uitgerekend in 2008, het hoogtepunt van de financiële crisis, waardoor hij meteen wist wat verliezen was. Zijn passie voor beleggen heeft hier gelukkig niet onder geleden. Niels is sinds 2019 beleggingsanalist bij IEX. Hij richt zich met name op dividendaandelen en analyseert Nederlandse aandelen op basis van fundamentele analyse.

Niels Koerts | Dit zijn de experts van het LYNX Beleggersdebat 2023

Het programma

Op woensdag 11 januari 2022 is het LYNX Beleggersdebat vanaf 20:00 uur live te volgen.

20:00 uur – Deel 1: De marktanalyse
Het eerste deel van de avond staat in het teken van marktanalyse. Beleggingsexperts Lukas Daalder, Jacob Schoenmaker, Jeroen Blokland en Pascal Paepen duiken onder leiding van presentator Suleyman van Landewijk in de beleggingsmarkt van 2023. Het eerste deel zal naar verwachting 50 minuten duren.

21:00 uur – Deel 2: Tips voor 2023
Na een korte pauze starten we om 21:00 met de beleggingstips voor 2023. Nico Inberg, Gert Bakelants, Edwin Wierda en Niels Koerts geven achtereenvolgens hun concrete tips voor en visies op het nieuwe beursjaar. Dit tweede deel van de avond zal naar verwachting 45 minuten duren.

Schrijf u kosteloos in en ontvang de visies en tips achteraf

Wanneer u zich inschrijft voor het LYNX Beleggersdebat ontvangt u op woensdag 11 januari een e-mail met een exclusieve link naar het debat. Alle inschrijvers ontvangen achteraf nogmaals een e-mail van ons met daarin de visies en beleggingstips van de experts.

Mis deze beleggingstips niet en ga het nieuwe beleggingsjaar goed voorbereid tegemoet.